YEREL HABERLER - 19 Mart 2012 Pazartesi 15:48

KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞIYOR BİLGİ VE PROJE YARIŞMASI NEVŞEHİR FİNALİ YAPILDI

A
A
A
KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞIYOR BİLGİ VE PROJE YARIŞMASI NEVŞEHİR FİNALİ YAPILDI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kadın Çiftçiler Bilgi ve Proje Yarışması" Nevşehir İl Finalinde Ürgüp ilçesinden Esma İlçe birinci oldu.
Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması Nevşehir İl Finali, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, ilçe kaymakamları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Şahin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini katıldığı yarışmada Derinkuyu ilçesini Özlem Şahiner, Gülşehir ilçesini Emine Demirel, Hacıbektaş ilçesini Cangül Ercihan, Ürgüp ilçesini Esma İlçe, merkez ilçeyi Fatma Aktaş, Avanos ilçesini Fatma Çalışkan ve Kozaklı ilçesini Fatma Hasta temsil etti.
Yarışma öncesinde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Şahin, kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim ve yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbiriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından her yıl "Kadın Çiftçiler Bilgi ve Proje Yarışması" düzenlendiğini kaydetti.
Daha sonra gerçekleştirilen yarışmada, 6 yarışmacıya Tarım ve Hayvancılık konularında 10 puan değerinde 15 soru soruldu. İlk etap sonunda sorulan 15 sorudan 14’ü ne doğru cevap veren ve Ürgüp ilçesini temsil eden Esma İlçe isimli kadın yarışmacı birinci oldu. Yarışmada 2. liği Avanos ve 3. lüğü Kozaklı ilçeleri elde etti.
Dereceye giren yarışmacılara hediyelerini Vali Abdurrahman Savaş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Şahin ve ilçe kaymakamları verdi.
Yarışmada 1. olan Esma İlçe isimli kadın Çiftçi, önümüzdeki haftalarda Eskişehir’de yapılacak olan bölge finalinde Nevşehir ilini temsil edecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir