EKONOMİ - 15 Eylül 2017 Cuma 13:37

Highway, Altın Örümcek’in finalisti oldu

A
A
A
Highway, Altın Örümcek’in finalisti oldu

Bolu’da, TEM otoyolu üzerinde bulunan Highway Outlet, 15’incisi düzenlenen Altın Örümcek Web Ödülleri’nde yenilenen web sitesi ile finale kalmaya hak kazandı.

Bolu’da, TEM otoyolu üzerinde bulunan Highway Outlet, 15’incisi düzenlenen Altın Örümcek Web Ödülleri’nde yenilenen web sitesi ile finale kalmaya hak kazandı.


Bolu’da bulunan HighWay Outlet resmi internet sitesi, bu sene 15’incisi düzenlenen Altın Örümcek Web Ödülleri’nde AVM Turizm kategorisinde finaldeki isimler arasında yer almayı başardı. Türkiye ve Dünya çapında markaların bulunduğu ve aralarında birçok büyük markanın da yer aldığı yarışmada, resmi internet sitesi ile HighWay Outlet de kendi kategorisinde dereceye girerek büyük bir başarıya imza attı. Yarışma sonuçları, tüm finalistlerin katılımı ile 15 Eylül tarihinde başlayacak olan halk oylaması sonucunda açıklanacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli Şirketler Basketbol Liginde heyecan başlıyor Denizli Sanayi Odası (DSO) ve DEBAGED iş birliğiyle şehirdeki spor kültürünün geliştirilmesi hedefiyle Denizli’de bir ilk olan Denizli Şirketler Basketbol Ligi, DSO hizmet binasında gerçekleştirilen lansman ve kura organizasyonu ile start aldı. Lansman ve kura çekimine Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, DSO Yönetim Kurulu üyeleri ve DSO üyesi firmalar ile çok sayıda davetli katıldı. Programın açılış konuşmasını DEBAGED Başkanı Sinan Soylu gerçekleştirdi. Soylu, kentte basketbol kültürünün geliştirilmesi için yürüttükleri çalışmaları anlatarak, hayata geçirilen projeye katkıları için Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu’na teşekkürlerini sundu. DSO Başkanı Kasapoğlu ise, sporun birleştirici ve iyileştirici gücü ile projenin olumlu çıktıları olacağına inandığını belirtti. Stresli çalışma temposu içerisinde bu projenin şirketlere ve çalışanlarına bir soluk aldıracağını sözlerine ekledi. DEBAGED Genel Sekreteri Taylan Erdoğmuş, “Denizli Şirketler Basketbol Ligi” ve turnuvanın nasıl gerçekleştirileceğine ilişkin katılımcıları bilgilendirdi. Konuşmaların ardından kura çekimine geçildi. İlk kurayı DEBAGED Başkanı Soylu, Abalıoğlu Şirketler Grubu anına çekti. DSO Başkanı Kasapoğlu ise, Altıntop Kuruyemiş adına kura çekimini gerçekleştirdi. Milli Takım sporcuları Beyzanur İlçak, Meryem Alaca ve Fatma Koçak da kura çekimine katılarak, şirketlerin gruplarının belirlenmesini sağladı. Denizli Sanayi Odası’na kayıtlı firmaların çalışanları içerisinden oluşturdukları takımlarla karşılaşacakları organizasyonda, 24 şirket takımı şampiyonluk için mücadele edecek. 6 takımdan oluşan 4 grupta şirketler, tek devre lig statüsünde oynayacak. Maçlar sonrası gruplarında ilk ikiye giren takımlar, şampiyonluk yolunda yarı finale yükselecek. Grup sıralamasında 3. ve 4. olan takımlar, 2024 sezonu dostluk kupası maçları için bir sonraki tura geçecek. 5. ve 6. takımlar grup maçları ile sezonu tamamlayacak. Yarı final grupları sonrası ilk iki takım, final four oynayacak. Çalışma hayatından uzaklaşıp hep birlikte sosyalleşeceğimiz bu organizasyonla, şirketlerimiz ve çalışanları arasında güçlü bağlar kurulması, şirketler içi aidiyet ve takımdaşlık olgusuna katkı sağlaması amaçlanıyor. Geleceğin sporcularının yetişmesine katkı sağlayacağı inancıyla çıktığımız bu yolda, organizasyondan elde edilen gelirlerle, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) iş birliğinde ihtiyaç sahibi okullara basketbol sahaları yapılması hedefleniyor. 12 Mayıs Pazar günü saat 12:00’de Mektebim Koleji Spor Salonunda başlayacak turnuva, Temmuz ayına kadar devam edecek.
İstanbul Esenyurt’ta göç konulu çalıştay yapılacak Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Marmara Bölgesi sorumluları, Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’i makamında ziyaret etti. Göç yönetiminin konuşulduğu ziyarette, ilçedeki sığınmacılar ve geçici koruma talebinde olan misafirlerle ilgili yapılacak çalışmaları değerlendirmek üzere bir “göç çalıştayı” yapılması kararı alındı. Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Marmara Bölgesi heyeti ile göç konusunu görüşmek üzere bir araya geldi. Esenyurt’ta göç yönetiminde neler yapılabileceğinin konuşulduğu görüşmeye UNHCR Marmara Bölge Sorumlusu ve İstanbul Saha Müdürü Elif Selen Ay, UNHCR Saha Sorumlu Müdürü Muhammed Fatih Alkaddah, UNHCR Kıdemli Koruma Sorumlusu Selçuk Şanata katıldı. Heyet ile yapılan görüşmelerde göç yönetimi, sığınmacılara yönelik projelere sağlanabilecek uluslararası destekler, toplumsal uyum çalışmaları gibi konular konuşuldu. Görüşmelerde ayrıca sığınmacılar ve geçici koruma talebinde bulunanlar başta olmak üzere Esenyurt’ta göçün tüm yönlerinin tartışılacağı bir çalıştay yapılması kararı alındı. “Toplumsal barışa katkı sağlayacak çalışmalar yapmalıyız” Sığınmacılar konusunda uluslararası kuruluşlarla iş birliğini önemsediğini söyleyen Başkan Özer, “Sığınmacı sorunu öncelikle devletin kendi iç hukukuyla çözmesi gereken bir konu ama aynı zamanda uluslararası hukuku da ilgilendiren bir durum. Toplumda özellikle Suriyelilere karşı bir direnç var. Vatandaşlar, onların burada işlerine, aşlarına engel olduğunu düşünüyor. Siyasiler de bunu bir propaganda aracı olarak kullanıyor. Bu durum da halkın Suriyelilere tepki göstermelerine neden oluyor ve hatta bu tekiler ırkçılığa kadar gidiyor. Biz istiyoruz ki uluslarası kuruluşlarla iş birliği yapalım ve bu konuda sizden katkı alalım. Sizin gelişiniz bizi bu anlamda mutlu etti. Çözüm odaklı olmak istiyoruz. Göç ve sığınmacı meselesiyle ilgili bir çalıştay yapalım. Sığınmacılarla ilgili sosyal uyum konularını, bize ayni ve nakdi yardım yapabilecek Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kurumların verebileceği destekleri konuşalım. İlçemizde bu konuyla ilgili toplumsal bilinç oluşturacak ve toplumsal barışı sağlayacak bir takım çalışmalar yapalım” dedi.
Manisa Sarıgöl’de geleneksel çocuk oyunları etkinlikleri tamamlandı Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen geleneksel çocuk oyunlarının birincisi Çanakçı İlkokulu oldu. Birinci olan Çanakçı İlkokulu Sarıgöl’ü Manisa’da yapılacak olan finallerde temsil edecek. Unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarını tekrar gün yüzüne çıkarmak, bu oyunları çocuklara hatırlatmak ve gelecek nesillere taşımak amacıyla Sarıgöl İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından geleneksel çocuk oyunları etkinlikleri düzenlendi. Bu kapsamda Sarıgöl Hayriye Ertürk Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonunda düzenlenen ve ilçedeki tüm ilkokullarının katıldığı Geleneksel Çocuk Oyunları etkinliklerinde ’Kaleli Yakan Top’ oyununun finali yapıldı. Finale kalan üç ilkokulun kıyasıya mücadelesi sonunda Çanakçı İlkokulu ilçe birincisi, Mimar Sinan İlkokulu ikincisi, 4 Eylül İlkokulu da üçüncü oldu. Dereceye giren okullara kupaları verildi. Birinci olan okulun Manisa’da yapılacak olan il finallerinde Sarıgöl ilçesini temsil edeceğini kaydeden Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak, "Amacımız öğrencilerimizin arkadaşlarıyla uyum içerisinde, doğal ortamlarda oynayarak, yarışma heyecanı içerisinde, dostluk, kardeşlik duygularıyla sosyal yönlerinin gelişmesine ve okul içindeki zamanlarını daha iyi değerlendirebilmelerine imkân sağlamaktır. Yarışlara katılım sağlayan tüm okullarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederim." dedi.
Şırnak Kayıp vatandaşın cansız bedeni bulundu Şırnak merkeze bağlı Güney Çam köyünde 4 gün önce ot toplamak için Kaval Dağı Behra Hınce bölgesine giden ve kendisinden bir daha haber alınamayan İsmet Bilir’in bu sabah cansız bedenine ulaşıldı. Şırnak merkeze bağlı Güneyçam köyünde ikamet eden İsmet Bilir (60) 4 gün önce ot toplamak için Kaval Dağı Behra Hınce yaylasına gitti. Geri dönmeyen ve kendisinden haber alamayan ailesi, 112 acil çağrı merkezi ve jandarmaya haber verdi. Güneyçam Jandarma Karakol Komutanlığı koordinesinde, AFAD, jandarma, güvenlik korucuları ve köylülerden oluşan ekipler arama kurtarma vakit kaybetmeden kayıp vatandaşı bulmak için çalışma başlattı. Havadan ve karadan çalışma başlatıldı Bölgede yoğun sağanak yağış ve sis olması nedeni ile ilk gün arama kurtarma faaliyetlerinde aksaklıklar yaşayan ekipler, arama kurtarma faaliyetlerinin 2’inci gününde havadan helikopter ve droneler ile karadan ise özel komando birlikleri ve iz arama köpeklerinin katılımı ile çalışmalara başladı. Kayıp vatandaşa ait cep telefonu sinyalinin en son alındığı bölgeye yoğunlaşan ekipler, arama kurtarma faaliyetlerinin 2’inci gününde de sağanak yağış nedeni ile çalışmalara ara vermek zorunda kaldı. Çanta ve bastonu bulundu Kayıp vatandaşı arama kurtarma faaliyetlerinin 3’üncü gününde, İsmet Bilir’e ait olduğu değerlendirilen, çanta ve baston bulundu. Özel Komando birlikleri çanta ve bastonun bulunduğu bölgede çalışmalarını yoğunlaştırdı. Arama faaliyetlerine katılan güvenlik korucularına bölgede bulunan bir mağarada kış uykusundan uyanan bir ayı saldırdı. Bir güvenlik korucusu ayının saldırması sonucu hafif yaralandı. Cansız bedenine ulaşıldı Arama kurtarma faaliyetlerini genişleten ekipler, Behra Hınce yaylasını didik didik aradı. İsmet Bilir’in cansız bedeni su kanalının içerisinde güvenlik korucuları tarafından bulundu. İsmet Bilir’in cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Şırnak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Nevşehir Kapadokya’nın turizmdeki payının artırılması planlanıyor Kapadokya turizminin dünyaya açılan kapısı Nevşehir’in ileriye yönelik turizm stratejilerini belirlemek, sahip olduğu doğal ve kültürel mirasın tanıtılması ve korunması ve Kapadokya’nın turizmdeki payının artırılması amacıyla hazırlanan “Nevşehir İli Turizm Master Planı Protokolü” imzalandı. Nevşehir Vilayetler Evi’nde düzenlenen imza törenine Nevşehir Valisi Ali Fidan, Kapadokya Alan Başkanı Birol İnceciköz, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar ve basın mensupları katıldı. İmza töreninde konuşan Nevşehir Valisi Ali Fidan “Bugün itibariyle master planı çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Bu plan, ilimizin vizyonu adına turizm alanında gelişmesine imkan sağlayacaktır. İlimiz turizminin sürdürülebilirliği adına önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Nevşehir İli Turizm Master Planı ayrıca, tarihi dokuların korunmasına yönelik farkındalık çalışmalarının gerçekleştirilmesi, nitelikli tesis yatırımları ile bölgenin uluslararası alanda tanıtımını attırmak amacıyla ilgili kurumlarla iş birliklerinin yapılmasını kapsıyor" dedi. İmza töreninde konuşan Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar’da yaptığı açıklamada “Master planını tek bir kelime ile özetlememek mümkün. Master planı eşgüdüm anlamına gelmektedir. İldeki kamu, özel kurum, yerel yönetimler ve sektör temsilcilerinin bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Amacımız okları aynı hedefe göndermektir. Gelir odaklı bir çalışma yapıyoruz. Turizm gelirinden aldığımız payı artırmaya çalışıyoruz. Kapadokya gibi bir bölgenin son kırk elli yıldır kendi kendine büyüdüğü, kendi kendine yeşerdiği önemli destinasyonlarından birisi olan bir bölgenin istatistiklerini iyi tutması, gelirlerini iyi hesaplaması ve ileriye dönük kendisine iyi hedefler koyabilmesi, turizm türleri arasında eşgüdüm sağlaması, öne çıkan turizm çeşitliliğinin diğer turizm alanlarının önüne geçmesinin engellenmesi gibi konuları ele alacağız” dedi. Karasar “Gelir hedefi turist sayısı ile de orantılı. Turistin kalış süresi, turistin bölgeye bıraktığı katma değer ile de çok alakalı. Bu gün ülkemiz 60 milyar dolar hedefine yürüyor. Kapadokya’nın da Türkiye’nin büyük turizm gelirinden almış olduğu bir pay var. Master planımız olmadığı için bunun tam bir hesaplamasını yapamıyoruz. Fakat tahmini olarak 3 milyar dolarlık bir turizm geliri var. Sıcak Hava Balonlarının da bölgeye katkısı 150 milyar dolar bir katkısı var. Fakat tanıtımdaki ve dünyadaki farkındalıktaki katkısı çok daha fazla. O katkıyı parayla ölçemeyiz” şeklinde konuştu. Yapılacak çalışma ile Nevşehir’in ve Türkiye’nin 2028 Turizm Stratejisi ile uyumlu olarak ülkenin doğal, kültürel, tarihi ve coğrafi değerlerini koruma-kullanma dengesi içinde Nevşehir’in turizm payının artırılması planlanıyor.