YEREL HABERLER - 28 Şubat 2012 Salı 17:30

VALİ GÜZELOĞLU: “İSTİHDAMDA ÖNEMLİ BAŞARILAR ELDE ETTİK”

A
A
A
VALİ GÜZELOĞLU: “İSTİHDAMDA ÖNEMLİ BAŞARILAR ELDE ETTİK”

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 2011 yılında Mersin’de Türkiye’de vurgulanan istihdam projelerinde büyük bir başarının el birliği ile ortaya konduğunu belirterek, başarılı çalışmaları 2012 yılında da sürdürmeyi amaçladıklarını söyledi.
Mersin İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Şubat Ayı Toplantısı, Vali Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında yapıldı. Mersin İl Özel İdaresi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Güzeloğlu, Türkiye ekonomisinin ve dünyada yaşanan ekonomik gelişmelerin odağındaki en önemli konunun istihdam olduğunu vurguladı. Mersin’de mesleki eğitim ve istihdam alanında önemli başarılar elde edildiğine işaret eden Güzeloğlu, “Mersin olarak 2011 yılı içerisinde Türkiye’de vurgulanan istihdam projelerinde büyük bir başarıyı el birliği ile son derece başarılı bir şekilde ortaya koyduk. Mesleki istihdama ve mesleğe dönük eğitim boyutlarında Milli Eğitim Bakanlığı ve ülkemizin ulusal ve yerel dinamiklerinin katkılarıyla Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi’nde (UMEM) ülkemiz çapında başarılı sonuçlar elde ettik. Mersin olarak aktif iş gücü konumunda olan esnafımız ile çalışanlarımızın kabiliyetlerini geliştirmeleri için yapılan projelerde Mersin olarak büyük başarı gösterdik” dedi.
Mesleki eğitimde örnek kabul edilen ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu projelerin Mersin’den başladığına dikkat çeken Güzeloğlu, Bakanlığın, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) içerisine kurulan ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan MTOSB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin tüm Türkiye genelinde uygulamaya konulması yönünde politika belirlediğini anımsattı. Güzeloğlu, “Geride bıraktığımız 2011 yılı içerisinde de sigortalı istihdam artışı açısından Türkiye Şampiyonu olan Mersin, yine aynı dönemde net sigortalı işyeri açılmasında da Türkiye’nin ilk sıralarında yer aldı. Başarılı çalışmalarımızı 2012 yılında da sürdürme amacındayız” diye konuştu.
Toplantıda, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri, il düzeyinde istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile gençlere, kadınlara, özürlülere, terör mağdurlarına, eski hükümlülere ve uzun süreli işsizlere yönelik mesleki eğitim ve uyum programları konusunda görüş ve önerilerini sundular.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Eczane ararken dehşeti yaşadı Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde emniyet şeridine park eden hafif ticari araca çarpan cip yan yattı. Yaralının olmadığı kazada, hafif ticari aracın sürücüsünün cep telefonundan nöbetçi eczane bulmak için emniyet şeridinde durduğu öğrenildi. Kaza, Prof. Dr. Sabahattin Zaim Bulvarı duble yolda Camili Mahallesi istikametinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, 54 AJT 852 plakalı Fiat marka hafif ticari araç sürücüsü Uğur Karakaya, arkadaşının çocuğunu hastanede ziyaret ettikten sonra evine giderken nöbetçi eczane bulmak için aracını emniyet şeridine park etti. Bu esnada M.T. idaresindeki 54 BR 515 plakalı Honda marka cip, hafif ticari araca çarparak yolda yan yattı. Kazada yaralanan olmazken, bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle trafik kontrollü olarak sağlandı. Araçların kaza yerinden kaldırılması ile trafik normal seyrine dönerken, polis ekipleri kazaya ilişkin inceleme başlattı. “Araç geldi çarptı, bizi yol kenarına savurdu” Nöbetçi eczana bulmak için aracını emniyet şeridine çektiğini belirten Uğur Karakaya, “Hastaneden dönerken aracımı emniyet şeridine çektim. Telefondan nöbetçi eczane aradığım esnada arkadan diğer araç geldi çarptı, bizi yol kenarına savurdu. Çarpan araçta yan yattı. Yaralı yok. Çok şükür emniyet kemerlerimiz takılıydı, bunun sayesinde yara almadan atlattık. Araçlarda bulunanlarda bir şey yok çok şükür. Hastaneye de arkadaşın çocuğunu ziyarete gitmiştik” dedi.