YEREL HABERLER - 20 Mart 2012 Salı 12:20

MERZİFON’DA 48 GENCE MESLEKİ EĞİTİM VERİLECEK

A
A
A
MERZİFON’DA 48 GENCE MESLEKİ EĞİTİM VERİLECEK

Amasya’nın Merzifon ilçesinde kaymakamlık tarafından hazırlanan ‘Sanayi Ortak Kullanım Alanları’ adlı Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) destekli proje bünyesinde 48 gence mesleki eğitim verileceği bildirildi.
Merzifon Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ‘Sanayi Ortak Kullanım Alanları’ projesinin Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından hibe desteği almaya hak kazandığı bildirildi. İnsan kaynaklarının geliştirilmesi mali programlarından 102 bin TL’lik hibe almaya hak kazanıldığını belirten Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, gazaltı kaynakçılığı ve endüstriyel bakım otomasyon konularında Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim Merkezi görevlileri tarafından eğitim verileceğini söyledi.
Projenin sanayiye nitelikli eleman kazandırmak amacıyla hazırlandığını vurgulayan Geyim, “48 gencimiz yaklaşık 4 aylık bir eğitimden geçirilecek. Ondan sonra muhtemeldir ki buradaki sanayi kuruluşlarımızda kalifiye eleman olarak istihdam edebilme imkanımız olacak” dedi.
Projenin Merzifon’daki özellikle organize sanayi bölgesindeki nitelikli eleman konusunda istihdamı desteklemeye yönelik bir proje olduğuna işaret eden Geyim, “Bu proje sayesinde Endüstri Meslek Lisesi ve UMEM merkezi kullanım vasıtaları noktasında da ciddi bir ekipmana sahip olmuş olacaklar. Yani bu projenin bir ayağı eğitim, bir ayağı da çeşitli malzemeler noktasında okulumuz zenginleştirilmiş olacak. Bunlar için çeşitli ekipman gerekli. Biz bunların bir kısmını zaten UMEM vasıtası ile almıştık. Bu UMEM merkezi ilan edilince 385 bin TL’lik bir ödenek gelmişti. O zaman bir kısım malzemeler alınmıştı. Bu proje kapsamında da muhtemelen elektronik aletlerin kullanımı ile ilgili olacak” diye konuştu.
Nitelikli işgücü istihdamının sanayicilerin en büyük şikayetleri olduğunu anımsatan Geyim, nisanda başlayacak proje kapsamında sanayicilerin nitelikli işgücü istihdamını karşılayacaklarını da kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Başkan Ahmet Akın, Anneler Günü’nü kutladı Anneler Günü dolayısıyla eşi Arbil Akın ile birlikte Türk Anneler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Zekiye Seferbey ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “Anne yoksunluğunu çok iyi bilen biri olarak tüm evlatlara annelerinin kıymetini bilmesini ve onlara bol bol sarılmasını nasihat ediyorum” dedi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, eşi Arbil Hanımla birlikte Türk Anneler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Zekiye Seferbey ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek sevginin mimarı, sevgilerini evlatlarına ve etrafındaki her canlıya en güzel şekilde yansıtan tüm kadınların adına her birinin ‘Anneler Günü’nü kutladı. Annelerin her biriyle yakından ilgilen ve sohbet eden Başkan Ahmet Akın ile eşi Arbil Hanım, anneler ve evlatları için çalışan Türk Anneler Derneği’nin her zaman yanında olduklarını söyledi. ‘Anneler en büyük güç kaynağıdır’ Merhametini, sınırsız sevgisini, şefkatini evlatlarına ve etrafındaki her canlıya en güzel şekilde yansıtan tüm kadınların ‘Anneler Günü’nü kutlayan Başkan Ahmet Akın “Annelik; değeri hiçbir zenginlikle ölçülemeyen, dünyadaki en yüce duygudur. Bu dünyada iyiliğe ve güzelliğe dair ne varsa annelerimiz olduğu için vardır. Sonsuz sabır, şefkat, merhamet ve iyiliğin sembolü olan anneler; benzersiz özverileri, sınırsız sevgileri ile her yaşta insan için en büyük güç kaynağıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’da da gördüğümüz gibi bir anne bir milletin gidişini değiştirebilir.” dedi. ‘Bu güzel şehrin tüm anneleri, benim annem oldular’ Anne ve babasını erken yaşta kaybettiğini dile getiren Başkan Ahmet Akın, “Bu yüzden de siyasete başlarken her zaman ‘Balıkesir, benim ailem’ dedim. Bu güzel şehrin tüm anneleri, benim annem oldular. Anne yoksunluğunu çok iyi bilen biri olarak tüm evlatlara annelerinin kıymetini bilmesini ve onlara bol bol sarılmasını nasihat ediyorum. Rahmetli canım annemi, bu özel günde büyük hasretle anıyorum; hayatını kaybeden tüm annelerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün annelerimizin önünde saygıyla eğiliyor ve tüm annelerimizin, anne adaylarının Anneler Günü’nü gönülden kutluyorum” ifadelerine yer verdi.
Bursa Ucuz güneş gözlüğü, gözlerde kalıcı hasar bırakabilir Sahte güneş gözlüklerinin göz sağlığına kalıcı hasar verebileceğini belirten Göz Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Op. Dr. Ömer Faruk Tabar, ancak güneş gözlüğü kullanmayanların ise 40’lı yaşlarda katarakt oluşabildiğini söyledi. Yaz aylarının yaklaşmasıyla beraber güneş ışınları da etkisinin hissedildiğini belirten Medicana Bursa Hastanesi Göz Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Op. Dr. Ömer Faruk Tabar, "Güneşten korunma ihtiyacının arttığı bu dönemde, güneş gözlüğü seçimi büyük önem kazanıyor. Uzmanlar, kalitesiz gözlüklerinin zararlarına dikkat çekiyor. Hangi tür malzemeden yapıldığı ve içinde ne tür kimyasal maddelerin bulunduğu bilinmeyen sahte güneş gözlüklerinin göz sağlığına kalıcı zararlar verebiliyor. Katarakt, genelde 60’lı yaşlardan sonra ortaya çıkarken, güneş gözlüğü kullanmayanlarda 40’lı yaşlarda katarakt oluşabiliyor” uyarısında bulundu. Ucuza alınan, kalitesiz cam veya plastikten yapılmış gözlüklerin kesinlikle kullanılmaması uyarısında bulunan Op. Dr. Ömer Faruk Tabar, daha çok estetik amaçlı, çeşitli renklerde ve büyüklükte üretilen gözlüklerin seçiminde öncelikle göz sağlığının düşünülmesi gerektiğini kaydetti. Uygun güneş gözlüğü seçilmemesinin uzun dönemde ciddi problemlere yol açtığını belirten Op. Dr. Faruk Tabar, “Ozon tabakasının delinmesi sonucunda, zararlı olduğu bilinen ultraviyole ışınlarının göze olumsuz etkilerinden korunmak için gözlük kullanmak gerekiyor. Koyu renkli camlar, gözbebeğimizin büyümesine sebep olur. Ultraviyole ışınlarını kesmezse, göze daha çok zarar verir” dedi. Güneş gözlüğü kullanma alışkanlığı edinmeyen pek çok kişinin katarakt olma ihtimaliyle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Op. Dr. Tabar, “Katarakt oluşumunda önemli bir etkene sahip güneş ışınları, 60-70 yaşında ortaya çıkan kataraktın, güneş gözlüğü kullanmayanlarda 40’lı yaşlarda oluşmasına neden olabiliyor. Özellikle uzun süre güneş ışığına maruz kalanların güneş gözlüğü kullanmayı ihmal etmemesi gerekiyor. Güneş gözlüklerini göz sağlığımızı koruyucu bir sağlık aracı olarak kullanmamız gerekiyor” diye konuştu.
Adana Anneleri maganda kurşunuyla ölen kardeşlerin en acı Anneler Günü Adana’da 8 gün önce anneleri maganda kurşunuyla hayatını kaybeden kardeşler, mezar başına gidip Anneler Günü’nü kutladı. Annesini kaybeden hukuk fakültesi öğrencisi Burak, “Ben annesiz kaldım. Başkaları annesiz kalmasın. Bu konuyla ilgili lütfen gerekenler yapılsın şüpheliler bulunsun” dedi. Olay, 4 Nisan Cumartesi saat 09.00 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Mücahitler Caddesi’nde meydana geldi. 43 yaşındaki Hayriye Derin, otomobiliyle 12 yaşındaki oğlu Talha’yı yabancı dil kursuna bıraktıktan sonra yanındaki diğer oğlu 7 yaşındaki Kayra ile evine dönmek için yola çıktı. Maganda kurşunu ensesine isabet etti Derin, caddeden geçtiği sırada motosikletli 2 şüpheli, husumetli oldukları kişinin iş yerine tabancalı saldırı düzenledi. Tabancadan çıkan kurşunlardan biri otomobiliyle yolda giden Hayriye Derin’in ensesine isabet etti. Oğlu Kayra’nın gözleri önünde vurulan Derin, bilinci kapanınca karşı şeritten gelen yolcu minibüsüne çarptı. Saldırganlar ise motosikletle kaçtı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi yapılan Derin, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumu ağır olan Derin, doktorların tüm müdahalesine rağmen Cumartesi akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Derin’in cenazesi Kabasakal Mezarlığı’nda toprağa verildi. Eşini kaybeden Ali Derin (47), evlatlarıyla birlikte Anneler Günü’nde mezara gitti. 3 acılı evlat, annelerinin Anneler Günü’nü kutlayıp dua ettikten sonra mezara su döktü. “Ben annesiz kaldım, başkaları annesiz kalmasın” Burak Derin, “Ben annesiz kaldım. Başkaları annesiz kalmasın. Çok zor bir durum. Bu olay sadece bizi değil, Türkiye’yi ilgilendiren bir olay. Bu konuyla ilgili yetkililere sesleniyorum lütfen gerekenler yapılsın ve gereken şahıslar bulunsun” dedi. Annesinin katillerinin halen bulunamadığını söyleyen Derin, “Giden geri gelmiyor maalesef ama failler bulunursa biraz sevineceğiz. Bu konunun üzerinde daha fazla durulsun, biraz daha fazla özen gösterilsin istiyoruz. Acımız büyük. Bu konuda destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Anneler Günü’nde annesi yanında olamadığı için büyük üzüntü duyduğunu belirten Burak Derin, “Bugün Anneler Günü ve annemiz yanımızda değil. Zor bir durum. Sabredeceğiz. Kardeşlerim içinde zor bir durum. Artık zamanla alışacağız, üstesinden geleceğiz” diye konuştu. Aradan 8 gün geçmesine rağmen olayın failleri ise halen bulunamadı.