GENEL - 25 Şubat 2012 Cumartesi 15:54

MARDİN`DEKİ FAİLİ MEÇHUL KAZILARI SÜRÜYOR

A
A
A
MARDİN`DEKİ FAİLİ MEÇHUL KAZILARI SÜRÜYOR

Mardin’in Dargeçit ilçesine bağlı Bağözü köyünde faili meçhul cinayetlere ilişkin soruşturma kapsamında kazılar sürerken, bugüne kadar 4 kişinin cesedine ulaşıldığı bildirildi.
Ilısu Barajı yolundaki Bağözü köyünde daha önce kayıp yakınlarının kendi çabalarıyla yaptığı kazıda iki yanmış kemik parçasının bulunduğu kuyuda, çarşamba günü yapılan kazılarda iki insan kafatası ve üç insana ait kemikler bulunmuştu. Cesetlerle birlikte elbise parçaları da bulunmuştu. Diyarbakır Özel Yetkili Savcılığın talimatıyla Bağözü köyü yakınlarında başlatılan ve daha sonra ara verilen kazılara dün yeniden başlandı. Köy mezarlığı yakınında yapılan kazıda bir insan cesedine rastlanırken, bugüne
kadar 4 kişinin cesedine ulaşıldığı bildirildi.
Yeniden kazı çalışmalarına başlanan köyün çeşitli bölgelerinde güvenlik kordonu oluşturuldu. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı köyde Dargeçit Cumhuriyet Savcısı Şükrü Aslan’nın gözetiminde olay yeri inceleme ekiplerinin kepçe ile yürüttüğü çalışmaları İHD heyeti de izledi. Kayıp yakınları ve köylülerin de uzaktan izlediği kazı çalışmaları akşama kadar devam etti. Sabah saatlerinde köy meydanındaki kuyularda kazı yapan savcılık burada herhangi bir bulguya rastlamayınca, Dargeçit Belediyesi’nden emekli
mezarlıklar memurunun gösterdiği yerde kazı çalışmaları yapıldı. Köyün girişindeki mezarlığın yanındaki yolda yapılan kazıda bir kişiye ait kemikler bulundu. Kazıda birkaç parça kumaş parçası da çıktı.
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel ve yakınlarını kaybedenler de,
kazı alanına gelerek çalışmaları takip etti. Kazı bölgesinde cumhuriyet savcılarından bilgi alan Tuncel, burada kayıp yakınları ile de görüştü. Cesetlerin çıkarıldığı kuyu başında bir açıklama yapan Tuncel, "Bu bölgenin özel bir bölge ilan edilerek bütün şüpheli alanlarda kazılar yapılmalı. Bu istenilenler çok değil herhalde buradaki insanlara. Onların da çocuklarına ait bir mezarlık isteme hakları var. Alın işte burada vatandaşlar kendi imkanlarıyla yaptıkları kazılarda kemikleri çıkardılar. Başbakan’a
sesleniyorum. 90’lı yıllarda çok kötü şeyler yaşandı. 100 yıldır bu bölgede Kürt sorunu yaşanıyor. Son 30 yılda çok önemli kayıplar verdik. 50 bin insan kolay değil. Bunların hepsi insan. Bu sürece son vermek siyasi irade ile olur" dedi.
Dargeçit ilçesinde 29 Ekim 1995’te iki öğretmenin teröristlerce öldürülmesinin ardından jandarma tarafından gözaltına alınan 3’ü çocuk 6 kişiden daha sonra haber alınamamıştı. Yakınları, kayıp oldukları iddia edilen 6 kişi için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurmuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Bartın’da kafa kafaya çarpışan araçlar savruldu: 5 yaralı Bartın’da karşı istikametlerde seyir halinde bulunan 2 araç, hız uyarı tabelası önünde çarpıştı. Kazada 2 kişi, su kanalına devrilen araçta sıkışırken, biri çalılık alana, araçların parçaları ise yola savruldu. Kazada 1’i ağır 5 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre Gürgenpınarı’ndan Bartın istikametine seyreden ve sürücüsünün ismi belirlenemeyen 74 ABF 264 plakalı araç ile karşı yönden gelen yabancı ülke plaka kodu bulunan ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen araç ile çarpıştı. Boğaziçi Caddesi üzerindeki hız limitlerini gösteren tabela önünde meydana gelen feci kazanın sebebinin ise aşırı hız olduğu belirtildi. Kazada çarpışmanın etkisiyle araçlardan biri yol kenarındaki su kanalına devrildi. Araç içerisinde bulunan 3 kişiden biri çalılık alana savrulurken, 2’si ise araçta sıkıştı. Diğer araç ise su kanalına ramak kala durmayı başarırken içerisindeki 2 kişi de yaralandı. Hava yastıkları açılan araçta bulunanların hafif şekilde yaralandığı öğrenilirken, araç içerisindeki kan izleri ise dikkat çekti. Her iki araçtan kopan parçalar yola ve yol kenarına savruldu. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Araçta sıkışan 2 yaralı, itfaiye, polis ve sağlık ekiplerinin yürüttüğü başarılı çalışma ile kurtarılarak, ambulansa bindirildi. Yabancı plakalı araçta bulunan ve yaralanan 2 kişinin ise gurbetçi olduğu kaydedildi. Olay yerine gelen polis ekipleri yolda başka bir kazanın yaşanmaması için güvenlik tedbiri aldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar, Bartın’daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada yaralanan 5 kişiden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kazanın ardından trafiğin kontrollü bir şekilde sağlandığı yol, yürütülen temizlik çalışması ve aracın su kanalından kurtarılması çalışmasının ardından yeniden trafiğe açıldı.
Adana Baraj göletlinde kaybolan adamın cansız bedenine 17 gün sonra ulaşıldı Adana’nın Kozan ilçesinde Ramazan Bayramı’nın 2’nci gününde Gökgöz Mahallesi’nde bulunan Kavşak Bendi Barajı Göletin’de yüzerek karşıya geçmeye çalışırken kaybolan 35 yaşındaki Oktay Sarıtiken’in (35), jandarma su altı robotu ile 17 gündür süren arama çalışmasında cansız bedenine gece saatlerinde ulaşıldı. Ankara’dan Kozan’a Ramazan Bayramı tatilini geçirmek için gelen 35 yaşındaki Oktay Sarıtiken, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde Gökgöz Mahallesi’nde bulunan Kavşak Bendi Barajı Göletin’de balık tuttuktan sonra baraj göletlinde yüzerek karşıya geçmek isterken bir anda gözden kayboldu. 3 çocuk babası Oktay Sarıtiken’in 17 gündür süren arama kurtarma çalışmasında su altı robotları cansız bedenine ulaştı. Sarıtiken’in cansız bedenine 35 metre derinlikte ulaşıldı Ankara’dan ilçeye gelen Jandarma ekipleri, su altı robotu ile gece saatlerinde yaptığı aramada Sarıtiken’in 35 metre derinlikte ve baraj göletine girdiği yerden 100 metre açıkta cansız bedenine ulaşıldı. 17 gündür Sarıtiken ailesi ve mahallelinin acı bekleyişi sürerken Muhtar Mızrak Acar 17 gündür bir haber almayı beklediklerini ifade ederek "Arama çalışması günlerdir aralıksız sürdü. Çok şükür cenazemize ulaştık. Jandarma ekiplerine ve AKOM ekiplerine teşekkür ederiz Allah razı olsun” dedi. Sarıtiken’in cenazesi Adana adli tip kurumuna gönderildi.