SPOR - 12 Ağustos 2018 Pazar 23:46

Spor Toto 1. Lig: Denizlispor: 0 - Gazişehir Gaziantep: 1

A
A
A
Spor Toto 1. Lig: Denizlispor: 0 - Gazişehir Gaziantep: 1

Spor Toto 1.

Spor Toto 1. Lig’in birinci haftasında Denizlispor evinde ağırladığı Gazişehir Gaziantep’e 1-0 mağlup oldu.



Maçtan dakikalar


4. dakikada orta sahanın ilerisinden Aissati’nin gönderdiği pasta topla buluşan Burak, ceza alanının sağ çaprazından topu yerden Mehmet’e ortaladı. Mehmet müsait pozisyonda topa dokunamadı ve meşin yuvarlak taca çıktı.


12. dakikada Poepon’un pasında ceza alanı içerisinde topla buluşan Del Valle’nin zor pozisyonda yerden çektiği şut kaleci Stackhowiak’ın yanından az farkla auta gitti.


18. dakikada kendi kazandığı topla ceza alanı dışında 2 rakibini geçen Del Valle’nin ceza yayı üzerinden direkt kaleye gönderdiği sert şutta top kaleci Stackhowiak’ı aşarak üst kale direğinden döndü.


20. dakikada ceza alanı dışında kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Recep’in çektiği şutta top barajı aşarak kale direğinin yanından auta çıktı.


42. dakikada yapılan kısa paslarla ceza alanı içerisine kadar giren Burak’ın sol çaprazdan çektiği şut yan ağlarda kaldı.


43. dakikada Denizlispor’da kazanılan köşe vuruşunda yapılan ortaya yükselen Alperen’in kafa topu kale çizgisi üzerinde savunma tarafından güçlükle çıkarıldı.


51. dakikada Denizlispor’un kullandığı kornerde Gaziantep savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı top Burak’ın önünde kaldı. Burak Çalık’ın kaleyi cepheden gören ve yaklaşık 30 metre mesafeden çektiği sert şut kale direğinin yanından az farkla auta gitti.


65. dakikada gole yaklaşan taraf Gazişehir Gaziantep oldu. Orta sahadan gönderilen pasta topla buluşan Balogun’un ceza alanı girişinde kaleci Stackhowiak’ın üzerinden aşırttığı top yan ağlarda kaldı.


78. dakikada ceza alanına yakın bir kısımda topla buluşan ve iki rakibini geçerek ceza alanı içerisine giren Mehmet’in yerden çektiği sert şut kaleciyi geçerek ağlarla buluştu. 0-1



Stat: Denizli Atatürk


Hakemler: Onur Özütoprak xx, Bilal Gölen xx, Mehmet Emin Tuğral xx


Denizlispor: Stackhowiak xx, M.Himmet xx, Alperen xx, Abdülkerim xx, Kerem Can xx, Burak Altıparmak xx, Aissati xx, Burak Çalık xx (Tisdell dk. 70 x), Recep xx (Seddar dk. 90 ?), Ziya xx (Cihan dk. 85 ?), Mehmet Akyüz xx


Yedekler: Asil Kaaan, Deniz, Gökhan, Cenk


Teknik Direktör: Osman Özköylü


Gazişehir Gaziantep: Fatih xx, Rıdvan xx, Yalçın xx, Ahmet Kesim xx, Mehmet xx, Kubilay xx, Gökhan xx, Okan xx (Segbefia dk. 81 x), Del Valle xx (Muhammed Enes dk. 78 x), Balogun xx (Junior dk. 90 ?), Poepon xx


Yedekler: Nihat, Mustafa, Chabbi, Ali


Teknik Direktör: Yalçın Koşukavak


Gol: Mehmet (dk. 78) (Gazişehir Gaziantep)


Sarı kartlar: Burak Çalık, Muhammet Himmet, Aissati (Denizlispor), Muhammet Enes (Gazişehir Gaziantep)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Aydın’dan kreş müjdesi Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, seçim döneminde açıkladığı ‘Osmangazi’nin Mahallelerine Kreş’ projesi çerçevesinde ilk kreşin Hamitler Mahallesi’nde inşa edileceğini müjdeledi. Seçim döneminde açıkladığı beyannamede Osmangazi’nin birçok noktasına kreş inşa edecekleri belirten Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, göreve gelmesinin ardından bu vaadini yerine getirmek adına çalışmalara başladı. Çocuklara çağdaş ve nitelikli bir eğitim imkanı sunmanın önemine dikkat çeken Başkan Aydın, bu hedef çerçevesinde ilk kreşi Hamitler Mahallesi’nde inşa edeceklerini belirtti. Osmangazi Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konu hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Aydın, Hamitler Mahallesi’nde mülkiyeti Osmangazi Belediyesi’ne ait arazi üzerine hayata geçirilecek kreşin Metin Azak isimli hayırsever bir vatandaşın katkılarıyla inşa edileceğini söyledi. Çocukların gelişimini çok yönlü destekleyebilmek için çağdaş ve güncel bir eğitim programı sunacak olan kreş için ilk kazmanın en kısa süre içerisinde vurulacağını dile getiren Aydın, kreşe hayırsever vatandaşın vefat eden kızının ismi olan Ayça Azak adının verileceğini açıkladı. Başkan Aydın, kreşin 80 çocuğa eğitim verebilecek kapasitede inşa edileceğini dile getirdi. Osmangazi Belediye Meclisi’nde görüşülen kreş inşa edilmesi yönündeki şartlı bağış maddesi, kreş, gündüz bakım evi, çocuk kulübü ve belediye hizmet alanlarında kullanılmak üzere ifadesinin eklenmesi ve Ayça Azak isminin verilmesi şartı ile oy birliğiyle kabul edildi.
Adıyaman Arapça bilgi ve etkinlik yarışmasında 3 birincilik Kahta’dan Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında gerçekleştirilen Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmasının 11’incisi Adıyaman’da düzenlendi. Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği koordinasyonunda düzenlenen yarışmada öğrenciler, Arapça şiir ve şarkı performanslarını sergilediler. Dil öğrenimin kazanımına katkı sunmayı amaçlayan yarışmada, Kahta ilçesinden katılan öğrenciler il bazında dereceye girdi. Arapça şarkı yarışmasında, Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulundan Ayşe Karakaya birinci, Kahta Bölükyayla İmam Hatip Ortaokulundan Ahmet Çetinkaya ikinci, Kahta Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulundan Burhan Deniz ise üçüncü oldu. Liseler arası şiir okuma yarışmasında, Adıyaman Şehit Necati Sayın Anadolu İmam Hatip Lisesinden Oğuz Emir Ünsal birinci olurken Kahta Anadolu İmam Hatip Lisesinden Hekim Yardım ikinci, Kahta TP Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden Derya Ertaş ise üçüncü oldu. Adıyaman’da düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencileri tebrik eden Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, “Arapça, İslam coğrafyasının dili olmasıyla birlikte Kur’an-ı Kerim’i anlamak ve İslami ilimleri öğrenmek için büyük bir öneme sahiptir. Bu yarışmalar, öğrencilerimizin Arapça diline olan ilgisini artırarak, dil öğrenimine katkıda bulunmakta ve onların Arapçayı daha etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamaktadır. Yarışamaya katılan tüm öğrencileri yürekten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bu yarışmaların düzenlenmesinde emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Şehit Fazıl Gürs İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda yapılan törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ise Arapçanın Kur’an-ı Kerim’in dili olduğunu ve İslami ilimleri anlamak için önemini vurguladı.