YEREL HABERLER - 29 Şubat 2012 Çarşamba 14:28

TRAKTÖR SÜRÜCÜLERİNE UYARI

A
A
A
TRAKTÖR SÜRÜCÜLERİNE UYARI

Kilis’te, traktör ve römorklarının neden olduğu trafik kazalarının önüne geçebilmek için trafik ekipleri, traktör sürücülerine ’reflektör ve lamba’ uyarısı yaptı.
İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Kilis-Öncüpınar, Kilis-Gaziantep, Kilis-İslahiye karayollarında yaptıkları denetimlerde traktör sürücülerine ’reflektör’ uyarısında bulunuyor. Emniyet yetkilileri, trafiğe çıkan traktör sayısında artış gözlendiğini belirterek, "Römorkun arkasında reflektör olmaması, aşırı yükleme, uygun ışık donanımı kullanmama gibi tedbirsizlikler sonucunda meydana gelen kazalar can ve mal kaybına neden olmaktadır. 2918 sayılı Karayolları Trafik
Kanunu’nda belirtilen lastik tekerli traktör ile bu traktörler vasıtasıyla çekilmekte olan römorkların ışık donanımlarının teknik şartlara uygunluğu; römork ve tarım aletlerinin arka kısmına ECE 69 veya 70 standartlarına uygun reflektör takılması; traktörlere trafik ve tescil belgesinde belirtilen römorkun takılması; traktörlerin römork veya yarı römorklarına oturmaları şartıyla taşıma sınırının her tonu için en çok üç kişi bindirilebileceği; yük üzerinde yolcu taşınamayacağı; römorkların arka kısmında
traktöre ait plakanın bulunması; biçer-döverlerin ön kısmında bulunan tablaları ile karayoluna çıkılmaması; tarım işlerinde kullanılmak üzere imal edilmiş ve genişliği 2.55 metre ile 3.05 metre arasında olan araçların gece trafiğe çıkarılmaması konuları üzerinde sürücülerin hassasiyetle durması önem arz etmektedir" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.