ÇEVRE
Antalya Büyükşehir “Sakin Şehir” girişimi başlatıyor
04 Mayıs 2024 Cumartesi - 11:57 Antalya Büyükşehir “Sakin Şehir” girişimi başlatıyor Antalya Büyükşehir Belediyesi, marka değeri taşıyan ve seçkin ziyaretçilerin tercih sebebi olan uluslararası belediyeler birliği Cittaslow (Sakin Şehirler) Ağı’na katılmak amacıyla çalışma başlattı. Büyükşehir Belediyesi, sakin şehirler ağına üye olmak isteyen ilçe belediyelere yönelik de destek çalışması yürütecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi, 1999 yılında İtalya’da kurulan ve şu an dünyada 33 ülkede 296 şehrin üye olduğu uluslararası belediyeler birliği olan Cittaslow (Sakin Şehirler) Ağı’na üye olabilmek amacıyla çalışma başlattı. Cittaslow Metropolis Ağı’na üyeliğiyle ilgili yol haritasını belirlemek üzere ağa üye olmak isteyen ilçe belediyelerden temsilcilerin de yer aldığı bir eğitim toplantısı düzenlendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantıya Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Zeynep Tuğçe Çiftçibaşı Güç ve ilgili belediye temsilcileri katıldı. "Uluslararası alanda katkısı büyük" Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, dünya kenti Antalya’yı uluslararası alanda daha iyi tanıtmak amacıyla farklı platformlarda yer almasının önemli olduğunu söyledi. Sakin Şehirler Ağı’nın çevre, altyapı, kentsel yaşam kalitesinin attırılması açısında etkili olduğuna değinen Lokman Atasoy, “Tarım, turizm gibi yerel ürünlerin desteklenmesi, kültürün yaşatılması gibi konularda; ekonomik, çevresel ve sosyal alanlarda sürdürülebilirlik felsefesini benimseyen bu ağı önemsiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin Cittaslow Metropol girişiminin yanı sıra Sakin Şehir vasfına uyan ilçelerimizin de bu ağda yer almasını destekliyoruz. Türkiye’nin Cittaslow da 25 üyesi var. Antalya’da Büyükşehir Belediyemiz ve üç ilçemizin bu ağa girmesi noktasında hedefimiz var. Marka şehirler oluşturmak adına bu ağda yer almak zorundayız. Turizm sadece fuarlar ile olmuyor. Uluslararası alanda bu ağların büyük katkısı oluyor” dedi. Örnek çalışmalar değerlendirildi Eğitimde, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Cittaslow yolculuğuna ilişkin de bir sunum gerçekleştirildi. Türkiye’deki Cittaslow kentler ve örnek çalışmalarının da değerlendirildiği toplantıda 2023 yılında Cittaslow Ağı’na üye olan Finike Belediyesi’nin de üyelik süreci paylaşıldı.
Nazilli’de 8 ayrı noktada çalışma başlatıldı
04 Mayıs 2024 Cumartesi - 10:39 Nazilli’de 8 ayrı noktada çalışma başlatıldı Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik; şehrin ivedilikle çare bulunması gereken sorunlarını çözüm listesine alırken, ilçede 8 ayrı noktada çalışma başlatıldı. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelinde yürütülen çalışmaları tek tek inceleyen Başkan Tetik, ziyaretleri sırasında sorunlarını ve önerilerini anlatan vatandaşları da dinlemeyi ihmal etmedi. Pınarbaşı Mahallesi 592 Sokak’ta gerçekleştirilen kilit parke taşı döşeme faaliyetlerinin bugün itibariyle tamamlanacağını dile getiren Başkan Tetik, söz konusu çalışmalarla bölgede aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen sorunların da çözülmüş olacağını kaydetti. “Zafer’e donanımlı yeşil alan” Zafer Mahallesi 1730 Sokak’ta yapımı devam eden yeşil alan ve çocuk oyun parkının da kısa sürede halkın kullanımına açılacağını belirten Başkan Tetik, 2 bin 100 metrekare alanın hizmete girmesiyle bölgenin eksiklerinden birinin giderilmiş olacağını ifade etti. Parka, Belediye Meclisi’nde alınan kararla Nazilli Adliyesi personeli merhum Duygu Bayhan’ın adı verilecek. “İsabeyli’de yüzler gülecek” İsabeyli İlkokulu bölgesinde öğrencilerin sıklıkla kullandığı yolun tehlike arz etmesi nedeniyle güvenlik önlemi alan ekipler, istinat duvarı yapım çalışmalarına başladı. İsabeyli Mahalle Muhtarı Akın Karakuyu ile incelemelerde bulunan Başkan Tetik; “Bugün sabah erken saatlerden itibaren ekiplerimizle birlikte sahadaydık. Yalnızca Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından 8 ayrı noktada çalışma gerçekleştiriliyor. Nazillimizin öncelikli sorunları başta olmak üzere çözüm listemizi hayata geçiriyoruz. Emeği geçen personellerime teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Aslan öğrencilerle ormanda temizlik yaptı
04 Mayıs 2024 Cumartesi - 10:17 Vali Aslan öğrencilerle ormanda temizlik yaptı Orman yangınları ile etkin mücadele etmek ve iklim değişikliğinden ormanları korumak için başlatılan Orman Benim Projesi çerçevesinde Düzce Valisi Selçuk Aslan, öğrencilerle temizlik yaptı. İklim değişikliklerinin neden olduğu çevre olayları ve orman yangınlarının önüne geçebilmek için piknikçilerin ormanlarda bıraktıkları çöpleri Vali Selçuk Aslan ve öğrenciler birlikte temizledi. “Orman Benim” projesi çerçevesinde gerçekleşen etkinlikte Kent Ormanı mesire alanına gelen Vali Aslan, protokol üyeleri, Orman Şefliği, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü çalışanları ile öğrenciler kolları sıvadı. Öğrencilerle birlikte orman içinde atılan çöpler tek tek toplandı. Vali Aslan iklim değişimlerinin ormanlara ciddi zararlar verdiğini belirterek, “Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesinde Orman Benim çalışması için bir araya geldik. Bu proje ile küresel iklim değişikliği, küresel ısınma olgusu her geçen gün dünyamızda daha fazla hissedilir durumda. Bu gerçeklik maalesef son dönemde ormanlarımızda daha fazla yangın olayı meydana geldiğini hep beraber müşahede etmekteyiz. Orman Benim Kampanyamız ile pek çok konuda olduğu gibi ormanlarımızın da olumsuz her türlü etkiden korunması açısından önleyici bilincin geliştirilmesi bir farkındalık oluşturulması konusunda bugün bir aradayız. Ne yapmak istiyoruz? Ormanlarımızın içinde ya da kıyısında bulunan yolların çevresinde bulunan otlar yanmaya müsait çöpler gibi ormanlarımız açısından potansiyel risk oluşturan materyalleri toparlıyoruz. Biz bugünkü yaptığımız çalışma ile insanlarımızın önleyici bilinci test etmeye çalışıyoruz. İnsanlarımızda doğanın niçin korunması gerektiğini bu cennet coğrafyanın bugün üzerinde bizler yaşıyor olsak ta torunlarımıza emanet olduğunu, sürdürülebirliğini insanların zihinlerine, vicdanlarına yerleştirmek açısından bir farkındalık çalışması gerçekleştiriyoruz. Doğa bugün bizim, yarın evlatlarımızın daha uzak yarınlarda torunlarımızın. Orman Benim diyoruz. Ormanlarımızı koruma noktasında her türlü özveriyi göstereceğiz” dedi.