EĞİTİM - 28 Mart 2024 Perşembe 09:26

Öğrencilere afet yönetimi uygulamalı anlatıldı

A
A
A
Öğrencilere afet yönetimi uygulamalı anlatıldı

Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Kriz ve Stres Yönetimi dersinde “Kriz Yönetiminden Risk Yönetimine” başlıklı etkinlikle uygulamalı eğitim gerçekleştirdi.


Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden Şube Müdürü Cihan Metin ile Nefise Yıldız’ın konuşmacı olarak katılım sağladığı eğitimde; başta deprem, yangın ve sel gibi acil durum ve afetler başta olmak üzere, afetler öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılacaklar hakkında farkındalık artırıcı bilgiler verilerek AFAD’ın konuyla ilgili uygulamaları anlatıldı.


Programda, sadece kriz yönetiminin değil, daha öncesinde yapılacak hazırlıklarla insan hayatı başta olmak üzere her türlü varlığın korunması ve muhafazası için risk yönetiminin önemine vurgu yapıldı. Reaktif kriz yönetimi değil, proaktif risk yönetiminin önemi öğrencilerle paylaşıldı. Türkiye genelinde ve Düzce özelinde hazırlanan planlar ve politikaların da aktarıldığı etkinlikte, ayrıca öğrencilerin bireysel olarak yakın çevrelerinde neler yapabilecekleri konusunda da detaylı açıklamalar yapıldı.


Program, konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ile son buldu.



Öğrencilere afet yönetimi uygulamalı anlatıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Lalenin el sanatlarındaki yolculuğu Lalenin başkenti olarak bilinen Manisa’da, farklı illerden gelen 73 ayrı sanatçının son 600 yılda lalenin el sanatlarındaki yolcuğunu anlatan eserleri Sultan Camii Külliyesi içinde yer alan Bimarhane’de sergilendi. Farklı illerden gelen ve arasında Manisalı sanatçılarında yer aldığı, el sanatları alanında uzmanlaşan ve uluslararası dereceye girmiş olan toplamda 73 sanatçının bir araya gelerek oluşturduğu GESA (Geleneksel Sanatlar Sanatçı Gurubu), ilk sergisini Manisa’da açtı. Manisalı sanatçıların ev sahipliği yaptığı sergi, tarihi Sultan Camii külliyesinde yer alan ve halk arasında Bimarhane olarak bilinen CBÜ Manisa ve Yöresi Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sergide, Ebru, Çini, Hat, Minyatür, Kaligrafi, Kalem İşi, Naht ve Tezhip dallarında her sanatçı resmettiği bir eser ile lalenin yolculuğu sanatçılar tarafından sergiyi gezenlere anlatıldı. Sergiyi Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel de ziyaret ederek, sanatçılardan eserleri hakkında bilgiler aldı. Sergi hakkında açıklama yapan ve GESA kurucusu olan Minyatür Sanatçısı Arya Kamalı, sanatçıları bir araya getirme çalışmalarına yaklaşık 3 yıl önce başladığını belirtti. Projeyi ülkenin her iline yaymayı hedeflediklerini belirten Kamalı, ”Topluluğumuzun ilk sergisini Manisa’da yapmayı planlamıştık ve Manisalı 6 sanatçı arkadaşımızın girişimleriyle Mesir Festivali kapsamında tarihi binada açmış olmaktan dolayı tüm sanatçı arkadaşlarımız adına Manisa’nın yöneticilerine ve emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sergimizde Ebru, Çini, Hat, Minyatür, Kaligrafi, Kalem İşi, Naht ve Tezhip dallarında her sanatçı arkadaşımız resmettiği bir eser ile lalenin yolculuğu sergisine katkı sağladı. Bu serginin ilk olması ve Manisa’da açılması bizim için çok anlamlı” dedi. Mesir Festivali boyunca eserlere Manisalıların büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Kamalı, sergiye katkı sağlayan CBÜ Manisa ve Yöresi Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kadir Adamaz’a teşekkür ederek, serginin diğer illerde de hayat bulacağını sözlerine ekledi.