EKONOMİ - 02 Şubat 2023 Perşembe 13:40

2.2 milyon vatandaşı ilgilendiren EYT teklifi görüşmeleri Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başladı

A
A
A
2.2 milyon vatandaşı ilgilendiren EYT teklifi görüşmeleri Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başladı

2.2 milyon vatandaşı ilgilendiren EYT teklifi görüşmeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başladı.

Plan ve Bütçe Komisyonu Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili Sosyal Sigortalar Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Teklifini görüşmek üzere toplandı.
CHP milletvekilleri ellerinde ‘Sadece EYT’ye değil, depreme de takıldık’ diyen sesi duyun’, ‘Aylık bağlama oranları arttırılsın’, ‘Ağustos Depremi oldu. SGK kayıtları ertelendi. 21 gün sonra yasa çıktı. EYT kapsamı 31.12.1999 olsun’ şeklinde pankartlar gösterdiler.

AK Parti ile CHP milletvekilleri arasında tartışma da yaşandı.
CHP Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilikle ilgili olarak, ”Emekliliği 65 yaşına çıkarıyorsunuz, onu niye düzelmiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

CHP Muğla milletvekili Süleyman Girgin, emeklilikte adalet olması gerektiğini belirterek, “Adalet, kademelendirme getirilmeli. Getirilmediği takdirde milyonlarca insan yine mağdur olacak” diye konuştu.
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir muhalefet milletvekillerinin şov yaptıklarını söyleyerek, “İstanbul’da 17 bin insanı kapının önüne koymuşlar. Sizin milletten haberiniz yok. 14 Mayıs’ta milli iradenin tsunamisi geliyor” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, EYT’ye değinerek, “EYT’yi siz ürettiniz, biz çözüyoruz. Çalışma hayatına ilişkin tüm problemleri biz çözüyoruz” ifadelerini kullandı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, emekli aylıklarına işaret ederek, “Emekli aylıkları on bin TL’nin üzerine taşınmalıdır. Aylık bağlama oranları 99 öncesine taşınmalıdır. EYT’liler 12 bin TL maaşı ulaşmalıdır” şeklinde konuştu.
 

Ahmet Umur Öztürk - İbrahim Berat Yılmaz
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Mauro Icardi: "Adım adım gitmemiz gerekiyor" Galatasaray’ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, her maçın ayrı önemi olduğunu belirterek, adım adım gitmeleri gerektiğini söyledi. 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu ödül töreninde 2023 yılın enleri sahiplerini buldu. Galatasaray’ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, yılın futbolcusu seçildi. Törenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Icardi, "70 yıldır yapılan böyle bir organizasyonda ödüle layık görüldüğüm için teşekkür ediyorum. Geçen sezon şampiyon olduk. Harika bir sezon geçirdik. Bu sezon da inşallah şampiyon olacağız. Yaptığımız şeylerle gurur duyuyorum" diye konuştu. Şampiyon olmaları için her maçı kazanmaları gerektiğini söyleyen 31 yaşındaki futbolcu, "38 maç var, maksimum sayıda maçı kazanıp onun sonunda şampiyon olunuyor. Her maçın benim için ayrı önemi var. Adım adım gitmemiz gerekiyor. Fatih Karagümrük maçını da kazanmamız gerekiyor. Sonra derbi için hazırlanacağız. O maçı da kazanmak için sahaya çıkacağız" şeklinde konuştu. "Sahada yaptığım şeylerle çocuklara örnek olabilmek çok önemli" Türkiye’deki çocukların ona olan ilgisinin hatırlatılması üzerine Mauro Icardi, "Çocuklara da dokunuş yapıyor olmamız çok önemli. Futbol herkesin ruhunu harekete geçiren bir şey. Sahada yaptığım şeylerle çocuklara örnek olabilmek çok önemli. Yaptığımız şeyleri görerek çocukların da hayalleri büyüyor. Onlar da büyük başarılara imza atacak ve biz de bunlarla gurur duyacağız" diyerek sözlerini tamamladı.