ASAYİŞ - 29 Nisan 2024 Pazartesi 16:44

Diyarbakır’da minibüs ile otomobil çarpıştı: 7 yaralı

A
A
A
Diyarbakır’da minibüs ile otomobil çarpıştı: 7 yaralı

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde otomobil ile minibüsün çarpıştığı kazada 7 kişi yaralandı.


Urfa Bulvarı Seyrantepe mevkisinde S.K idaresindeki yolcu minibüsü ile sürücüsü belirlenemeyen 21 AEZ 629 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada, minibüste bulunan yolculardan F.Ç, G.B, S.E, B.A, H.Y, B.N ve otomobilde bulunan K.Y, hafif yaralandı.


Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kentteki hastanelere sevk edildi.


Polis, kazayla ilgili inceleme başlattı.



Diyarbakır’da minibüs ile otomobil çarpıştı: 7 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli DTO yönetiminden TOBB Genel Kuruluna çıkarma Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, beraberinde kişilik bir heyetle, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 80’inci Genel Kuruluna katıldı. Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen’i ve Kentsel Dönüşüm Başkanı Hakkı Alp’i makamlarında ziyaret etti. Denizli iş dünyası ile sektörlerin ve üyelerinin istek ve beklentilerini iletti. İlk gününe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ında teşrif ettikleri TOBB’un 80’inci Genel Kurulu, başkentte gerçekleştirildi. Genel kurulun başında TOBB Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni vardı. Genel kurula katılmak üzere Ankara’da bulunan DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, beraberinde DTO’nun TOBB delegeleri Bayram Ali Çoban, Engin Boyacı, Cevdet Çiftçi, Yavuz Aki, Haluk Lenger, Soner Yıldız, Öztürk Taştan, Halil Öztürk, Seda Güçlü Ağaç, Hamdi Yılmazlı, Kasım Karakaş, Mehmet Güney, Faik Müftüler ve Kıvanç Mazı ile törende yer aldı. TOBB delegeliğinde 10’uncu yılını tamamlayan DTO Genel Kurul Delegesi Yavuz Aki ile DTO Meclis Üyesi Haluk Lenger, belgelerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. İlk kutlayan Başkan Erdoğan oldu Başkan Erdoğan, her iki ismi de törenin hemen ardından bizzat kutladı. Erdoğan, belgelerini alan Lenger ile Aki’ye “Sizlerle gurur duyuyoruz. Paha biçilemez emeklerinizden dolayı teşekkür ediyoruz. El birliğiyle Denizli’miz, sektörlerimiz ve Denizli Ticaret Odamız ile üyelerimiz için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye seslendi. Bakan Yardımcısı Gürgen’i ziyaret ettiler Başkan Erdoğan, daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ve Geri Dönüşümcüler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı sanayici İmdat Aday’ın da yer aldığı bir heyetle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen’i makamında ziyaret ederek Denizli iş dünyasının yeni sanayi siteleri beklentisini iletti, sektörlerin içinde bulunduğu durumu istişare etti. Daha sonra da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanı Hakkı Alp ile görüştü. Denizli iş dünyasının beklentilerini ileterek sektörleri istişare etti. Başkan Erdoğan, ziyaretlerle ilgili olarak “Her ikisine de ilgi ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederiz. Üyelerimizin ve Denizli’mizin alanlarıyla ilgili konularını ele aldık, görüşme imkânı yakaladık. Bizlere yansıtılan başlıkları kendilerine aktardık ve yardımlarını istedik” dedi.
Antalya Antalya’da devrilen zift yüklü tırda can pazarı: 2 yaralı Antalya’nın Akseki ilçesi yakınlarında zift yüklü tırın devrilmesi sonucu yaşanan kazada sürücü ve yanındaki yolcu yaralandı. Kazayı görenler hemen yardıma koşarken tır sürücüsü yan yatan tırın camından dışarı çıkmayı başardı. Metrelerce savrulup uçurumun eteğine düşen kadın ise vatandaşlar tarafından bulunduğu yerden çıkartıldı. Kaza, bugün saat 12.15 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sait Duru idaresindeki 31 V 8679 plakalı zift yüklü tır, Akseki istikametinden Manavgat istikametine seyrederken Akseki-Manavgat kara yolu Manayıt mevkii 34. kilometresinde araç sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle yol dışına çıkıp taşlık alana devrildi. Devrilmenin ve sürtünmenin etkisi ile birlikte tankerde bulunan zift ateş aldı. Yoldan geçerek kazayı görenler hemen 112 acil yardım merkezini arayarak yardım istedi. Kaza yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve trafik ekipleri sevk edildi. Kazada araca sıkışan sürücü yoldan geçen vatandaşların yardımıyla camdan çıkarken metrelerce ileri savrulan Hafza M.S. isimli yolcu uçurumun eteğine düştü. Vatandaşlar birbirlerinin elinden tutarak zincir yapıp ayağa kalkmayı başaran kadını yukarı çekti. Sağlık ekiplerinin yaralılara yaptığı ilk müdahalenin ardından yaralılar Manavgat Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kazada alev alan araçtan çıkan yangın ise Antalya Büyükşehir Belediyesi Akseki itfaiye birimi ile Akseki Orman İşletme Müdürlüğüne ait Murtiçi yangın söndürme ekibinin müdahalesi ile ormana sıçramadan söndürüldü. Kaza ile ilgili Taşlıca İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından tahkikat başlatıldı.