YEREL HABERLER - 26 Nisan 2012 Perşembe 09:47

SİLİFKE`DE ``˜OKULLAR HAYAT OLSUN` PROJESİNİN PROTOKOLÜ İMZALANDI

A
A
A
SİLİFKE`DE ``˜OKULLAR HAYAT OLSUN` PROJESİNİN PROTOKOLÜ İMZALANDI

Silifke`de Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile katılımcı belediyeler işbirliğinde geliştirilen ``˜Okullar Hayat Olsun` projesi protokol imza töreni yapıldı.
Merkez ilçe okulların, kendi okullarının etkinlik alanlarına göre eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında yaz tatillerinde, sosyal kültürel, sportif, mesleki teknik kurslar ve bahçe düzenlemesi ile ilgili etkinliklerin Silifke Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak tüm Silifke halkına, öğrenci velilerine ve öğrencilere yönelik hizmet verilmesi için okulların açık tutulması amacını taşıyan protokol Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Aydın ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından imzalandı.
Eğitimin kendileri için vazgeçilmez olduğunu belirten Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, ``˜Okullar Hayat Olsun Projesi` ile okulların velilerin, mahallenin ve çevrenin hizmetine açılması, öğrenciler ve yetişkinler için birer ``hayat boyu öğrenme merkezi`` eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren ``yaşayan güvenli alanlar`` haline dönüştürülmesinin amaçlandığını ifade etti. Kaymakam Damatlar, projenin hayata geçirilmesi için okullarda kurs planları tamamlandığını ve uygulamaya geçildiğini kaydetti.
İmza töreninde konuşan Kaymakam Damatlar, okullarda çocukların iyi eğitim alması, okulların hem mahalledeki çocuklara hem de mahalle sakinlerine hizmet sunacak mekanlar haline getirilmesi gerektiğini söyledi. Damatlar, kurumlar arası işbirliğiyle okulların bahçelerini, fiziksel yapılarını mükemmel hale getirmek kararında olduklarını, en önemli görevin ise okul müdürleri ve öğretmenlere düştüğünü belirtti. Çocukların topluma yararlı bireyler olarak yetişmesi için çalıştıklarını, bunun için her türlü fedakarlığa katlanıldığını belirten Kaymakam Damatlar, ``Uzun sürede beklemeden projeyi hayata geçirecek potansiyele sahibiz. Kendimize güveniyoruz`` dedi.
Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ise yerel hizmeti kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde sunduklarını anlattı. Silifke için çok önemli bir protokol imzaladıklarını belirten Başkan Öngel, ``İş birliğinin en güzel örneklerini gerçekleştiriyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde elimizden geldiğince, bu projeyle daha düzenli, daha işbirliği içinde sonuçların daha güzel olacağı bir protokol gerçekleşmiş olacak. Okullarımız bizden ne istiyorlarsa şartlarımız ölçüsünde yapmak istiyoruz. Yardımcı olabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü Belediye olarak geçmişte de şimdi de ve yarında okullara hizmet ettik`` dedi.
Okulların daha randımanlı eğitim vermesi için her türlü desteği verdiklerini söyleyen Başkan Öngel, bu protokol ile okulların bina içi, çevresi ve bahçelerinin düzenlenmesinin yapılacağını belirtti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Aydın, Silifke`de, ``Okullar Hayat Olsun`` projesinin ilk adımının bu tören ile atıldığını, pilot uygulama için çeşitli okulların seçildiğini açıkladı. İmzalanan protokol ile okul bahçelerinin fiziki yapılarına uygun olarak yeniden düzenleneceğini belirten Milli Eğitim Müdürü Musa Aydın, okul bahçelerinin peyzaj ve tasarımının yapılması, ağaçlandırılması, ekolojik okul bahçeleri oluşturularak öğrenciler ve yetişkinlerin yararlanabileceği alanlar haline getirilmesinin hedeflendiğini söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Bartın’da kafa kafaya çarpışan araçlar savruldu: 5 yaralı Bartın’da karşı istikametlerde seyir halinde bulunan 2 araç, hız uyarı tabelası önünde çarpıştı. Kazada 2 kişi, su kanalına devrilen araçta sıkışırken, biri çalılık alana, araçların parçaları ise yola savruldu. Kazada 1’i ağır 5 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre Gürgenpınarı’ndan Bartın istikametine seyreden ve sürücüsünün ismi belirlenemeyen 74 ABF 264 plakalı araç ile karşı yönden gelen yabancı ülke plaka kodu bulunan ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen araç ile çarpıştı. Boğaziçi Caddesi üzerindeki hız limitlerini gösteren tabela önünde meydana gelen feci kazanın sebebinin ise aşırı hız olduğu belirtildi. Kazada çarpışmanın etkisiyle araçlardan biri yol kenarındaki su kanalına devrildi. Araç içerisinde bulunan 3 kişiden biri çalılık alana savrulurken, 2’si ise araçta sıkıştı. Diğer araç ise su kanalına ramak kala durmayı başarırken içerisindeki 2 kişi de yaralandı. Hava yastıkları açılan araçta bulunanların hafif şekilde yaralandığı öğrenilirken, araç içerisindeki kan izleri ise dikkat çekti. Her iki araçtan kopan parçalar yola ve yol kenarına savruldu. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Araçta sıkışan 2 yaralı, itfaiye, polis ve sağlık ekiplerinin yürüttüğü başarılı çalışma ile kurtarılarak, ambulansa bindirildi. Yabancı plakalı araçta bulunan ve yaralanan 2 kişinin ise gurbetçi olduğu kaydedildi. Olay yerine gelen polis ekipleri yolda başka bir kazanın yaşanmaması için güvenlik tedbiri aldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar, Bartın’daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada yaralanan 5 kişiden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kazanın ardından trafiğin kontrollü bir şekilde sağlandığı yol, yürütülen temizlik çalışması ve aracın su kanalından kurtarılması çalışmasının ardından yeniden trafiğe açıldı.
Adana Baraj göletlinde kaybolan adamın cansız bedenine 17 gün sonra ulaşıldı Adana’nın Kozan ilçesinde Ramazan Bayramı’nın 2’nci gününde Gökgöz Mahallesi’nde bulunan Kavşak Bendi Barajı Göletin’de yüzerek karşıya geçmeye çalışırken kaybolan 35 yaşındaki Oktay Sarıtiken’in (35), jandarma su altı robotu ile 17 gündür süren arama çalışmasında cansız bedenine gece saatlerinde ulaşıldı. Ankara’dan Kozan’a Ramazan Bayramı tatilini geçirmek için gelen 35 yaşındaki Oktay Sarıtiken, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde Gökgöz Mahallesi’nde bulunan Kavşak Bendi Barajı Göletin’de balık tuttuktan sonra baraj göletlinde yüzerek karşıya geçmek isterken bir anda gözden kayboldu. 3 çocuk babası Oktay Sarıtiken’in 17 gündür süren arama kurtarma çalışmasında su altı robotları cansız bedenine ulaştı. Sarıtiken’in cansız bedenine 35 metre derinlikte ulaşıldı Ankara’dan ilçeye gelen Jandarma ekipleri, su altı robotu ile gece saatlerinde yaptığı aramada Sarıtiken’in 35 metre derinlikte ve baraj göletine girdiği yerden 100 metre açıkta cansız bedenine ulaşıldı. 17 gündür Sarıtiken ailesi ve mahallelinin acı bekleyişi sürerken Muhtar Mızrak Acar 17 gündür bir haber almayı beklediklerini ifade ederek "Arama çalışması günlerdir aralıksız sürdü. Çok şükür cenazemize ulaştık. Jandarma ekiplerine ve AKOM ekiplerine teşekkür ederiz Allah razı olsun” dedi. Sarıtiken’in cenazesi Adana adli tip kurumuna gönderildi.