POLİTİKA - 14 Nisan 2012 Cumartesi 19:24

BÜLENT ARINÇ`TAN ÇİFTE AÇILIŞ

A
A
A
BÜLENT ARINÇ`TAN ÇİFTE AÇILIŞ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yıldırım ilçesinde yapılan Huzur Sarayı ile Şükraniye Mahallesi`ndeki spor tesislerini hizmete açtı.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yıldırım Belediyesi`nin prestij projelerinden olan Huzur Sarayı`nı hizmete açtı. Yaşlılara hizmet verecek olan Millet Mahallesi`ndeki Huzur Sarayı`nın açılışı, mehter ve Erguvan Halk Dansları Topluluğu`nun gösterileriyle başladı.
Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Huzur Sarayı`nın hayırlı olmasını temenni ederek, "Bursa`da tüm belediyelerimiz güzel hizmetlere imzalarını atıyor. Yıldırım Belediyesi ilçeye kazandırdığı hizmetlerle ilçeyi kalkındırmaya devam ediyor. Yaşlılarımız için yapılmış olan Huzur Sarayı içinde, hayatının son demlerini refah ve güzellik içinde yaşamak isteyenler huzur bulacaklardır. Projede emeği geçen ve hep ilkleri gerçekleştiren Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve ekibini tebrik
ediyorum" dedi.
"ÖRNEK PROJELERLE YILDIRIM GELİŞİYOR"
Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Bursa gerek sanayi, gerek ekonomisi, gerekse icraatları ile Türkiye`nin önde gelen şehirlerinden biri. Böylesi önemli bir ilde yapılan çalışmalar önemli. Yıldırım Belediyesi, yapmış olduğu projelerle Yıldırım`ı geliştirirken, Bursa`ya da katma değer sağlamış oluyor. Başkan Keskin, güzel ve orijinal hizmetler yaparak Yıldırımlıların refah seviyesini yükseltiyor. 5 yıldızlı bir otel konforunda olan Huzur Sarayı ile yaşlılarımız kimseye muhtaç olmadan, burada hayatlarını
idame ettirecekler" diye konuştu.
"ÖRNEK TESİSİMİZ YILDIRIMLILARA HAYIRLI OLSUN"
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise, yapılan örnek yatırımlarla ilçenin kalkındığını ifade ederek, "Maksadımız Yıldırım`ı her geçen gün daha geliştirmek ve ilerletmek. `Önce insan` felsefesiyle yaptığımız fiziki ve sosyal projelerimizle Yıldırım`ı değiştirmeye devam ediyoruz. Son olarak 7 mahallede 39 bin konutu yıkarak yerine 50 bin depreme dayanıklı yeni evler yapılacağını duyurduk. Kentsel dönüşümde rekora imza atarken elbette diğer sosyal projelerimizi de unutmuyoruz. İşte Huzur Sarayı da
Türkiye`ye örnek projelerimizden biri. Burada maddi imkanları yerinde olup, bakıma muhtaç yaşlılarımız için bir merkez yaptık. İçinde bulunan süit odaları, hobi bahçeleri, dede-nine-torun etüt merkezi, yaşlı iletişim merkezi, kafeteryası, spor odaları ile adeta bir yaşam kompleksi. Huzur Sarayı Bursa`mıza, Yıldırım`ımıza hayırlı, uğurlu olsun" diye konuştu.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, "Bursa`nın modern ve ulaşılabilir bir şehir olması büyük önem taşımaktadır. Yerel-genel el ele Bursa için çalışıyoruz. Görev ayrımı yapmadan Bursa`nın her türlü ihtiyacına eşit şekilde cevap verme hedefindeyiz" dedi.
Konuşmaların ardından Arınç, beraberindeki heyetle Huzur Sarayı`nı gezdi. Yaşlılarla sohbet eden Arınç, tesislerin çok güzel olduğunu söyledi.
Yıldırım Belediyesi tarafından Millet Mahallesi`nde yapımı kısa sürede tamamlanan Huzur Sarayı 2 bin metrekare alan üzerine kurulu. 5 yıldızlı otel konforunda hazırlanan Huzur Sarayı içinde 20 adet süit oda, kafeterya, hobi odaları, hobi bahçeleri, yemekhane, idare binası, kütüphane, jimnastik salonu, dede-nine torun etüt merkezi , yaşı iletişim merkezi ve tesis hizmet birimleri yer alıyor. Ayrıca Huzur Sarayı içinde doktor, hemşire ve hastabakıcısı ile sağlık hizmeti de verilecek.
SPOR TESİSLERİNİ AÇTI
Ardından Başbakan Yardımcısı, Büyükşehir Belediyesi tarafından Şükraniye Mahallesi`nde 900 bin liraya mal olan spor tesislerinin açılışına katıldı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa`nın merkezde 2 milyonu aşan nüfusu ile en büyük illerden biri olduğunu belirtirken, vatandaşların mutlu ve huzurlu bir hayat sürmeleri için başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm belediyelerin üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirdiğini söyledi.
Bütün belediyelerin mahallelerde küçük bir yer bile bulsa orayı halkın dinlenebileceği, keyifli vakit geçirebileceği alanlara dönüştürdüğünü ifade eden Arınç, "Sosyal belediyecilik adına halkımızın mutlu ve huzurlu olması için belediyelerimiz ne gerekiyorsa yapıyor. Bize de onlara katkı vermek ve takdir etmek düşüyor. Bu tesisimiz de Şükraniye`deki gençlerimize hizmet verecek. Burada sporla tanışan çocuklarımız önemli başarılara imza atacak. İnşallah güzel günler görelim. Onların büyük başarılarına şahit
olalım" dedi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bu dönem ulaşım, turizm ve spor alanlarını öncelikli konular olarak belirlediklerini dile getiren Başkan Recep Altepe ise, raylı sistem yatırımları, yeni yollar ve kavşak düzenlemeleri ile ulaşımda önemli bir mesafe kat ettiklerini söyledi. Bursa`nın kişi başı raylı sistemde Türkiye genelinde ilk sırada olduğunu belirten Başkan Altepe, "İkinci hedefimiz turizmdi. Bu konuda da dağından sahillerine, kongre merkezinden tarihi miras çalışmalarına kadar yoğun bir çalışma
içindeyiz. Bir diğer hedefimiz spor da Türkiye`nin öncü kenti konumuna geldik. Büyükşehir Belediyespor Kulübü olarak lisanslı sporcu sayımız 6 bine ulaştı. Bayan voleybol takımımız birinci lige yükseldi. Daha şimdiden olimpiyatlara gidecek sporcularımız var. Tüm bu başarılar ancak tesisleşme ile oluyor. Bugüne kadar futbol sahası, kapalı spor salonu, tenis kortu, basketbol, voleybol sahası, yüzme havuzu, kay-kay pisti, su ve çim kayağı tesisi, gibi biten, başlayan ve ihalesi yapılan tesis sayımız 97`ye
ulaştı. Her branşın yapılabileceği tesisleri Bursa`ya kazandırmayı amaçlıyoruz. Şükraniye spor tesisleri de başta Şükraniye Spor Kulübü olmak üzere bölgedeki tüm amatör kulüplerimize hizmet verecek" diye konuştu.
Şükraniye Spor Kulübü Başkanı Cavit Aras da, mahallelerine kazandırılan tesis sebebiyle Başkan Altepe, Başbakan Yardımcısı Arınç ve Vali Şahabettin Harput`a plaket verdi. Konuşmaların ardından spor tesislerin açılış kurdelesi Başbakan Yardımcısı Arınç, Başkan Altepe ve protokol üyeleri tarafından kesildi.
(OSM-MŞ-OK-Y)n
Konuşmaların ardından A
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Dünyaca ünlü fizikçiler Fethiye’de buluştu Muğla’nın Fethiye ilçesinde 9. Uluslararası Süperiletkenlik ve Manyetizma (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansları (ICQMT2024) başladı. 9. Uluslararası Süperiletkenlik Manyetizma Konferansı (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansı (ICQMT2024) Fethiye’de başladı. Ölüdeniz Mahallesi’nde düzenlenen konferanslara dünyadaki ünlü fizikçiler katıldı. Konferansa Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli ve 55 ülkeden yaklaşık 800 kişi katıldı. Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Gencer Başkanlığı’nda gerçekleşen konferans açılışında küresel ısınmaya dikkat çekildi. Prof. Dr. Ali Gencer konuşmasında, “Konferansımızın asıl amacı, küresel iklim değişikliği ve bunun dünyamıza getireceği değişiklikleri önlemek üzere uluslararası bir çabanın ürünü olarak ortaya çıkan yeni teknolojilerin tartışılmasıdır. Dünyanın ortalama sıcaklığı artışı eğer kontrol altına alınamazsa hem ülkemiz hem de dünya açısından gerçekten yaşanamaz bir yer olacak. Ülkemizin uluslararası başlattığı çabalara bir destek olsun diye akademik bir bakış açısıyla gelişmeleri tartışacağız. Ülkemizin bu coğrafyada daha yaşanabilir bir ülke olması için yeni teknolojilerin geliştirilmesi kaçınılmaz. Bunun için Türkiye’nin pozisyon almasına ve yükseltmesi konularını teknik açıdan bu konferansta değerlendirmiş olacağız. Katılım oldukça yüksek” ifadelerini kullandı.