YEREL HABERLER - 15 Mart 2012 Perşembe 12:31

VEHBİ VAKKASOĞLU AHLAT`TA KONFERANS VERDİ

A
A
A
VEHBİ VAKKASOĞLU AHLAT`TA KONFERANS VERDİ

Bitlis’in Ahlat İlçe Müftülüğü tarafından, ’Ahlak ve Karakter Abidesi Mehmet Akif Ersoy’ konulu bir konferans düzenlendi.
Ahlat İlçe Kültür Merkezi’nde araştırmacı-yazar Vehbi Vakkasoğlu tarafından verilen konferansı; Bitlis İl Valisi Nurettin Yılmaz, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Mahmut Doğru, Bitlis İl Müftüsü İmran Kılıç, Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, Ahlat Müftüsü Zahit Demirel, Ahlat Meslek Yüksek Okul Müdürü Harun Koçak, bazı kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş dinledi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Ahlat İlçe Müftülüğünce ilköğretim okulları arasında düzenlenen İstiklal Marşı’nı ezbere güzel okuma yarışmasında birinci olan Ahlat Selçuklu İlköğretim Okulu öğrencisi Meryem Altaş tarafından İstiklal Marşı okundu.
Daha sonra Mehmet Akif Ersoy’un dostluğu, sözüne sadıklığı ve dürüstlüğü üzerinde konuşan araştırmacı-yazar Vakkasoğlu, İstiklal Şairi’nin vefalı, sözünün eri ve vatan sevdalısı olduğunu vurgulayarak, "Çocuklarımıza Mehmet Akif’i örnek göstermeliyiz. Eğer çocuklarımızın onun gibi olmasını istiyorsak, bizler de Akif’in anne-babası gibi olmak zorundayız. Akif dede, eşittir dostluk demektir. Akif dedenin beğendiği ve tekrarladığı sözlerin her biri, bir kitap değerindedir. Akif dede diyor ki, dost kazan
dost. Akif dede, sadece dostlarına değil, bütün vatandaşlara dost yüreğiyle bağlandığı sağlam bir gönüle sahipti. Dost peşine mahalle değiştiren adamdı. Akif dedeye göre Fatih semti, İstanbul’un kalbi demekti. Akif dede buna rağmen bu semti değiştirip Anadolu tarafına, Üsküdar’a yerleşti. Bunun nedeni sorulduğunda ise Akif dede dedi ki, bir dostum buraya taşındı. Her sabah uyandığımda gözümü açar açmaz o dostumu görmezsem nefes alamıyorum. Güneş aydınlatmıyor beni. Dost peşine ben de artık Üsküdarlı oldum"
ifadelerini kullandı.
Konferans bitiminde, İstiklal Marşı’nı ezbere güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyeleri verildi. Ardından Vakkasoğlu kitaplarını imzaladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.