ASAYİŞ - 29 Nisan 2024 Pazartesi 23:52

Şehirlerarası yolcu otobüsü bariyerlere çarptı: 2 yaralı

A
A
A
Şehirlerarası yolcu otobüsü bariyerlere çarptı: 2 yaralı

TEM Otoyolu Kocaeli geçişinde şehirlerarası yolcu otobüsünün bariyerlere çarpması neticesinde 2 kişi yaralandı.


Kaza, TEM Otoyolu Gebze geçişi gişeler mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği 16 ABS 148 plakalı şehirlerarası yolcu otobüsü bariyerlere çarptı. Çarpmanın şiddetiyle otobüsün ön camı kırılırken, yolcular can havli ile kendini dışarı attı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralanan 2 yolcuyu ambulansla hastaneye kaldırdı. Diğer yolcular ise başka bir otobüse aktarılarak, yollarına devam etti.


Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Sahte dekontla 3,5 milyon TL’lik dolandırıcılık yapan 33 şüpheli hakkında hazırlanan idameme kabul edildi Eskişehir’de, aracını satmak isteyenleri, sahte dekontla para transferinin gerçekleştiğine dair kandıran ve aracı üzerine aldıktan sonra başkasına satarak toplamda yaklaşık 3.5 milyon TL’lik dolandırıcılık yapan 33 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Eskişehir’de Kaçakçılık ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosu ekiplerince tarafından şüphelilerin, araçlarını internetten satışa çıkaran vatandaşları başka kişilerinin üzerine açılmış GSM hatlarından aradıkları, pazarlık sonucu anlaştıkları tespit edildi. Daha sonra araç sahiplerine özellikle bankaların EFT havale işlemlerini kapattığı saatlere randevu verdikleri, hazırlanan sahte dekont ile para transferine mağdurları inandırdıktan sonra noterde devir işlemlerini gerçekleştirip, daha sonra şüphelilerin, aracı 2. ve 3. şahıslara sattığı belirlendi. Bu yöntemi 33 şüphelinin 11 kişiyi dolandırdığı ve yaklaşık 3,5 milyon TL haksız kazanç elde etkileri tespit edildi. Dolandırıcılar hakkında hazırlanan iddianame kabul edilirken yargılama 3. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşecek. Dolandırıcılıkla ilgili 1 şüpheli hakkında 228 yıl, 2 şüpheli hakkında 108 yıl, 2 şüpheli hakkında 88 yıl, 7 şüpheli hakkında 84 yıl, 2 şüpheli hakkında 64 yıl, 5 şüpheli hakkında 44 yıl ve 14 şüpheli hakkında 24 yıl hapis istemiyle yargılanmaya başlanacak.
Konya ’Uluslararası Anadolu Ankası Tatbikatı’nda hedefler başarıyla vuruldu Türkiye’nin ev sahipliğinde, gerçek mühimmatın kullanıldığı "Uluslararası Anadolu Ankası Tatbikatı" Konya’da gerçekleşti. Konya`daki 3. Ana Jet Üs Komutanlığının Atış Sahası`nda yapılan tatbikata Azerbaycan, Katar, Polonya, Slovakya, Romanya, Suudi Arabistan katıldı. Gözlemci ülkeler ABD, Almanya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Etiyopya, Kırgızistan, Kore Cumhuriyeti Kuzey Makedonya, Libya, Malezya, Mısır, Moğolistan, Portekiz, Ürdün, Tunus, Umman Tatbikatta gözlemci statüsünde bulundu. Gerçeğe yakın harekat ortamında gerçekleştirilen, personel kurtarma görev kuvveti unsurlarının katıldığı tatbikatta, jet uçakları, Havadan İhbar Kontrol Uçağı (HİK), ulaştırma uçakları, İnsansız Hava Aracı (İHA) ve helikopterler kullanıldı. Ayrıca T70 Genel Maksat Helikopteri ile Katar Hava Kuvvetleri unsurlarına ait Apache helikopterleri de tatbikatta yer aldı. Atış sahasında konvoy koruma, yakın hava desteği, bölgeden yaralı tahliyesi, paraşütle atlama ve düşman bölgesinden personel kurtarma görevleri gerçekleştirildi. Senaryo gereği, F-16’lar, Özel Kuvvetler ve İleri Harekat Kontrolörü Ekibi (JTAC) tarafından işaretlenen hedefleri vurdu. Daha sonra 3. Ana Jet Üs Komutanlığından havalanan helikopter, yaralı askeri kurtarmak için alana geldi. Hava unsurlarının alana inmesinin ardından personel, çevre güvenlik önlemlerini alarak yaralı askeri helikoptere taşıdı. Helikopterlerin havalanması sırasında, düşman kuvvetlerinin piyade askerlerince ateş açılması sonucu helikopterler top atışıyla karşılık verdi. Bu sahneler, atış sahasındaki gözlem kulesinden dikkatle izlendi. Askeri personelin düşman tehlikesinden kurtarılmasının ardından hava unsurlarınca, belirlenen hedefler başarıyla vuruldu. Daha sonra havalanan helikopter, yaralı askeri kurtarmak için alana geldi. Hava unsurlarının alana inmesinin ardından personel, çevre güvenlik önlemlerini alarak yaralı askeri helikoptere taşıdı. Helikopterlerin havalanması sırasında, düşman kuvvetlerinin piyade askerlerince ateş açılması sonucu helikopterler top atışıyla karşılık verdi. Askeri personelin düşman tehlikesinden kurtarılmasının ardından hava unsurlarınca, belirlenen hedefler başarıyla vuruldu. Daha sonra tatbikata katılan ülkeler kendi bayraklarını açtı. Ayrıca, katılan helikopter ve uçaklar basına tanıtıldı. Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları da gösteri uçuşu gerçekleştirdi.
Balıkesir Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş kongre için Balıkesir’e geliyor Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın “Yeni Bir Balıkesir Vizyonu” ortaya koymak amacıyla 30-31 Mayıs günlerinde, şehrin bütün bileşenlerinin katılacağı bir “Balıkesir Dönüşüm Kongresi” yapacak. Kongreye; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katılım sağlayacak. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Kuvâ-yı Milliye’nin ve Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ruhuna uygun “Yeni Bir Balıkesir Vizyonu” ortaya koymak için şehrin bütün bileşenlerinin katılacağı bir “Balıkesir Dönüşüm Kongresi” yapmaya hazırlanıyor. 30-31 Mayıs günlerinde Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak ve iki gün sürecek “Balıkesir Dönüşüm Kongresi” ile hem temel kentsel sorunlar birçok ana başlık altında masaya yatırılarak kolektif bir akılla ortak çözümler üretilecek hem de söze, karara ve yetkiye Balıkesirlilerin katılımı sağlanacak. Balıkesir’in geleceğini, Balıkesirlilerle planlayacak Şehrin bütün yerel aktörleriyle ortak bir “kent laboratuvarı” oluşturularak kente yeni bir vizyon ve yönetim perspektifi sunacak olan Dönüşüm Kongresi’nde; katılımcılıktan taviz verilmeden, şehrin kendine özgü şartlarından da yola çıkarak “Yeni Bir Balıkesir Vizyonu” oluşturulacak. Böylelikle Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir’in geleceğini yine Balıkesirlilerle birlikte planlayacak. Şehrin tüm aktörleri dönüşümü konuşacak Aktif katılım, hesap verebilirlik, şeffaflık ve iş birliği ilkelerinin öne çıkarılacağı; yenilikçilik ve sürdürülebilirliğin sağlanacağı Balıkesir Dönüşüm Kongresi’nde hiçbir ayrım gözetmeksizin şehrin bütün aktörleri yer alacak. Meslek odaları, sendikalar, üniversiteler, akademisyenler, STK’lar, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, kamu kurumu temsilcileri, ilçe belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri gibi birçok aktör, Balıkesir’in dönüşümünü konuşacak. 10 oturum ve 10 çalışma grubu gerçekleştirilecek Balıkesir’i, herkesin mutlu yaşadığı bir “dünya kenti” yapmak, tüm vatandaşların kentin her noktasında kendilerini özgür hissettiği, bireyin güçlendirildiği, kapsayıcı ve güçlü bir katılımcılığı esas alan yönetim anlayışıyla ortak yaşam kültürüne sahip bir kent oluşturmak amacıyla yapılacak kongrede; 10 oturum ve 10 çalışma grubu gerçekleştirilecek. Balıkesir’in; gücüne, tarihine, birikimine ve insanına güvenen bir gelecek planını ortaya koyulacak kongre, dönüşümün yol haritasına da katkı sağlayacak. Tecrübeli başkanlar ‘Planlı kent örneklerini konuşacak İkinci günün son oturumunda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın moderatörlüğünde; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş “Planlı Kent Örnekleri” başlığında konuşmalarını yapacak. Sonrasında ise Başkan Ahmet Akın, Balıkesir Dönüşüm Kongresi’nin sonuç sunumunu yapacak.
Antalya Antalya, Bilim Merkezi’nden dünyanın uydusunu gözlemledi Kepez Belediyesi bünyesinde hizmet veren Antalya Bilim Merkezi, Gökyüzü Gözlem Etkinliği düzenledi. Antalyalıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte katılımcılar, teleskopların 135 kat büyüttüğü gökyüzünde, Ay yüzeyindeki kraterleri detaylı bir şekilde gözlemleme imkanı buldu. Antalya, Gökyüzü Gözlem Etkinliği’nde buluştu. Kepez Belediyesi bünyesinde hizmet veren Antalya Bilim Merkezi, 15 Mayıs Çarşamba akşamı Gökyüzü Gözlem Etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında; ilk olarak katılımcılar teleskop kullanımı ve gökyüzüne nasıl bakılması gerektiği konusunda bilgilendirildi. Teleskopların 135 kat büyüttüğü gökyüzünde, Ay yüzeyindeki kraterleri detaylı bir şekilde inceleme fırsatı bulundu. Dokuma Park’ta yer alan Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlik, gökyüzü meraklılarının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Uzmanlar eşliğinde düzenlenen söyleşiler ve bilgilendirme sunumları, katılımcılara gökyüzünün gizemlerini keşfetme imkanı sundu. Ayrıca, lazer gösterileri ile gökyüzünü tanıma fırsatı da sunuldu. Katılımcılar, yıldızlar arasında keyifli bir yolculuğa çıkarken, dünyanın tek doğal uydusu olan Ay’ı yakından gözlemleme şansına sahip oldu. Antalya Bilim Merkezi’nin düzenlediği bu etkinlik, hem bilgilendirici hem de eğlenceli bir deneyim sunarak katılımcılardan tam not aldı.