EĞİTİM - 25 Nisan 2017 Salı 17:10

Rektör Ulcay’dan Karacabey ve Mustafakemalpaşa belediyelerine üniversite çağrısı

A
A
A
Rektör Ulcay’dan Karacabey ve Mustafakemalpaşa belediyelerine üniversite çağrısı

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’dan Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerini kapsayacak yeni bir üniversitenin kurulmasına tam destek geldi. İki ilçe belediye başkanına bu konuda teklifte bulunan Rektör Ulcay, “Karacabey Harası karşısında devletin geniş bir arazisi var. İki ilçeyi kapsayacak yeni bir üniversite kurulması adına çok güzel bir yer. Ben kuruluş aşamasında ve sonrasında elimden gelen tüm desteği vereceğim” şeklinde konuştu.


UÜ Karacabey Meslek Yüksekokulu, Bahar ve Girişimcilik Günleri düzenledi. UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Sütaş A. Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarık Tezel ve protokol mensuplarının katıldığı törende öğrenciler meslek yüksekokulunun bahçesinde kurulan stantlarda kendi elleriyle yaptıkları ürünlerin satışını yaptı.


UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, meslek yüksekokullarının toplum üzerindeki algısı hakkında görüşlerini aktardı. Türkiye’de mesleki eğitimin ikinci plana atıldığına işaret eden Yusuf Ulcay, “Meslek yüksekokullarında okuyan öğrencilerin meslek liselerinden gelmesi gerekiyor. Önce lise ve sonrasında meslek yüksekokulu okuyan öğrenciler çalışacakları sektöre çok daha fazla katkı sağlayacaktır. Meslek lisesini bitiren öğrenciye, aynı alandaki bir yüksekokulunu seçerse artı puan verilsin. Sonrasında dört yıllık bir eğitim daha almak isterse yine artı puan verilsin. Böylelikle o öğrenci lise, yüksekokul ve fakültedeki eğitim süreçlerinin ardından mesleğini tam anlamıyla yapacak bir birey olarak mezun olacaktır. Sektöre adım attığı zaman da ara eleman değil, kalifiye eleman olacaktır” dedi.


Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerini kapsayan büyük bir üniversite kurulması için belediye başkanlarına destek vereceğini söyledi. İki ilçe başkanının ortak girişimleri sonucunda Karacabey Harası’nın karşısındaki devlet arazisine üniversite yapabileceklerini söyledi. Rektör Yusuf Ulcay, “İki ilçeyi kapsayacak şekilde Karacabey Harası karşısındaki devlet arazisine güzel bir üniversite kurulabilir. İsterseniz bizim veteriner fakültemizi de içine alabilirsiniz. Nasıl isterseniz o şekilde yapabilirsiniz. Bu üniversiteyi kurmak isterseniz şahsım adına sizlere yardım edeceğimi ve elimden gelen desteği vereceğimi bilmenizi isterim” dedi.


Törende konuşan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ise üniversite ve şehir ilişkilerine yaptıkları katkılardan dolayı üniversite yöneticilerine teşekkür etti. Göreve geldiklerinde Karacabey’in büyümesi ve gelişmesi için 3T kuralını hayata geçirmeye çalıştıklarını vurgulayan Başkan Özkan; “Tarım, turizm ve teknolojik yatırımları bir bir uygulamaya geçirdik. Tarım, hayvancılık mutlaka önemli ancak cari açığı kapatmak için ülkemizin teknolojik yatırımlara yönelmesi gerektiğine inanıyoruz. İlçemiz artık yatırımlar açısından kabuğunu kıran ve adeta şantiyeye dönen bir yer haline geldi. Ben genç kardeşlerimize eğitim hayatlarında ve bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum. Karacabey’in ve Bursa’nın sizler gibi genç, yetenekli ve başarıya aç insanlara ihtiyacı var” diye konuştu.


Karacabey MYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tayar ise Uludağ Üniversitesi’nin KOSGEB ile yaptığı anlaşma neticesinde girişimcilik dersi alan öğrencilere Bahar ve Girişimcilik Günleri kapsamında girişimcilik sertifikası verdiklerini söyledi. Tayar, yüksekokullar arasında ilk kez yapılan uygulama sayesinde 32 öğrencinin KOSGEB Girişimcilik Sertifikası almaya hak kazandığının bilgisini verdi.


Açılış konuşmalarının ardından Girişimcilik Eğitimi’ne katılan ve başarılı olan 32 öğrenciye sertifikaları verildi. Etkinlikte ayrıca ‘Okulum İçin Fikrim Var’ yarışmasının birincisine çeyrek altın ve teşekkür belgesi takdim edildi.


Törenin sonunda protokol üyeleri ve katılımcılar Karacabey MYO’nun bahçesindeki stantları gezerek öğrencilerin hazırladığı ürünlerin tadına baktılar.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tenis tarihinde ilk kez Quad Milli Takımı Dünya finallerinde Antalya Megasaray Tenis Akademi’de gerçekleşen 21 ülkeden toplamda 44 takımın katıldığı BNP Paribas Tekerlekli Sandalye Dünya Takımlar Şampiyonası’na wild card ile katılan Quad Milli Takımı Brezilya’yı 2-1 mağlup ederek adını tarihte ilk kez finale yazdırdı. Kaptanlığını Sinem Oğuz’un yaptığı Uğur Altınel, Ahmet Kaplan, Ali Ataman ve Fatih Karataş’tan oluşan Quad Milli Takımı Şampiyona boyunca Amerika’yı 2-1, Avustralya’yı 2-1 ve Büyük Britanya’yı 2-1 yenerek grubunu lider olarak tamamladı. Grubundan lider bitirip diğer grubun ikincisi Brezilya ile yarı final mücadelesine çıkan milliler ilk maçında Uğur Altınel sahne aldı. Uğur’un dünya 13 numarası Leandro Pena’ya 6-1, 6-3 mağlup olmasıyla Türkiye 1-0 geriye düştü. İkinci maçta dünya 11 numarası milli sporcu Ahmet Kaplan, Ymanitu Silva’yı 6-4, 6-0 yenerek seride durumu 1-1’e getirdi. Serinin kazananını belirleyecek çiftler maçında Ali Ataman/Ahmet Kaplan ikilisi Leandro Pena/ Ymanitu Silva çiftini 7-6, 6-0 mağlup ederek Türkiye’yi 2-1 Brezilya karşısında öne geçirdi ve final biteni cebine koydu. Milliler dünya şampiyonluğu için yarın 11.00’de başlayacak karşılaşmalarda Şili ile karşılaşacak. "Şampiyonluk için korta çıkıyoruz" Milli takımın final başarısını değerlendiren Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, “Çocuklarımızın korttaki mücadelesi heyecanımızı gittikçe artırıyor. İlkleri yaşamaya alışmış bir federasyon olarak teniste dünyanın iyi takımları arasına girdiğimizi, bir tenis ülkesi olduğumuzu hep söylüyorduk. Bugün çocuklarımız dünya kupasında dünyanın en iyilerini yenerek finale geldi. Şampiyonluk için korta çıkıyoruz. Çocuklarımız yürekleriyle milli formayı canı gönülden taşımayı ve kortlarda mücadele vermeyi başardılar” dedi. Bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmanın oluşturduğu etkiye dikkat çeken Durmuş, “Çocuklarımız bu turnuvada wild cardla yani puanı yetersiz olduğu halde turnuva ülkesinde olduğu için özel davetle oynayabilme fırsatı buldu. Çocuklarımız dünyanın en iyilerini yenerek namağlup olarak finale geldi. Bu bizim ülkemizde tenise verilen değerin, ilginin arttığının ve hatta çığ gibi büyüdüğünün bir göstergesi” diye konuştu. "İnanılmaz bir duyguydu" Karşılaşmaları değerlendiren milli sporcu Ahmet Kaplan ise, “İnanılmaz bir duyguydu. Teklerde durum 1-1’di karar double’ını oynuyorduk çiftler maçında. Elimizden gelen her şeyi yaptık. İnanılmaz bir savaş vardı. Her şeyimizi verdik. Çok mutluyuz, evimizdeyiz. Yarın final maçımız var kupayı alacağız” dedi. Milli sporcu Ali Ataman ise final karşılaşmasına hazır olduklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Şili favori takımdı. Ama bu dakikadan sonra bizim için fark etmez. Herkesi yenecek güçteyiz. Yarın çok büyük bir başarıyla bu işi sonlandıracağız.”
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Öğretmenlerimizi olumsuzluktan korumak ve güvenli ortamı sunmak asli görevimizdir" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Evlatlarımıza kattıkları bilgi ve değerler bütünüyle ülkemizin kalkınma mücadelesinde hayati önemde olan öğretmenlerimizi her türlü olumsuzluktan korumak, onlara mesleklerini icra edecekleri rahat ve güvenli ortamı sunmak asli görevimizdir" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’nin kalkınma mücadelesinde hayati önem taşıyan öğretmenleri her türlü olumsuzluktan korumak ve onlara güvenli bir çalışma ortamı sağlamak gerekliliğine vurgu yaparak, "Evlatlarımıza kattıkları bilgi ve değerler bütünüyle ülkemizin kalkınma mücadelesinde hayati önemde olan öğretmenlerimizi her türlü olumsuzluktan korumak, onlara mesleklerini icra edecekleri rahat ve güvenli ortamı sunmak asli görevimizdir. Ulvi bir mesleği icra eden, yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizi inşa ve ihya eden öğretmenlerimiz başımızın tacıdır. Bu anlayışa kararlılıkla sahip çıkan bir hükümet olarak öğretmenlerimize ve diğer eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddete ilişkin kapsamlı bir düzenlemeyi süratle hayata geçireceğiz. Kanun teklifi olarak Gazi Meclisimize sunacağımız düzenlemeyle, öğretmenlerimize yönelik fiillerde ceza kanunlarında öngörülen cezalar yarı oranında artırılacak. Bu fiilleri işleyenlerin cezasının ertelenmesi engellenecek. Bu fiiller tutuklama sebebi sayılarak tutuksuz yargılamanın önüne geçilecek. Özel kurumlarda çalışan öğretmenlerimiz ve diğer eğitim çalışanlarımız da görevleri sebebiyle kendilerine yönelik işlenen suçlar bakımından kamu görevlisi sayılacak. Öğretmenlerimiz müsterih olsun. Böylesine önemli bir mesleği ülkemizin her bölgesinde fedakarca yürüten öğretmenlerimize karşı şiddet olaylarına asla sessiz kalmadık, kalmayacağız. Bu vesileyle, İstanbul’da canice yapılan bir saldırı sonucu hayatını kaybeden İbrahim Oktugan öğretmenimize Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine, öğrencilerine ve tüm eğitim camiamıza başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.