GENEL - 24 Nisan 2012 Salı 19:19

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI NİHAT ERGÜN:

A
A
A
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI NİHAT ERGÜN:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 2012 yılı itibariyle cari açık sorununu kontrol altına aldıklarını ifade ederek, yeni teşvik sistemiyle birlikte cari açık için stratejik görülen sektörler ile büyük yatırımlara ayrı bir önem vereceklerini ve bunları azami bir şekilde destekleyeceklerini belirtti.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, Merkez Bankası tarafından açıklanan Nisan Ayı Kapasite Kullanım Oranını değerlendirerek, 2012 yılı itibariyle cari açık sorununu da kontrol altına aldık. Şimdi bu sorunu kalıcı olarak çözmek için adımlar atıyoruz. Yeni teşvik sistemiyle birlikte, cari açık için stratejik gördüğümüz sektörler ile büyük yatırımlara ayrı bir önem vererek bunları azami şekilde destekleyeceğiz. Uzun vadede tasarrufları artırmak amacıyla bireysel emeklilik sistemini ve bankacılıkta
mevduat sistemini güncelledik" dedi.
"İmalat Sanayi Kapasite Kullanım oranı 2012 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1.6 artarak 74.7 seviyesinde gerçekleşmiştir. İmalat sanayi kapasite kullanımı bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 0.2 azalmıştır" diyen Ergün, Türkiye`nin 2011 yılında dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri olduğunu ifade etti.
2012 yılında da beklentiler doğrultusunda büyümeye devam ettiklerini kaydeden Ergün, "Sanayi sektörümüz, 2012 yılında da 2011 yılında olduğu gibi büyümeye güçlü katkısını sürdürmektedir. Dünyadaki krizin en ağır olduğu geçen yılda dahi sanayicilerimiz hem üretimlerini hem ihracatlarını artırabilmişlerdir. Bunun en önemli nedeni ülkemizin güçlü mali yapısı ve sağlam finans sistemiyle krizin kaynağı olan ülkelerden pozitif yönde ayrılmasıdır" dedi.
Ergün, yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:
"Şimdi sanayi sektörünün hem daha hızlı büyümesi hem de katma değeri yüksek alanlara yönelerek karlarını yükseltmesi için teşvik sistemimizi güncelledik. Yeni teşvik sistemine hem katma değeri yüksek yatırımları özendirecek hem de bölgesel dengesizlikleri giderecek çeşitli unsurlar ekledik. 2012 yılı itibariyle cari açık sorununu da kontrol altına aldık. Şimdi bu sorunu kalıcı olarak çözmek için adımlar atıyoruz. Yeni teşvik sistemiyle birlikte, cari açık için stratejik gördüğümüz sektörler ile büyük
yatırımlara ayrı bir önem vererek bunları azami şekilde destekleyeceğiz. Uzun vadede tasarrufları artırmak amacıyla bireysel emeklilik sistemini ve bankacılıkta mevduat sistemini güncelledik. Bunlara ek olarak markalaşmaya, Ar-Ge`ye, girişimciliğe, inovasyona verdiğimiz destekler de artarak devam ediyor. Tüm bu desteklerle birlikte sanayicinin güçlü büyümesini sürdüreceğini, yüksek katma değerli ürünlere yönelerek ülke sanayi altyapısını daha da rekabetçi hale getireceğine inanıyoruz."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir