ASAYİŞ - 29 Nisan 2024 Pazartesi 22:23

Alman çiftin karavanı devrildi: 1 yaralı

A
A
A
Alman çiftin karavanı devrildi: 1 yaralı

Çorum’un Alaca ilçesinde seyir halindeki karavanın devrilmesi neticesinde 1 kişi yaralandı. Alman çiftin kazada yaralanan köpeğine ise veteriner hekim müdahale etti.


Kaza, Alaca-Çorum karayolu İbrahim köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Çorum istikametine seyir halinde olan Almanya uyruklu Stefan Simon yönetimindeki KO VN 167 plakalı karavan, karşı şeride geçerek devrildi. Kazayı sürücü yara almadan atlatırken, eşi Arola Simon yaralandı. Arola Simon sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından Alaca Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bu sırada yoldan geçen Tahir Erdoğan isimli gurbetçi, tercümanlık yaparak kaza hakkında güvenlik görevlileri ve sağlık ekiplerine bilgi verdi. Kaza sebebiyle bir süre trafiğe kapanan Alaca-Çorum karayolu, karavanın çekici yardımıyla kaldırılmasının ardından ulaşıma açıldı.



Alman çiftin köpeğine veterinerden gönüllü tedavi


Kazada yaralanan Alman çiftin "Frida" adlı köpeği ise ilçede yaşayan veteriner hekim Hakan Pelit tarafından tedavi edildi. Alaca Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavi sırasında Pelit’e sağlık görevlileri de yardım etti. Tedavi sırasında köpeğinin başından bir an olsun ayrılmayan Stefan Simon, veteriner hekim, sağlık görevlileri ve güvenlik güçlerine teşekkür etti.


Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.



Alman çiftin karavanı devrildi: 1 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Tasarlayın Dokuyalım 10. Makine Halısı Tasarım Yarışması heyecanı başladı Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği tarafından organize edilen Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) iş birliğiyle gerçekleştirilmekte olan ve bu yıl onuncusu düzenlenecek olan 10. Makine Halısı Tasarım Yarışması 2024’ün ilk jüri değerlendirmesi yapıldı. GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan halı üretiminin başkenti Gaziantep’in dünya halı modasına da yön verdiğini ifade etti. Geleneksel hale getirilerek bu yıl onuncu kez düzenlenecek olan Makine Halısı Tasarım Yarışması 2024’ün ilk jüri değerlendirmesi gerçekleştirildi. Yarışmaya 216 adet farklı tasarımın katıldığını ifade eden GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan yaptığı değerlendirmede, “Yarışmamızla ilgili jürimizin ilk elemeler sonucunda 191 adet fiziki başvurudan 188 adet geçerli başvuru alınmıştır. 3 adet başvuru yarışma şartnamesi hükümlerine uygun bulunmadığından oy birliği ile yarışma dışında bırakılmıştır” dedi. Yarışmaya en fazla müracaat Gaziantep Üniversitesi’nden Tasarlayın Dokuyalım 10. Makine Halısı Tasarım Yarışmasının 1. Jüri değerlendirmesi Gaziantep Üniversitesi Akademisyenleri ve sektörde deneyimli tasarımcıların katılımları Gaziantep Üniversitesi’nde Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. 188 adet başvurunun 124 tanesi farklı üniversitelerden müracaat ederken 64 tane başvuru ise Gaziantep Üniversitesinden alındı. Jüri başkanlığı görevini üstlenen GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan yapılan değerlendirme sonucunda finale katılmaya hak kazanan Gaziantep Üniversitesi kategorisinden 5 Asil, farklı üniversitelerden 15 asil eser sahiplerinin 28-31 Mayıs tarihlerinde oryantasyon programına katılmak üzere Gaziantep’te misafir edileceğini ve bu kapsamda halı sektörünün yapısı, ihracat pazarları, ürün tipleri ve üretim tekniği yönü ile genel bir bilgilendirme yapılarak davet edilen yarışmacıların aynı zamanda Gaziantep Halı Fuarında da incelemeler yapacağını sözlerine ekledi. Tasarlayın Dokuyalım 10. Makine Halısı Tasarım Yarışması jürisinde jüri başkanlığını GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan yürütürken jüri üyeliklerini ise GAHİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bekir Şahan ile yönetim kurulu üyeleri Halit Uzanır, Suat Bozkurt’un yanı sıra GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş, Prof. Dr. Nazan Avcıoğlu Kalebek Oğr. görevlisi Zeynep Tuti Karaman Oğr. Görevlisi Naime Yüksel Çalık ile sektör temsilcileri ve akademisyenler yer aldı.
Gaziantep Büyükşehir, 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında medikal malzeme dağıtım töreni düzenledi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu iş birliğinde uluslararası yardım kuruluşları desteğiyle 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında farkındalık oluşturmak için medikal malzeme dağıtım töreni düzenlendi. Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen programda engelli bireylere, 55 akülü tekerlekli sandalye, 250 yetişkin tekerlekli sandalye, 125 çocuk tekerlekli sandalye, 150 adet konuşan saat ile beyaz baston, 135 adet walker olmak üzere toplamda 715 adet medikal malzeme dağıtıldı. “Her türlü İmkanı engellilerimiz için sağlıyoruz” Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zehra Ünal, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde kendisinin evi olduğunu belirterek, “Bu merkezde bende 2 yıl eğitim gördüm. 2 yıl buraya her gün gelerek fizik tedavi hizmeti aldım. Ben şu an ayaktaysam, buradaki tedavim sayesindedir. Buradaki herkes bu süre zarfında benim yoldaşım, kardeşim oldu. Bu program vesilesiyle bir kez daha buradaki çalışanlara teşekkürlerimi iletiyorum. Bizler, büyükşehir belediyesi olarak Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla, Başkanımız Fatma Şahin’in önderliğinde her türlü imkanı engelli bireylerimiz için sergiliyoruz. Yıllardır bu böyle. Özellikle sağlık, engelli ve yaşlı bizim göz bebeğimiz olan başlıklar” dedi. “Engelli bireyler için bu şehirdeki hizmetler her geçen gün artıyor” Gaziantep Vali Yardımcısı İlker Eker ise bu programda emeği geçen herkes teşekkürlerini sunarak, “Gerek devlet olarak gerek yerel yönetim olarak gerekse de sivil toplum kuruluşları olarak bizlerin üzerine düşen en önemli vazife tabi ki engeli olmayan vatandaşlarımız hangi hizmeti alıyorsa, engelli kardeşlerimizin de o hizmetlerden hiçbir engelle karşılaşmadan faydalanmasını sağlamaktır. Ben bu şehirde bunu çok rahat bir şekilde ifade edebiliyorum ki engelli kardeşlerimiz için her geçen gün bu hizmetlerin sayısı artıyor” şeklinde konuştu. "Engellilerin dertleri ile dertlenmeliyiz, çözüm üretmeliyiz, öneri getirmeliyiz" GBB Sağlık, Engelliler, Yaşlılar ve Özel Daire Başkanı Yusuf Çelebi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nın amacının engelliler ile ilgili farkındalık ortaya koymak ve onlarla beraber yaşama kültürünü yakalamak olduğunu aktardı. Çelebi, “Engellilerin dertleri ile dertlenmeliyiz. Çözüm üretmeliyiz, öneri getirmeliyiz. İşte bu haftanın temel amacı da budur. Bu nedenle hiçbir tarihte görülmemiştir ki engellilerin sorunlarını, sıkıntılarının yalnızca bu haftaya sığdırıldığı. Ancak bu haftaya has, farkındalığı artırmak, çözüm önerileri ortaya koyabilmek önemlidir” diye konuştu.