GENEL - 12 Kasım 2018 Pazartesi 15:16

Kamçıyla vurulan atın sahibi, ata vuran çalışanını işten çıkardı

A
A
A
Kamçıyla vurulan atın sahibi, ata vuran çalışanını işten çıkardı

Denizli’de bir at çiftliğinde çekilen ve görenlerin kanını donduran ince sopayla ata işkence görüntüsü sonrası at çiftliğinin sahibi İhlas Haber Ajansı’na (İHA) konuştu.

Denizli’de bir at çiftliğinde çekilen ve görenlerin kanını donduran ince sopayla ata işkence görüntüsü sonrası at çiftliğinin sahibi İhlas Haber Ajansı’na (İHA) konuştu. Daha önce eşi dahil hiçbir kadına aşık olmadığını ancak bu ata aşık olduğunu belirten çiftlik sahibi, ata vuran çalışanını da işten çıkardığını kaydetti.


Kentteki özel bir at çiftliğinde çekildiği iddia edilen ve sadece 7 saniye olmasına rağmen görenlerin kanını donduran görüntülerde Ali G. isimli bir şahıs, eline aldığı ve kamçıyı andıran sopayla ata vuruyor. Hayvana vururken, "Bekle diyorum ben. Bekle dedim mi bekleyeceksin tamam mı?" demesi ise dikkatlerden kaçmıyor. Sözde hayvana vurarak eğitmeye çalışan adam, kamçıyı andıran ince sopayla defalarca ata vuruyor. At ise aldığı darbelerle can havliyle şaha kalkmaya çalışıyor ve ardından da kaçıyor. 7 saniyesi bile görenleri dehşete düşüren videonun devamının olup olmadığı ise bilinmiyor.



"At diğer atlara ve parktaki çocuklara zarar vermesin diye ahıra koymaya çalışıyordu"


Yaşananların ardından kırbaçlanan atın bulunduğu çiftliğin sahibi İbrahim Abacı, atın ahırda kapısını açıp kaçtığını ve dışarıda bulunan diğer atları rahatsız ettiğini söyledi. Çalışanının bir süre ahırından çıkan atı, diğer atlardan ayırmaya çalıştığını ancak sert bir yapıya sahip olan atın ahırın yakınında bulunan oyun parkındaki çocukların zarar görmemesi için çaba gösterdiğini aktaran Abacı, atın yapısı gereği böyle durumlarda önünü görmeyip önüne ne geldiyse çarpıp geçtiğini kaydetti. Abacı, çalışanını atı yakalamak için bir yerde kıstırdığını ancak atın hırçınlık yaptığını belirterek, “At o anda çalışana ayak vurmaya çalışıyor. O da ‘Sen bana neden itiraz ediyorsun?’ diye yerden bulduğu bir şeyle iki kamçı sallıyor ve ahıra sokuyor. Ben bunu ne kendimi ne elemanımı ne de kendimi aklamak için söylemiyorum” dedi.



"Çalışanımızın işine son verdik"


Olay sonrası atı kırbaçlayan çalışanının işine son verdiğini aktaran Abacı, atla bundan sonra kendisinin ilgileneceğini söyledi. Abacı, çalışanının olaydan önce 35 dakika atın peşinde koştuğunu, atın etrafa zarar vermemesi için çaba gösterdiğini ifade ederek, "Her atın ayrı bir karakteri vardır. Bu atımız da yakalanmamak için çaba gösterir. Boş kaldığı zaman ya diğer atlara zarar verir ya da çarpar geçer. Daha önce başımıza geldi. Çocuğun birini eziyordu” diye konuştu.


Abacı, daha önce eşi dahil hiçbir kadına aşık olmadığını ancak bu ata aşık olduğunu de sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ardahan Başkan Demir eldivenlerini giyerek çöp topladı Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, elleriyle çöp topladı. Ardahan Belediyesi, “Ardahan’ı Birlikte Güzelleştirelim” sloganıyla bahar temizliği çalışması başlattı. Vatandaşlarla birlikte çöp toplayan Belediye Başkanı Faruk Demir, "Temiz bir çevrede yaşamak herkesin hakkı" dedi. Milli Egemenlik Parkı’nda düzenlenen bahar temizliğine katılan Başkan Demir, etkinliğe katılanlarla birlikte farkındalık oluşturmak amacıyla eldivenlerini giydi, eline çöp torbasını aldı ve çöp topladı. Temizlik çalışmaları kapsamında Milli Egemenlik Parkı dip bucak temizlendi. Başkan Faruk Demir, farkındalık etkinliği ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün itibariyle şehrimizde bahar temizliği başlatıyoruz. Profesyonel işçilerimizin dışında biz yöneticiler olarak uygun olan günlerde ilimizde ki parklarda temizlik çalışması yapacağız. İş yerlerinin önüne sigara izmaritlerinin atılması için küllükler koyduk ama vatandaşlarımız yine yerlere atıyor. Buradan Gürcistan’a gittiğinde aynı sigarayı yere atmayan hemşerilerimizden burada da aynı hareketi bekliyoruz. Çevre kirliliği konusunda cezai işlem gibi yöntemlere başvurabiliriz. Belediyemizin en büyük masrafı temizliğe gidiyor. Harcadığımız her kuruş vatandaşımızdan alınan paralar. Şehrimizi temiz tutarsak bu paraları farklı yerlere kullanabiliriz. Talimat verdik kurum içerisinde ki birimlerimizde fazla eleman varsa temizlik çalışmalarında kullanacağız. Yan gel yat olayı olmayacak gerekirse 3 kişilik işi 1 kişi yapacak. Ardahan pırıl pırıl olana kadar belediye başkanından odacısına kadar herkesle birlikte temizlik işlerine ağırlık veriyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız çevremizi temiz tutalım, çöplerimizi çöp kutularına atalım” diye konuştu.
Ordu Çılgın arıcı: Arılara yarı çıplak ve eldivensiz müdahale ediyor Ordu’nun Fatsa ilçesinde arıcılık yapan Abdulkadir Yirmibeşoğlu, maske ve eldiven olmadan yarı çıplak bir vaziyette arı kovanlarını açarak, adeta arılara meydan okuyor. Arılarının kendisini tanıdığını iddia eden Yirmibeşoğlu, tehlikeli olduğu bu işin kuralını bilmeyenlerin denememesi gerektiğini belirtiyor. Fatsa ilçesinde arıcılık yapan, 47 yaşındaki Yirmibeşoğlu, kendi arılarına olan güvenini farklı bir yöntemle sergiliyor. Arılarının kendisini tanıdığını iddia ederek, maske ve eldiven olmadan yarı çıplak kovanlarına arasına giren Yirmibeşoğlu, insanların bunu denememeleri gerektiğini belirtiyor. Yirmibeşoğlu arılarına güvendiğini, günün belirli saatlerinde çıplak da girse arıların bir şey yapmayacağını söyledi. “Arı işi şakaya gelmez” Arıcılığın, kendilerinde 3 kuşaktır devam ettiğini söyleyen Yirmibeşoğlu, yarı çıplak vaziyette arılara girmenin tehlikeli olduğuna dikkat çekerek, “3 kuşak arıcılık ile uğraşıyoruz. Kimi zaman yarı çıplak videolar çekip sosyal medyama atıyorum. Ben arıların ilmini bildiğim için bana bir şey yapmıyorlar. Arıları kızdırmamak gerekiyor. Kıyafetler temiz olacak, sabun ve parfüm kokusu olmayacak. Güneşin kızdırdığı anda ne yaparsanız yapın arı insana dokunmaz, çünkü yem almaya gidiyor. Tabii, bu oyun değil, bunu bilmeyenler kesinlikle soyunmasın, arı işi şakaya da gelmez, sonuçları ağır olabilir” diye konuştu. “Arılarım beni tanır, ben denemedim kimse denemesin” Arılarının kendisini tanıdığını iddia eden Yirmibeşoğlu, “Arı sokması sonucu komaya girenleri gördüm. Arılar beni tanır, zaten insanları, sahibini tanır. Onlar bizim oyuncağımız gibi oldu, çıplak da girsek bir şey yapmıyor” ifadelerine yer verdi. “Yağmurlu ve bulutlu havalarda kesinlikle arıya girilmez” Arı kovanlarının hava şartları ve günün belirli saatlerine göre açılması gerektiğini anlatan Yirmibeşoğlu, “Gündüz sıcakta saat 12.00-13.00 arasında arıya çıplak girilir ama akşam saatlerinde, yağmurlu ve bulutlu havalarda arıya kesinlikle girilmesin, o zaman çok fena çarpar. Bana ‘arılara üfleyen adam’ da diyorlar” şeklinde konuştu.