GENEL - 01 Mart 2012 Perşembe 16:39

İÇİŞLERİ BAKANI İDRİS NAİM ŞAHİN`İN ERCİŞ ZİYARETİ

A
A
A
İÇİŞLERİ BAKANI İDRİS NAİM ŞAHİN`İN ERCİŞ ZİYARETİ

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Erciş’te yaptığı açıklamada, İstanbul’daki saldırı ve Adıyaman’da bazı Alevi vatandaşların evlerinin işaretlendiği iddiasını değerlendirdi.
Van’ın Erciş ilçesinde depremzedelerin kaldığı Kışla konteynır kentinde çeşitli incelemelerde bulunan Bakan Şahin, okuma yazma kursuna katılan kadınları da ziyaret etti. Sohbet ettiği kursiyerlerden bedensel engelli bir kadına akülü sandalye hediye eden Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Sevgi Kreşi’ndeki çocuklara da çeşitli oyuncaklar dağıttı. Kaymakamlık tarafından öğrenciler için hazırlanan Hacivat-Karagöz oyununu da izleyen Şahin, daha sonra vatandaşlarla birlikte yemek yedi.
Yemeğin ardından gazetecilerin İstanbul’daki patlama ve Adıyaman’da bazı Alevi vatandaşların evlerinin işaretlendiği iddiasıyla ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Şahin, ’’Bu sabah saat 08.50’de çevik kuvvet polisimizin servisini yapan bir otobüse park edilmiş halde bulunan bir motosiklet üzerine kurulu, muhtemelen plastik patlayıcı madde olarak değerlendirilen bir patlayıcı düzeneğiyle uzaktan saldırı gerçekleştirilmiştir. İlk anda 10 civarında polisimizin hafif yaralı olduğu belirlenmişti ama son durum
itibarıyla 7’si hafif 15 polis memurumuzun yaralı olduğu anlaşıldı. Bir de sivil vatandaşımızın omzundan yara aldığı tespit edildi. Saldırının şüphelileri, planlayıcıları üzerinde arkadaşlarımızın araştırmaları devam ediyor. Herhangi bir ağır yaralanma veya can kaybının olmaması tesellimizdir. Ülkemizde huzuru bozmak isteyen kişi veya kişiler, örgütler, kendilerine göre fırsat oluşturuyor. Ama bir taraftan da milletimiz huzur ve güven içerisinde hayatını sürdürüp bu ülkeyi kalkındırmaya devam ediyor.
Saldırıyı bu ana kadar üstlenen bir örgüt yok" dedi.
Deprem felaketinin yaşandığı Van’da olduklarını anımsatan Şahin, 23 Ekim ve 9 Kasım’da Van ve Erciş’te meydana gelen depremlerin yaralarını sarmak için büyük bir çaba içinde olduklarını da belirterek, "Depremin yaşandığı ilk günden itibaren hiç ara vermeden depremzedelerin barınması, sağlık problemlerinin giderilmesi, işsizliğine çözüm üretilmesi, ağır geçen kış şartlarına yönelik barınma imkanlarının hazırlanması yönünde çalışmalar yürütülmekte. Kışa girerken aralık ayından itibaren, ocak ayı ortalarına
doğru sonlanacak şekilde toplamda 28 bin 500 konteynır altyapısı yapılarak mahalleler Van, Erciş ve köylerinde tesis edildi. Ocak ayı itibarıyla esasında çadırda düzenli bir yerleşim Van sınırlarımızda ve diğer komşu illerimizde kalmadı. Bunun yanında kalıcı konut inşaatlarına da hızlı bir şekilde başlandı. Son 30 yılın en ağır kış şartlarına rağmen 15 bin 300 kalıcı konut inşaatının ihalesi yapıldı. Bunlar belirlenen mahallelerde ve yeni yerleşim alanlarında hızla devam eden konutlar olarak görülüyor"
şeklinde konuştu.
Adıyaman’da bazı evlerin işaretlendiği iddiasına da yanıt veren İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Adıyaman il merkezimizde, daha çok Alevi yurttaşlarımızın yaşadığı mahallede, pazarı pazartesiye bağlayan 27 Şubat gecesinde bazı evlerin duvarlarına belli işaretler, daha doğrusu ne olduğu anlaşılamayan bir karalamanın yapıldığı bilgisi polisimize intikal ettirildi. Arkadaşlarımız o gün bugündür çalışıyor. Görgü tanıklarının ifadesine dayalı bulgular itibarıyla bu karalama 3 çocuk tarafından yapılmış. Ama
diğer olasılıkları da değerlendirmeye devam ediyoruz. Ta ki o çocukların kim olduğunu buluncaya kadar ve olayı kesinleştirinceye kadar. Çocukların yaptığına dair en mantıki kanıtımız, karalamalar insan boyu itibarıyla 2 metre, 1.80, 1.60 metre değil, bir çocuk boyu hizasında. Bu da işaretlerin çocuklar tarafından yapılmış olabileceğini gösteriyor. Sadece Alevi yurttaşlarımızın evleri değil, üç tane de Alevi olmayan, aynı sokaktaki komşu evlerin duvarlarında da var. Şimdi olayları olduğundan fazla büyütmenin
yanlışı burada da görülüyor. Neticede çocuk yapabilir ama başka amaçla da yapılabilir. 3 günlük araştırmanın sonucunda gelinebilen bulgu bu. Başka bir amacı varsa onu da araştıracağız. Fakat sonuca varmadan, kesinleşmeden buradan Alevi yurttaşlara yönelik bir provokasyonun, bir tehdidin, bir işaretin verildiğine dair yorumlara gidilmesinin hiç de doğru olmadığını ifade etmek istiyorum’’ şeklinde konuştu.
Bakan Şahin, bir vatandaşın oturduğu konteynırı ziyaret ettikten sonra Van Valisi Münir Karaloğlu, Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu ve diğer yetkililerle ilçede TOKİ tarafından inşaatı devam eden kalıcı konutlarda incelemelerde bulundu. Şahin daha sonra Van’a, oradan da kara yolu ile Hakkari’ye geçti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.