SAĞLIK - 25 Mayıs 2018 Cuma 10:41

Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde Demans Polikliniği hizmete girdi

A
A
A
Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde Demans Polikliniği hizmete girdi

Düzce Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Polikliniği bünyesinde açılan Demans (Bunama) Polikliniği hasta kabulüne başladı.

Düzce Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Polikliniği bünyesinde açılan Demans (Bunama) Polikliniği hasta kabulüne başladı.


Düzce Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Klinik Nörofizyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hulusi Keçeci başkanlığında Düzce ve çevre illerden gelen hastaların takip ve tedavisinin yapılacağı Demans Polikliniği, Salı günleri hizmet verecek.


Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hulusi Keçeci, ortalama yaşam süresinin artması sonucu demans hastalıklarının özellikle yaşlı kesimde oldukça sık görüldüğünü ifade ederek, “65 yaş ve üzeri her 10 kişiden birinde, daha ileri yaşlarda ise neredeyse her iki kişiden birinde demans tablosu görülmektedir. Demans, her ne kadar öncelikle bellek fonksiyonlarında bozukluk sonucu unutkanlık şikayeti ile dikkat çekse de, aslında eşlik eden ve farklı başlangıç tipleri ile geniş bir hastalık grubudur” dedi.


Demans hastalıklarından en sık rastlanılan ve bilinenin, Alzheimer hastalığı olduğunu belirten Prof. Dr. Keçeci, yine beyin-damar rahatsızlıkları ile benzer birçok hastalık sonucunda demansın yüksek oranda görülebileceğini ifade etti. Hastalığın altta yatan nedene göre, uzun süreli ve tek elden takip ve tedaviyi zorunlu kıldığını belirten Prof. Dr. Keçeci, geri döndürülebilir demans gruplarında erken tanı ve tedavinin hastalığı tamamen ortadan kaldırdığına vurgu yaptı.


Diğer guruplarda demansın ilerleyişine paralel uygulanacak tedavi protokollerini bir disiplin altında uygulamak gerektiğinin altını çizen Keçeci, bu disiplinin ancak aynı merkezde takiple mümkün olabileceğini dile getirdi.


Demans hastalıklarının, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir sağlık sorunu olduğunu anımsatan Keçeci, Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde hizmete giren Demans Polikliniği ile hastaların periyodik olarak izlenebileceğini ve tedavi imkanlarından yararlanmak isteyen hastaların, Düzce Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Polikliniği içerisinde bulunan Demans Polikliniği’ne başvurarak gerekli desteğe ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.