YEREL HABERLER - 21 Mart 2012 Çarşamba 18:05

SDÜ`DE NEVRUZ KUTLAMALARI

A
A
A
SDÜ`DE NEVRUZ KUTLAMALARI

Baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı, Süleyman Demirel Üniversitesi`nde (SDÜ) coşkuyla kutlandı.
SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu`nun Atatürk Anıtına çelenk sunması ve Mehteran Takımı eşliğinde yapılan yürüyüş ile başlayan kutlamalar, Doğu Yerleşkesi 19 Mayıs Öğrenci Meydanı ve Amfi Tiyatrosu`nda devam etti. SDÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Feyzullah Tecirli yaptığı konuşmada, Türk halkının milli ve manevi değerlerinin bütününü teşkil eden ve baharın gelişini müjdeleyen Nevruz`un bütün varlıklar için uyanış, diriliş ve yaradılış günü olarak kabul edildiğini söyledi. Tecirli, ``Gelenekler, bir milletin bağını güçlendiren, birlik ve beraberliğimizi teminat altına alan en önemli unsurdur`` dedi.
Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise konuşmasında, Nevruz`un insanlığın ortak dili, neşe kaynağı ve insanlığın dirilişini gösteren önemli bir zaman dilimi olduğunu belirtti. Rektör İbicioğlu, ``İnsanlığın dirilişinde, hayatının devamında ve kendisini yenilemesinde önemli anlar vardır. Bunlar insanlığın ortak değerleridir. Nevruz Bahar Bayramı da bunlardan biridir`` diye konuştu. Doğanın içerisindeki birçok farklı rengin ahenk içinde yaşadığına da dikkat çeken Rektür İbicioğlu, ``İnsanlık olarak farklılıkları birer zenginlik, derinlik ve hoşgörü boyutu olarak algılayıp doğadaki bütünlükten örnek almalıyız`` dedi.
Tüm dünyada barış ve kardeşlik mesajları veren Nevruz Bahar Bayramı`nı kutlayan Isparta Valisi Memduh Oğuz da, ``Isparta, tabiatın büyük lütuf verdiği bir ildir. Gelin güzellikleri, barışı, kardeşliği paylaşalım; kavgalara, suistimallere son verelim. Güzelliklerle dolu nice güzel Nevruzlarda buluşalım`` diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından SDÜ bünyesinde eğitim gören Türk Dünyası Devletlerinden öğrenciler de kendi dillerinden Nevruz`u kutladı. Kutlamalar Kafkas Oyunları, Halk Oyunları gösterisi, ateş yakma, demir dövme, Sağlık Topluluğu tarafından düzenlenen yarışmalar ile devam etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir