Yerel Haberler
Elazığ
Başkan Şerifoğulları, sahada incelemelerde bulundu 21 Mayıs 2024 Salı - 14:38:30 Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Akpınar Yaşam Alanı ve Doğukent Spor Köyünde incelemelerde bulundu. Geçtiğimiz dönemde vizyon projeleriyle şehri yeni marka değerlerle buluşturan Başkan Şahin Şerifoğulları, yeni dönem projelerine hız kesmeden başladı. Başkan Şahin Şerifoğulları, çalışmaları doğrultusunda, başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte açılışa hazırlanan Akpınar Mahallesi Yaşam Alanı ve Doğukent Spor Köyünde incelemelerde bulundu. Başkan Şerifoğulları ilk olarak 500 metrekare alan üzerinde yapımı devam eden Akpınar Mahallesi Yaşam Alanına gelerek yapımları süren mini amfi tiyatro, kafe, mescit, bisiklet yolu, tartan yürüyüş yolu, çocuk oyun alanları, fitness gurupları, kaskatlı süs havuzu ve oturma alanlarında ki çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Şerifoğulları daha sonra Doğukent Mahallesinde 38 dönüm alan üzerine inşa edilen Spor Köyünde incelemelerde bulundu. Spor köyünde yapımı tamamlana futbol sahası, basketbol sahaları, voleybol sahası, tenis kordu, badminton sahası çalışmalarını inceledikten sonra yapımı devam eden diğer alanlar hakkında çalışanlardan bilgi aldı. Nefes alan bir şehir hedefi doğrultusunda şehri yeni kazanımlarla buluşturduklarını ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Şehrimizin dört bir yanına kazandırdığımız yaşam alanlarına bir yenisini daha ekliyoruz. Akpınar, Sarayatik ve Çarşı Mahallelerimiz başta olmak üzere çevre mahallelerimizin yararlanacağı yaşam alanımızda çalışmalar tamamlandı. İnşallah kısa süre içerisinde şehrimizin merkezinde yer alan çocuklarımızın, gençlerimizin, ailelerimizin keyifli vakit geçirecekleri yeni yaşam alanımızı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Şehrimiz açısından bir marka değeri taşıyan çocuklarımızı, gençlerimizi sportif faaliyetlerle bütünleştirecek Spor Köyü’nde de çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Şehrimizin beklenti ve ihtiyaçlarına kalıcı çözümler üretmek ve her alanda güçlü, her alanda kalkınmış bir şehir için tüm ekibimizle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Başkan Şerifoğulları, sahada incelemelerde bulundu
21 Mayıs 2024 Salı - 14:38 Başkan Şerifoğulları, sahada incelemelerde bulundu Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Akpınar Yaşam Alanı ve Doğukent Spor Köyünde incelemelerde bulundu. Geçtiğimiz dönemde vizyon projeleriyle şehri yeni marka değerlerle buluşturan Başkan Şahin Şerifoğulları, yeni dönem projelerine hız kesmeden başladı. Başkan Şahin Şerifoğulları, çalışmaları doğrultusunda, başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte açılışa hazırlanan Akpınar Mahallesi Yaşam Alanı ve Doğukent Spor Köyünde incelemelerde bulundu. Başkan Şerifoğulları ilk olarak 500 metrekare alan üzerinde yapımı devam eden Akpınar Mahallesi Yaşam Alanına gelerek yapımları süren mini amfi tiyatro, kafe, mescit, bisiklet yolu, tartan yürüyüş yolu, çocuk oyun alanları, fitness gurupları, kaskatlı süs havuzu ve oturma alanlarında ki çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Şerifoğulları daha sonra Doğukent Mahallesinde 38 dönüm alan üzerine inşa edilen Spor Köyünde incelemelerde bulundu. Spor köyünde yapımı tamamlana futbol sahası, basketbol sahaları, voleybol sahası, tenis kordu, badminton sahası çalışmalarını inceledikten sonra yapımı devam eden diğer alanlar hakkında çalışanlardan bilgi aldı. Nefes alan bir şehir hedefi doğrultusunda şehri yeni kazanımlarla buluşturduklarını ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Şehrimizin dört bir yanına kazandırdığımız yaşam alanlarına bir yenisini daha ekliyoruz. Akpınar, Sarayatik ve Çarşı Mahallelerimiz başta olmak üzere çevre mahallelerimizin yararlanacağı yaşam alanımızda çalışmalar tamamlandı. İnşallah kısa süre içerisinde şehrimizin merkezinde yer alan çocuklarımızın, gençlerimizin, ailelerimizin keyifli vakit geçirecekleri yeni yaşam alanımızı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Şehrimiz açısından bir marka değeri taşıyan çocuklarımızı, gençlerimizi sportif faaliyetlerle bütünleştirecek Spor Köyü’nde de çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Şehrimizin beklenti ve ihtiyaçlarına kalıcı çözümler üretmek ve her alanda güçlü, her alanda kalkınmış bir şehir için tüm ekibimizle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Yüzlerce öğrenci ve veliden anlamlı etkinlik
21 Mayıs 2024 Salı - 11:57 Yüzlerce öğrenci ve veliden anlamlı etkinlik Elazığ’da Doğu Türkistan ve Gazze için yardım kampanya düzenledi. İsmet Paşa İlkokulu’nda düzenlenen etkinliğe yüzlerce öğrenci ve veli yoğun ilgi gösterdi. Elazığ İsmet Paşa İlkokulu tarafından Gazze ve Doğu Türkistan için kampanya başlatıldı. Okulun bahçesinde düzenlenen kampanyaya öğretmenlerin yanı sıra yüzlerce öğrenci ve veli katıldı. Etkinlik, duaların edilmesi ve kurdelenin kesilmesiyle başladı. Gün boyunca devam edecek olan etkinlikte, aileler hem okul bahçesinde yöresel yemekler yaptı hem de evde hazırladıkları yemek ve çeşitli ürünleri getirerek stantlarda sergiledi. Etkinliğe başta öğretmen ve öğrenciler olmak üzere veliler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi ve alışveriş yaparak kampanyaya destek verdi. Okul müdürü Mehmet Yıldız da kampanyada elde edilecek gelirin Gazze ve Doğu Türkistan’a gönderileceğini bildirdi. “Onlar üzülmesinler ve kendilerini iyi hissetsinler” Elazığ’ın yöresel kıyafetini giyerek etkinliğe katılan öğrencilerden Mustafa Kavak, "3’üncü sınıfa gidiyorum. Bugün Gazze ve Doğu Türkistan için bir etkinlik düzenlendi. Burada alışveriş yaptık ve paraları Gazze’ye gönderiyorlar. Onların yanlarındayız. Onlar üzülmesinler ve kendilerini iyi hissetsinler” dedi. “Acılarını paylaşıyorum” Öğrencilerden Yusuf Emir Gülnar, “Bugün okulumuzda Gazze ve Filistin için bir etkinlik düzenlendi. Burada para ile alışveriş yapıyoruz. O para Filistinlilere gönderiliyor. Acılarını paylaşıyorum” diye konuştu. Öğrencilerden Miraç Savcı ise "Gazze ve Doğu Türkistan yararına düzenlediğimiz etkinlikteyiz. Biz de burada alışveriş yapıyoruz. Topladığımız paraları Gazze ve Doğu Türkistan’a gönderiyoruz" şeklinde konuştu.