Yerel Haberler
Düzce
14 Mayıs 2024 Salı - 17:31 DÜFEST 2024 açılış töreniyle başladı Düzce Üniversitesi tarafından düzenlenen ve bilimsel etkinliklerden sportif aktivitelere, yarışmalardan kültürel etkinliklere kadar öğrencilere değer katan DÜFest 2024 Öğrenci Festivali, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı. Açılışa Vali Selçuk Aslan, Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, protokol üyeleri, davetli konuklar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Nedim Sözbir, DÜFEST 2024’ün açılışında bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başladı. Bu organizasyonun sadece eğlence odaklı değil, teknolojik, bilimsel ve kültürel etkinliklerle birlikte düşünülmesi gerektiğini belirten Sözbir, gerçekleştirilecek programların bilgi ve öğrenme açısından da Düzce Üniversitesi öğrencilerine yeni fırsatlar sunacağını ifade etti. Pandemi ve doğal afetler gibi zorluklara rağmen Düzce Üniversitesi ailesi olarak birlik ve beraberliği daha da güçlendirdiklerine işaret eden Nedim Sözbir, DÜFEST 2024’ün düzenlenmesinde emekleri olan iç ve dış paydaşlara, sponsorlara teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı. Vali Selçuk Aslan, Düzce Üniversitesi’nin yeniden hayata geçirdiği DÜFEST 2024’ün hayırlı olmasını temenni etti. Dünyada ve ülkemizde yaşanan olağanüstü durumlar nedeniyle uzaktan eğitim modelinin geliştirildiğini ve sosyalleşmede geri kalındığını söyleyen Aslan, DÜFEST’in; yeni bir başlangıç olması, kültürel iklimin gelişmesi ve sahiplenme duygularını artırması açısından önemli bir etkinlik olduğunu sözlerine ekledi. Bilim, kültür ve sanatın içe içe olduğu bu organizasyonda, şehrin sanayi kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının ve kamu kurumlarının da stantları olduğunu ifade eden Selçuk Aslan, 5 gün süresince Düzce Üniversitesi öğrencilerinin güzel hatıralar biriktireceğini ve faydalı fırsatlar elde edeceğini dile getirdi. Vali Aslan, Rektör Sözbir ve protokol üyeleri tarafından DÜFest 2024 açılış kurdelesinin kesilmesiyle devam eden programda, Kültür Sanat ve Dans Topluluğu öğrencileri de halk oyunları gösterisi gerçekleştirdi. DÜFEST 2024 açılış programı, Düzce Üniversitesi’nde kurulan tanıtım stantlarının ziyaret edilmesiyle son buldu.
Kurumsallaşma tüm dünyanın sorunu
13 Mayıs 2024 Pazartesi - 17:00 Kurumsallaşma tüm dünyanın sorunu Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nda (DTSO) Dr. Cengiz Tavukçuoğlu’nun eğitmen olarak katılım sağladığı aile şirketlerinde kurumsallaşma eğitimi gerçekleştirildi. Eğitime, DTSO Meclis Başkanı Tanju Acar, firma yetkilileri katılım sağladı. Cengiz Tavukçuoğlu, aile şirketlerinin temel karakteristikleri, aile şirketlerinde yönetim sorunları ve yok olma nedenleri, kurumsallaşmada sıklıkla karşılaşılan problemler gibi birçok konuda detaylı bilgileri paylaştı. Tavukçuoğlu kurumsallaşma sorunun tüm dünyanın sorunu olduğunu belirterek “Günümüzde en önemli üretim mekanizması insandır. Kurumsallaşmak, sadece şekli ya da yazılı kaide ve kuralların işyerinde uygulanması olarak da anlaşılmamalıdır. Kurumsallaşma yolunda kabul edilen ilkeler ve kuralların sadece yazılı olması önemli değildir. Önemli olan, bu ilke ve kuralların herkes tarafından bilinmesi, benimsenmesi ve uygulanmasıdır. Kurumsallaşmayı biz daha çok aile işletmeleri için kullanıyoruz ve kurumsallaşma artık tüm dünyanın sorunu. Küreselleşen dünya ve artan rekabet karşısında değişmeyen tek şey değişim kendisidir. Gerek dünyada, gerek ülkemizde başarılı olmuş aile şirketlerinin ikinci kuşağın yönetiminde yaşamını sürdürebilme yüzdeleri çok düşüktür. Şirketlerin önceden hazırlık yapmaları krizlere karşı erkenden önlem alıp profesyonel davranmaları gerekmektedir. Aile işletmelerinin, küreselleşen dünyada varlıklarını koruyabilmek ve rekabet güçlerini artırabilmek adına yeniden yapılanmaları gerekmektedir ki kurumsallaşmanın aile işletmeleri için önemi çok büyüktür. ‘Küçük olsun, benim olsun’ felsefesindeki bir firmanın küresel rekabete dayanabilmesi mümkün değildir. Sürdürebilirliklerini devam ettirebilmeleri çok önemlidir. Başarılı aile şirketleri, aile dinamiklerine değil iş dinamiklerine yoğunlaşan şirketlerdir” ifadelerini kullandı. Eğitmen, Dr. Tavukçuoğlu’nun sunumunun ardından program soru- cevap ve fikir alışverişleri ile devam etti.
Sağlık kampüsü şehre değer katacak
13 Mayıs 2024 Pazartesi - 15:56 Sağlık kampüsü şehre değer katacak Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, şehrin geleceğine yön verecek projelerin hayata geçirilmesi noktasında önemli girişimlerde bulunmasının yanı sıra, hem belediye gelirlerini arttıracak, hem de birçok noktada şehre katkı sağlayacak çalışmaları da eş zamanlı yürütüyor. Başkan Faruk Özlü, vizyon projelerin her açıdan hayata geçirilmesi adına kentin belirli bölgelerindeki önemli alanları belediye bünyesine katarak vatandaşların en verimli şekilde yararlanması için adımlar atıyor. Özlü, ilin değişim, dönüşüm ve gelişimi noktasında Ankara bürokrasisi ve bakanlıklar nezdinde uzun süredir yürüttüğü girişimlerin karşılığını almaya başladı. Sağlık konusunda Düzce’nin bir yerleşke oluşturması için uzun süredir çaba sarf eden Faruk Özlü, Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait Kültür Mahallesi’ndeki eski fidanlık arazisi olarak bilinen 1987/1 parselin tam hissesi ile 1988/1 parseldeki 2002,52 metrekarelik hissenin trampa yöntemi ile Düzce Belediyesi’ne devrini sağladı. Daha sonra ise sağlık kampüsü yapılması şartıyla fidanlık arazisini Maliye Hazinesi’ne devreden Özlü, trampa yöntemi ile belediye hizmet binasının bulunduğu 132/6 parseldeki 4510,48 metrekarelik alanın tamamını belediyeye kazandırdı. Başkan Özlü, değerli arazilerin uzun uğraşlar neticesinde trampa yöntemi ile Belediyeye kazandırılmasını sağlarken, sağlık kampüsü arazilerinin trampasından kalan yaklaşık 50 Milyon TL ile de Beslanbey Mahallesi 3391/2 parselde bulunan ve 19 bin 186,47 metrekarelik alana sahip mevcut hal arsasının 13 bin 305,86 metrekarelik kısmının belediyeye devredilmesine vesile oldu. Kalan kısmın devri için de çalışmalarını sürdüren Düzce Belediyesi, işlemler sona erdiğinde hal arsasının tamamının tapusunu almış olacak.
Hasta yataklarında çiçek sürprizi duygulandırdı
13 Mayıs 2024 Pazartesi - 13:56 Hasta yataklarında çiçek sürprizi duygulandırdı Düzce(İHA) – Düze Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, hastanede tedavi olan, çocuklarına refakat eden annelere ve hemşirelere çiçek dağıttı. Düzce’de Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Muncurlu Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde tedavisi devam eden, çocuklarına refakat eden annelerin ve aynı bölümdeki hemşirelerin günlerini çiçek ile kutladı. Önce çocuk servisinde yatan çocukların annelerini ziyaret eden Yılmaz, ’geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu. Daha sonra hastanede görevli hemşireler ile bir araya gelen Yasin Yılmaz, pasta kesti. İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, sağlık çalışanları ve annelerin yanında olduklarını belirterek “Hem hemşireler günü hem anneler günü. Öncelikle sağlık çalışanlarımızın hemşireler gününü kutluyoruz. Çocuk servisinde yatan çocuklarımızın annelerinin, anneler gününü kutlamak için geldik. Onlarla güzel vakit geçirdik. Biliyorsunuz hastanemizde hemşire arkadaşlarımızın buraya gelen hastalarımızla yakından ilgilenmesini sağlamak için çalışıyoruz. Ben bütün çalışan arkadaşlarımıza gayretleri için teşekkür ediyorum. Hem çalışanlarımızın, hem annelerimizin Anneler gününü kutluyorum. Hemşireler gününü de kutluyorum” ifadelerini kullandı. Hastanede tedavi olan kızının yanında kalan Şefika Tüfekçi, ziyaretten memnun kaldığını dile getirerek, “Çok teşekkür ederim anlamlı bir günde geldikleri için. Allah başımızda eksik etmesin. Böyle geleceklerini beklemiyordum. Ama aklımdan da geçirdim. Acaba ziyaret ederler mi dedim. Geleceklerini tahmin etmemiştim. Gerçekten doktorlar ve hemşireler çok iyiler. Bizimle yakından ilgileniyorlar. Allah hepsinden razı olsun” dedi.
Sardığı dolmalarla işletme açtı
13 Mayıs 2024 Pazartesi - 11:53 Sardığı dolmalarla işletme açtı Yaptığı sarmalar lezzetli olunca arkadaşları ve ailesinin ısrarı üzerine işletme açan kadın girişimci Müzeyyen Usta yeni doğan bebeğini de işyerinde büyütüyor. Eşini de işletmesinde çalıştıran Müzeyyen Usta, hem annelik yaparken hem de işletmesini genişletmek için mücadele veriyor. Yaptığı sarmaları lezzetli olunca yakınlarının ve arkadaşlarının tavsiyesi ile Düzce Kadın Emeği Merkezinde dükkan tutan 38 yaşındaki Müzeyyen Usta yaprak, lahana gibi sebzelerden yaptığı sarmalarını Düzceliler ile buluşturuyor. Yaklaşık 2 yıl önce işletmesini açan Usta’nın sarmalarına talep yoğun olunca eşi Yunus Usta’yı da yanında çalıştırmaya başladı. İşletmesini devam ettirirken doğan 4. çocuğu Atlas bebeğe mecburen dükkanında bakan Müzeyyen Usta, hem anneliği hem de girişimciliği bir arada yapmaya çalışıyor. Hem annelik hem de iş kadınlığı yapan Müzeyyen Usta anne olarak iş hayatını anlatarak şunları söyledi: “Bebeğimi işyerinde büyütüyorum. Atlas 11 senelik bir aranın ardından 4. çocuğum. Burada işyerimde 9 aydır yetiştiriyorum. Zorluğuna gelince çalışmakla alakalı bir durum aslında. Ben bebeğimden güç alıyorum. Herkes bana çocukla çalışmak çok zor diyor ama ben zor olduğunu düşünmüyorum. Doğrusu işten bunaldığım zamanlarda sarıldığım, kendimi dinlendirdiğim bir nokta bebeğim benim için. Bana güç veriyor iyi ki de var ve işyerime de neşe katıyor. İşletme sahibi olmak ya da girişimci olmak çok büyük sıkıntılar, endişeler taşıyor ama Atlas’ın yanına gidince o sıkıntılarım geçiyor. Dinleniyorum ve işe tekrar başlıyorum. İşletmemi açınca ailecek çok güçlü olduğumuzu fark ettim. Düştüğümüz zamanlarda bile birbirimize hadi kalkarsın sen buradan, yaparsın diyebiliyoruz. Aslında birbirimizin gücünü burada fark ettik. Eşim ile birlikte ben düştüğümde 4 tane çocuğum ve birde eşim var. Kayınvalidem de en büyük desteklerden birisi. Burada birlikte çalışıyoruz. Atlas’a birlikte bakıyoruz. Kadın girişimciyim ama arkamdaki güç ailem. Atlas bebek Kadın emeği Merkezinin de maskotu oldu. Kadın Emeği merkezinde kadın girişimcilere desteği de inkar edilemez. İyi ki varlar.”
Derste öğrendikleri pratikte gördüler
13 Mayıs 2024 Pazartesi - 10:16 Derste öğrendikleri pratikte gördüler Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çağrı Merkezi Hizmetleri öğrencileri derslerde edindiği bilgiyi pratikte görme fırsatını buldular. Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Dr. Özge Akşehirli, Dr. Öğretim Üyesi Ömer Faruk Özgür ve Öğretim Görevlisi Dr. Erdem Akdemir rehberliğinde gerçekleştirilen gezi; öğrencilere kamu sektörüne atandıkları takdirde çalışabilecekleri ortamı görme ve işleyiş hakkında bilgi sahibi olma imkanı sağladı. 112 Acil Çağrı Merkezi’nin işleyişi ve kurum hakkında genel bilgileri içeren sunumun ardından; şu anda kurumda çalışan ve Çağrı Hizmetleri bölümü mezunu bir öğrenci deneyimlerini aktardı. Sonrasında öğrenciler ile çağrı karşılama canlandırmaları yapılarak pratikte karşılaşılabilecek örnek olaylar değerlendirildi ve öğrencilerin soruları personeller tarafından cevaplandı. Bilgilendirici ve eğlenceli geçen sunumun ardından, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni gezerek çalışma ortamını görme fırsatı bulan öğrencilere, kurumda çalışan personellere yönelik imkanlardan da bahsedildi. Özellikle, 112’ye gelen çağrıların karşılandığı ve yönlendirmelerin yapıldığı çağrı merkezi bölümünü ziyaret edilmesi öğrencilerin, Çağrı Merkezi Hizmetleri Programı ile ilgili motivasyonlarının artmasına katkı sağladı.