YEREL HABERLER - 22 Mart 2012 Perşembe 09:30

VALİ ÇİFTÇİ, SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU

A
A
A
VALİ ÇİFTÇİ, SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, il merkezde bulunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Toplantı Salonu`nda bir araya gelerek, genel durumları ile istek ve arzularının aktarıldığı bir toplantı yaptı.
Derneklerin bayanlara, erkeklere, gençlere ve çocuklara yönelik çok farklı alanlarda çalışma ve iş alanları ile çok farklı organizasyonlarda faaliyet gösterdiklerini ifade eden Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, ``Ben bu çerçevede sizlerle bir araya gelip birincisi kendi arzularınızı ve yapılanları, ikincisi de sizlerin bizden beklentilerini dinlemek istiyorum. Bize uğramadan bizim basından yada çeşitli yollarla takip ettiğimiz çok güzel faaliyetleri olan derneklerimiz var. Sizlerle uzun zamandır bir araya gelememiştik. Sizler Kütahya`nın bir parçasısınız. Ben Kütahya`yı bir aile kabul ediyorum. Bu ailenin bir bölümü de sizlersiniz ve bu bölümünde beraberce istişare etme ve yaptıklarımızı birbirimizle paylaşarak güzel neticeleri nasıl yapabiliriz bunu burada konuşabiliriz`` dedi.
"EОİTİM ALANINDA 400`E YAKIN PROJE YÜRÜTÜLÜYOR"
Diğer bir taraftan da farklı alanlarda projeler yürütüldüğünü ifade eden Vali Çiftçi sözlerini şöyle devam etti: ``Derneklerimize bilgilendirme olmayınca bazı konulardan bilgileri olmuyor. Projeleri yapıp faaliyete geçiremiyoruz, bunlardan istifade edemiyoruz. Ben Kütahya`dan bahsetmek istiyorum. Eğitim konusunda geçen yıldan itibaren yürüttüğümüz güzel projelerimiz var. Burada üç sayaç ayağını uyguluyoruz. Bunlardan bir tanesi öğretmenlerimiz, ikincisi öğrencilerimiz, üçüncüsü de velilerimiz. Okul öğrenci ve aile işbirliğini sağlamaya çalışıyoruz. Bu alanda 400`e yakın proje yürütülüyor. Fiziki şartlar olarak da kendi ayarındaki illerle kıyasladığımızda yatırım babında parasal değer olarak Kütahya kendi emsallerinin çok ötesinde. Eğitimde kalite konusunda da en başta öğretmenlerimizin eğitimi, öğrencilerimizin adına mevcut sistemin yürütülmesi, bunların yanında sosyal aktiviteler ve bunlara destek verilecek projelerin üretilmesi ile ilgili bu projeler yürütüldü ve bilindiği gibi ortaöğretimde Kütahya ilk 7`ye girdi. Kalite olarak da ciddi manada artışlar olmaya başladı. Sivil otoriteyi niye önemsediğime gelince Osmanlıya geri dönersek Osmanlının Devlet idaresinin yanında sivil toplum örgütleri ve dernekler çok ön plandalar ve bütün işlerde yer alıp öncülük etmişler. Burada sivil toplum örgütlerindeki üye ve aktivite sayısını zaman içinde artırmamız gerektiğini düşünüyorum.``
"YABANCI DİL BİLEN ÜYE BULUN"
Sağlıkta ve termal sağlık alanında yapılan faaliyetler, emniyet ve asayiş olayları ile bunlarla yürütülen projeler, yapılan 2023 stratejik plan kitabı ve çeşitli alanlarda Kütahya adına yapılan çalışmaları aktaran Vali Çiftçi, ``Sizler bizim gören gözümüz, işiten kulağımız, hisseden tenimiz oluyorsunuz.Kütahya`da Sivil Toplum Kuruluşları her alanda faaliyet gösterebilir ve bizlere destek olabilirsiniz. Bu konuda çalışma yapanlar var. Bunların artırılarak devam etmesini arzuluyoruz. İçişleri Bakanlığından yılda iki kez proje yaparak destek alınabiliyor. Bunların üst limiti 100 bin TL. Amaç, hedef ve teması olan projeler yapılmalı. Kaç kişiye ulaşılacağı ve bunun sonucunda neyin beklendiği bilinmeli. Bütün derklerimizden bunu yapıp müracaatlarını gerçekleştirmelerini istiyorum. Avrupa Birliğinden çeşitli projeler daha önce Kütahya`dan yapılmış bunların daha fazla yapılmasını arzu ediyorum. Kütahya hepimizin, güzelleşirse hepimiz güzel Kütahya`nın içerisinde yaşayacağız. Bu projeleri yaparken özellikle üniversite öğrencilerini, genç kuşakları üye yapmaya çalışın. Yabancı dil bilenleri üye yapmaya çalışın genişleyip büyüyelim ve çok güçlü hale gelelim. Sizler güçlü olursanız. Sivil toplum örgütleri hem kamu kurumları hem de halk nezdinde arzu ve istekleri ile projelerini daha etkin bir şekilde anlatırlar ve yerine getirirler`` diye konuştu.
Yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Akkaya, İl Dernekler Müdürü Mehmet Çelik ve dernek yöneticileri katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.
Konya Konyaspor’da Omerovic’in durumu yönetim toplantısında belli olacak Konyaspor’da teknik direktör Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılıp ayrılmayacağı yarın yapılacak yönetim kurulu toplantısından sonra belli olacak. Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplantının sonrasında açıklayacağız" dedi. Trendyol Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, Hakan Keleş ile yolların ayrılmasından sonra 62 yaşındaki Bosna-Hersekli çalıştırıcı Fahrudin Omerovic ile mukavele imzalamıştı. Ligin bitimine 4 hafta kala yeşil-beyazlı yönetimde Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması gündeme geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplandıktan sonra açıklayacağız. Şu ana kadar yazılanların hiçbirinin kesinliği yok ve resmiyet kazanmadığı için sadece söylentiden ibaret. Yarın bir karar verilecek. Omerovic hocayla devam edilip edilmeyeceği ile şu anlık alakalı bir karar çıkmadı ama büyük ihtimalle devam edilmeyecek gibi görünüyor. Netlik kazanmadığı için de biz bir şey diyemiyoruz" diye konuştu. Adem Bulut, Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması halinde takımın başına gelecek hocanın yeni bir hoca mı olacağı yoksa içeriden biri mi olacağına da yarın karar vereceklerini kaydetti. Fahrudin Omerovic, yeşil-beyazlı takımın başında çıktığı 13 lig maçında 3 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 5 beraberlik alarak 17 puan elde etti. Bu maçlarda 16 gol atan yeşil-beyazlılar, kalesinde 15 gol gördü.