ASAYİŞ - 28 Nisan 2024 Pazar 10:24

Bursa’da ‘huzur’ denetimi hız kesmedi: 5 şüpheli yakalandı

A
A
A
Bursa’da ‘huzur’ denetimi hız kesmedi: 5 şüpheli yakalandı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, il genelinde vatandaşların huzur ve güvenliğine yönelik uygulama yaptı. 500 polisin katıldığı uygulamada aralarında 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan toplam 5 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ve 3 adet ruhsatsız silah ele geçirildi.


Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde kent merkezinde vatandaşların huzur ve güveni için uygulama gerçekleştirildi. 500 polisin katılımıyla yapılan denetimlerde parklar, mekanlar, tek tek incelendi, Yapılan uygulamada 3 binin üzerinde kişi sorgulanırken, aralarında 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası da bulunan toplam 5 kişi yakalandı. Şüphelilerin üzerini arayan polis ekipleri, 3 adet ruhsatsız silah, 38 adet fişek ve 70 gram uyuşturucu madde ele geçirdi.


Öte yandan, trafiği tehlikeye atan sürücüleri de göz ardı etmeyen Bursa polisi, 41 araç sürücüsüne toplam 265 bin TL idari para cezası uyguladı.


İl Emniyet Müdürlüğü, uygulamaların vatandaşların ‘huzur ve güveni’ için hız kesmeden devam edeceğine dikkat çekti.



Bursa’da ‘huzur’ denetimi hız kesmedi: 5 şüpheli yakalandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’nun sokaklarında anne eli: Ekmeğini şehrin sokaklarını temizleyerek kazanıyor Eşinden boşanan 2 çocuk annesi kadın, Bolu’nun sokaklarını temizleyerek geçimini sağlıyor. Evlatlarına hem annelik hem babalık yapan 44 yaşındaki kadın, 9 yıldır kar, güneş, yağmur, çamur demeden çocuklarını okutmak için çalışıyor. Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan 44 yaşındaki Filiz Şahan, 9 yıldır kar, güneş, yağmur, çamur demeden çocuklarını okutmak için çalışıyor. Eşinden boşandıktan sonra maddi sorumluluğu artan 2 çocuk annesi Şahan, şehrin sokaklarını güzelleştirmek için tüm özverisiyle sokak sokak çalışma yapıyor. Ara sokaklarda fazla uzayan çimleri, zararlı otları eline aldığı makine ile biçen fedakar anne, 8.sınıfa giden oğlunu okutmak için ter döküyor. Sabah saatlerinden itibaren işine giden Şahan, mesai bitiminden sonra evindeki işleri tamamlıyor. Şahan, “Bizim işimiz sadece burada bitmiyor, eve gidiyoruz, bir de evde çocuklarla uğraşıyoruz. Yemek, ev işleri zor kadının işi gerçekten çok zor. Bir anne olmak daha bir ağır bir mesuliyet gerektiriyor” dedi. “Bizim işimiz sadece burada bitmiyor” Kadınların işinin gerçekten zor olduğunu ifade eden Filiz Şahan, “9 senedir Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Birimi’nde çalışıyorum. Biz kadınların işi gerçekten zor. Çalışan bir anne olarak park bahçelerde gördüğümüz işler, yaptığımız işler, hepsi gerçekten ağır işler. Bizim işimiz sadece burada bitmiyor, eve gidiyoruz, bir de evde çocuklarla uğraşıyoruz. İşte yemek, ev işleri, yani zor, kadının işi gerçekten çok zor. Bir anne olmak daha bir ağır bir mesuliyet gerektiriyor. Allah bütün annelere kolaylıklar versin. Eşlerin de annelere çok yardımcı olması gerekiyor bu konularda bence. Çünkü zaten kadın yorgun gidiyor işten eve. Bir de evde koşturuyor. Bitmiyor yani kadının mesaisi. O yüzden kadınlara bence biraz daha özen gösterilmeli. Her konuda daha iyi şartlarda çalışmalarını gerekiyor bence” diye konuştu. “Gayemiz, onlar büyüsünler, iyi bir meslek sahibi olsunlar” Anneliğin ebedi süren bir meslek olduğunu ifade eden Filiz Şahan, “Çok severek yaptığımız bir şey ama annelik, sanıyorum, ebedi süren bir meslek. Hani o yüzden, çok gocunmuyorsunuz. Hem evin maddi açıdan çeviriyor hem temizlik, yemek falan. Yani kadınlar gerçekten aşırı derecede yoruluyor. Büyük oğlum okumuyor. Küçük oğlum ise 8.sınıfa gidiyor. Mesuliyeti bana ait. Her türlü maddi manevi hayat şeyini karşılayan benim. Gayemiz, onlar büyüsünler, iyi bir meslek sahibi olsunlar, tek istediğimiz o. Biz olamadık, anneleri olarak. Onları daha iyi yerlerde görmek istiyoruz. Tek amacımız o. Anneler onun için cefa çekiyor. Hem evlatları için, hem yaşamak zorundayız bu şekilde. Annelere, Allah sabır versin, güç kuvvet versin diyorum. Gerçekten hem evde, hem işte çalışan annelerin işi çok zor. Allah onlara kolaylık versin, güç kuvvet versin. Hepimize de. Çocuklarımıza Allah bağışlasın. Bütün annelerin de Anneler Günü kutlu olsun” dedi.