YEREL HABERLER - 21 Mart 2012 Çarşamba 14:47

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ NEVRUZ BAYRAMINI KUTLADI

A
A
A
YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ NEVRUZ BAYRAMINI KUTLADI

Yozgat`ta 21 Mart Nevruz Bayramı, Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüs alanında düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Bozok Üniversitesi Merkezi Yemekhane önünde düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Yumak , Prof. Dr. Taha Niyazi Karaca, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Açıkgöz, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yozgat İl Müdür Yardımcısı Musa Sakin, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Türkmen, öğretim üyeleri ve üniversite öğrencileri katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Uçar, baharın başladığı, doğanın uyandığı gün olarak kabul edilen 21 Mart Nevruz Bayramı`nı her yıl çeşitli etkinliklere kutladıklarını belirterek, ``21 Mart bizim geleneklerimizi yansıtan, Türk tarihinde mevcut olan bir gün, ama yıllardır bunun değerini bilememişiz farklı kesimlerden değişik amaçlarla kullanılmış. Türkiye Cumhuriyeti olarak doğusu batısı, Kürt`ü, Türk`ü Çerkez`i, Laz`ı hepimiz kardeşiz. Bu topraklarda birlikte yaşıyoruz, dolayısıyla böyle önemli güzel günleri de birlik ve beraberlik içerisinde kutluyoruz bugünde aynı şekilde buna devam ediyoruz. Bugün ateş yakıp demir döveceğiz, yumurtalarımızı kıracağız geleneklerimizi yaşatacağız, kaynaşacağız birlik ve beraberlik sergileyeceğiz ve hep birlikte en güzel bir şekilde baharımızı karşılamış olacağız.`` dedi. Konuşmaların ardından Rektör Uçar, öğretim üyeleri, davetliler ve öğrenciler yakılan ateşin üzerinde atladı, örs üzerinde demir dövüp, yumurta tokuşturdular. Daha sonra öğrenciler halay çekip eğlendi. Program katılımcılara etli pilav ikram edilmesi ile sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa İznik’te sözler tutuluyor İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, seçim öncesi verilen sözleri planlanan program çerçevesinde bir bir yerine getiriyor. İznik’e bağlı 46 mahallenin tüm ihtiyaçlarını ortak akıl ve planlanan programlar ile çözüme kavuşturan İznik Belediyesi seçim vaatlerini de hayata geçirmeye başladı. Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta’nın 17 milyon TL maliyet ile gerçekleşen 7 kırsal mahalleye 7 düğün salonu vaadi büyük ölçüde tamamlandı. Bunun yanı sıra merkez ve kırsal mahallelerde bordür, parke taşı ve kaldırım işleme çalışmaları da devam ediyor. İlçenin Kaynarca, Karatekin, Çamdibi, Yörükler, Göllüce, Drazali ve Gürmüzlü Mahallelerinde inşalarının büyük ölçüde tamamlandığı düğün salonları kullanım alanları ile geniş ve ferah bir atmosfer sunacak. Tek katlı olan düğün salonları, mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarına uygun olarak planlandı. Bu anlamlı çalışmaların hizmete girmesiyle birlikte, ilgili mahallelerde çeşitli etkinlikler ve özel günler için kullanılabilecek modern mekânlar oluşturulmuş olacak. İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, "Gerek seçim sürecinde ve süreç öncesi vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda planlarımıza aldığımız çalışmalarımızı bir bir hayata geçiriyoruz. Bu yeni düğün salonları da, mahallelerimizin sosyal hayatına önemli bir katkı sağlayacak. Hemşerilerimizin düğünlerini, nişanlarını ve diğer özel günlerini daha iyi bir ortamda yapabilecekler. Eskiyen kullanılamaz hale gelen salonların yerini bu salonlar alacak. İznik Belediyesi olarak 7 merkez ve 39 taşra mahallemizde planlarımız çerçevesinde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” diye konuştu.
İstanbul Birikim Okulları Genel Müdürü Salih Eren oldu Birikim Okullarında 20 yılı aşkın çeşitli kademelerde görev yapan Eğitim Birimi Genel Müdür Yardımcısı Salih Eren, Birikim Okulları Genel Müdürü oldu. ’Birikim Gelecek Vizyonu’ programı, Birikim Okulları Genel Müdürlüğünde gerçekleştirildi. Programda Birikim Okulları’nın yeni genel müdürü, Birikim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Necip Katırağ tarafından ilan edildi. Katırağ, yaptığı konuşmada, "Birikim markasını Türkiye’nin en kaliteli eğitim markası haline getirmek için, güçlü bir genel müdürlük yapımızla çalışmalarımız devam ediyor. 29 yıl boyunca köklerimizden güçlenen eğitim modelimizle Gelecek Vizyonumuzu oluşturduk ve bugün yeni genel müdürümüzün ilanı ile birlikte bu hedefe emin adımlarla ilerliyoruz" dedi. Katırağ, ardından yeni genel müdürün, Eğitim Biriminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Salih Eren olduğunu ilan ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu. Genel Müdürlük görevine getirilen Salih Eren, Birikim Yönetim Kurulu Başkanı Necip Katırağ’a teşekkür ederek, “Eğitim, üzerinde titizlikle çalışılması gereken alanların başında geliyor. Biz de Birikim Okulları olarak eğitim sistemimize katkıda bulunmak için milli, özgün ve bütüncül bir eğitim yaklaşımı olan kendi modelimiz ’hayat denge modelini’ çağın şartlarına ve imkanlarını dikkate alarak uygulamaya devam edeceğiz. Bu vesile ile 29 yıl boyunca aldığımız ilhamla tüm paydaşlarımızla birlikte Gelecek Vizyonumuzu sizlere sunmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı. Eren, Gelecek Vizyonu ile 1 yıl içinde 20, 5 yıl içinde 50 müstakil anaokulu; 1 yıl içinde 25, 5 yıl içinde 40 kampüs; 1 yıl içinde 40, 5 yıl içinde 100 kurs açmayı planladıklarını ifade etti. Birikim Okulları Genel Müdürü Eren, bugüne kadar görev alan herkese teşekkür ederek, "Bundan sonra Birikim Okullarımızın Gelecek Vizyonu ile mevcut hikayesini ilerleterek devam ettirmek ve böylece ülkemizin eğitim sistemine bu yolla katkıda bulunmak için ekip arkadaşlarımızla beraber canla başla çalışacağız. Yeni süreç Birikim Okullarımız için hayırlı olsun” diyerek sözlerini tamamladı. Yönetim Kurulu Başkanı Katırağ ve Genel Müdür Eren’in birbirlerine hediye takdimleri ile Birikim Gelecek Vizyonu programı sona erdi.
Bursa Araştırma Üniversitesi BUÜ’nün üniversite-sanayi işbirliği yelpazesi genişliyor Türkiye’deki 23 araştırma üniversitesi arasında yer alan ve üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi adına yoğun bir çaba gösteren Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) yönetimi, iş dünyasının farklı kesimleriyle bilimsel işbirliği protokollerini hayata geçirmeye devam ediyor. Farklı sektörlerden yüzlerce firmayla ortak çalışmalar yürüten Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Karesi Holding ile de özel bir protokole imza attı. Önceki yıllarda ortak projeler hazırlayan üniversite ve holding, yeni çalışmalarda da işbirliği yapmaya hazırlanıyor. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi ve yeni projeler üretilebilmesi adına iş dünyası temsilcileriyle yakın temaslar kurmaya devam ettiklerini belirtti. Yaklaşık 50 yıllık akademik deneyimi bulunan BUÜ’nün araştırma üniversiteleri liginde çok daha üst sıralara çıkabileceğine inandıklarını söyleyen Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, “Türkiye’deki 23 araştırma üniversitesi arasındayız. Buradaki yerimizi sağlamlaştırmak ve daha üst sıralara çıkabilmek istiyoruz. Bunun yolu da akademik yayınlar, etki değerleri, projeler ve çok daha önemli olan sanayiyle işbirliğinin geliştirilmesinden geçiyor. Bursa gibi sanayisi güçlü olan bir şehirdeyiz. Bu anlamda bir nevi kendimizi şanslı olarak görüyoruz. Elimizin altındaki cevheri en iyi şekilde kullanmak ve iş dünyasının her kesimiyle yakın temaslar kurarak, çok daha fazla nitelikli projeyi hayata geçirmeyi arzu ediyoruz. İmzalayacağımız protokol de bizim için bu anlamda özel bir önem taşıyor. Karesi Holding yöneticilerine ilgi ve destekleri için teşekkür ediyor, işbirliğimizin gelişerek devam etmesini diliyorum” şeklinde konuştu. İşbirliği memnuniyet verici Karesi Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Acar ise mezunu olmaktan gurur duyduğu Bursa Uludağ Üniversitesi ile akademik çalışmaların artırılmasından memnun olduğunu belirtti. Karesi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Bayduz’un da bu anlamda üniversiteye her zaman yakınlık gösterdiğini vurgulayan Yüksel Acar, “Geçmişte birlikte yürüttüğümüz çok sayıda çalışma oldu. Bu ortaklık şirket olarak bizleri memnun ediyor. Birlikteliğimizi daha da ileri boyuta taşımak istiyoruz. İşbirliği için üniversite yöneticilerimize ve akademisyenlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.