GENEL - 28 Temmuz 2015 Salı 16:41

Edirne'de 50 Mahkum Selimiye Camii Meydan Kazısında Görev Yapıyor

A
A
A
Edirne'de 50 Mahkum Selimiye Camii Meydan Kazısında Görev Yapıyor

Edirne Valiliği ve Edirne Tarım Açık Cezaevi Müdürlüğü arasındaki ‘Toplum Yararına Çalışma Projesi’ kapsamında, 50 mahkum Selimiye Camii Meydanı Yemiş Kapanı Hanı Kurtarma kazısında görev yapıyor.
Osmanlı döneminde meyve-sebze hali olarak kullanılan ve Selimiye Camii meydanında bulunan Yemiş Kapanı Hanı kurtarma kazısında 50 mahkum kazı çalışmalarında görev yapıyor. Mahkumlar, Edirne Valiliği ve Edirne Tarım Açık Cezaevi Müdürlüğü arasındaki ‘Toplum Yararına Çalışma Projesi’ kapsamında, kazı alanında görevli arkeolog ve sanat tarihçilerine yardım ediyor.
VALİ ŞAHİN: “BU İNSANLARI TOPLUMA KAZANDIRMAMIZ LAZIM”
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, proje kapsamında mahkumların topluma kazandırıldığını belirterek, “Mahkumlar Selimiye Camii’nin önündeki tarihi alanın gün yüzüne çıkartılması için çalışıyor. Bu öneri benden geldi. Birincisi mahkumların sigortası çok cüzi bir miktara gelerek ödenecek, ikincisiyse topluma kazandırma yönünden faydası olacak. İşsizliğin yoğun olduğu bir dönemde mahkumların çalıştırılmasını bazıları kınayabilir ama bu insanları da topluma kazandırmamız lazım. 50 mahkum bir buçuk ay süresince burada çalışarak kendileri de sosyal kazanç sağlamış olacak” dedi.
Mahkumların çalıştığı sırada sosyal yönden tüm ihtiyaçlarının karşılandığını aktaran Şahin, “Bu bakımdan ben mutluyum. Bu insanları çalıştırmak yarar getirecektir. Gönüllü mahkumların benzer işlerde çalıştırılmasını da tavsiye ediyorum” diye konuştu.
Selimiye Camii meydanında bulunan Yemiş Kapanı Hanı Kurtarma Kazısı çalışmalarının yaklaşık 1 yıl süreli devam edeceği öğrenildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.