YEREL HABERLER - 09 Nisan 2012 Pazartesi 16:39

YEDAŞ`TAN MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ANKETİ

A
A
A
YEDAŞ`TAN MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ANKETİ

Yaklaşık 1.5 yıl önce özelleştirmeyle 5 ilin dağıtım işini üstlenen Çalık YEDAŞ, 2011 yılı çalışmalarında müşteri memnuniyetini `anketle sorgulattı`. Elektrik aboneleri ``˜güler yüzlü hizmet, hızlı çözüm ve yenilikçi çalışmalara` tam not verdi.
Samsun, Ordu, Amasya, Çorum ve Sinop illerinin elektrik dağıtım işini özelleştirme kapsamında 29 Aralık 2010 tarihinde devir alan Çalık Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. 2011 Yılı Müşteri Memnuniyeti ve Toplumsal Fayda Araştırma Anketleri`ni değerlendirdi. Müşterilerinin değerlendirmesi sonucu çıkan sonuçlar, bu kez de Çalık YEDAŞ çalışanlarını `memnun etti`.
Devir işleminin ardından çalışmalarına hız veren, müşteri ve çalışan memnuniyetini ön plana çıkaran Çalık YEDAŞ, hedefini de Avrupa Mükemmellik Ödülü`ne çevirdi. Yatırımlara geçtiğimiz yıldan başlayarak hız veren ve 186 ve 444 55 23 numaralarıyla ulaşılabilen çağrı merkeziyle müşterilerinin tüm sorunlarına en kısa sürede çözüm bulan Çalık YEDAŞ, `sosyal projeleri, hayatın her alanında yer alan girişimleri ile de ön plana çıktı. Elektrik dağıtımında kaliteli, kesintisiz enerji çabasının yanı sıra, her zaman kamuoyuyla paydaş olan Çalık YEDAŞ, `özelleştirmeye bakış açısında` kısa sürede farkındalık oluşmasını sağladı.
2011 yılında, Türkiye`nin dev şirketlerinin yer aldığı Kalite Dergisi`nde de başarılı ve farklı çalışmalarına yer verilen şirket, yaygın basında da örnek çalışmalarıyla defalarca haber konusu oldu. Anadolu Basın Birliği 2011 yılı başarılı yönetici ödülü de Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu`nun oldu. Ordu`da bir dergi tarafından yapılan ``˜Yılın Enleri` yarışmasında da ``˜En Başarılı Kurumsal Şirket` ödülüne layık görüldü. Bununla da yetinmeyen Çalık YEDAŞ sorumluluk alanındaki 5 ilde, `müşterinin gözünde Çalık YEDAŞ`ı öğrenebilmek, eksiklerini giderebilmek için bağımsız bir araştırma şirketine, 2011 Yılı Müşteri Memnuniyeti ve Toplumsal Fayda Araştırma Anketi` yaptırdı. Araştırmada Samsun 957, Amasya 246, Çorum 412, Ordu 579 ve Sinop 203 olmak üzere 2 bin 397 deneğe sorular soruldu. Zaman aralığı olarak araştırmanın saha uygulaması 02.03.2012 tarihinde başlayıp, 27.03.2012 tarihinde sonlandı. Ankette; müşterilerin beklentisi, hizmetin kalitesi, elektrik dağıtımdaki sorunlar ve çözümleri ile ilgili sorular soruldu. Yapılan ankette yüzde 81,7 ``˜si mesken, yüzde 5,8 ``˜i ticarethane, yüzde 2, 4 ``˜ü sanayi müşterisi olarak belirlendi. Uygulama yapılan yoğun yaş aralığı ise 45-54 arası olarak belirlendi.
ÇALIK YEDAŞ DENİLDİОİNDE İLK AKLA GELEN `GÜLER YÜZ`
Çalık YEDAŞ sorumluluk alanı içersindeki Samsun, Amasya, Çorum, Ordu ve Sinop illerinde yapmış olduğu Müşteri Memnuniyeti ve Toplumsal Fayda Araştırma Anketlerini tüm illerinden gelen koordinatör ve müdürleriyle bir araya gelerek masaya yatırdı. Anket sonucunda müşteri memnuniyeti ve toplumsal fayda alanında Çalık YEDAŞ`tan memnuniyetler ele alındı. Çıkan sonuçlar şirket yetkililerini oldukça sevindirdi. Ankette ``Çalık YEDAŞ`ı nasıl ifade edersiniz?`` sorusuna "Güler yüzlü çalışanları var" diyenler bir hayli çoğunlukta çıktı. Yenilikçi, güvenilir, müşteri memnuniyetine önem veriyor, köklü kuruluş, Türkiye için çalışan bir şirket gibi olumlu sonuçların çıktığı ankette, Çalık YEDAŞ`la elektrik kesintilerinin en az inmesi ve sorunlara hızlı çözüm bulunması da öne çıkan `memnuniyet alanları` olarak görüldü.
Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, anketin sonuçlarının oldukça memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Örneklem olarak Çalık YEDAŞ`tan hizmet alan 1 milyon 604 bin 462 abone ``˜ana kütle` olarak kabul edildi. Anket yüzde 2 hata payı ile yapılmıştır. Sorguladığımız şey şudur: Vatandaş şirketimizin hizmetlerinden memnun mu? Saha da ve yüz yüze hizmette. Çalışanımızla müşteri arasında ilişki oldukça iyi çıktı. Biz önceliği buna vermiştik. Sahada da farkındalıklarımız yatırımlar yapıldıkça ortaya çıkıyor. Elektrik kesintisinin azalması ve hızlı çözüm memnuniyeti de bunu gösteriyor. Eğitim konusunda sponsorluk isteğinin çok olması, müşterimize doğru mesajlar verdiğimizin göstergesi. Müşterilerimiz, köklü bir kuruluş olduğumuz için Çalık Holding`e ve onun bir şirketi olan Çalık YEDAŞ`a güveniyor. Bu da bizim için çok önemli. Kendimizi zaman zaman bu şekilde sorgulayacağız. Avrupa Mükemmellik Ödülü`nü hak etmek için `hatalarımızla da, iyi yaptığımız işlerle de yüzleşmeliyiz`. Ama kısa sürede bu kadar müşteri memnuniyeti beni ve çalışanlarımızı memnun etti" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir