YEREL HABERLER - 22 Mart 2012 Perşembe 14:09

MANİSA TSO ÇİNLİ KONUKLARINI AОIRLADI

A
A
A
MANİSA TSO ÇİNLİ KONUKLARINI AОIRLADI

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun, Çin Halk Cumhuriyeti Yiwu Belediye Başkan Yardımcısı Chen Yong ve ekibini ağırladı.
Çin Halk Cumhuriyeti Yiwu Belediye Başkan Yardımcısı Chen Yong, Yiwu Çin Yurtdışı ve Denizaşırı İlişkiler Ofisi Müdür Yardımcısı Li Zhigiang, Yiwu Tekstil Sanayi Birliği Ekonomik Danışmanı Xu Zhijian, Yiwu, Kültür Basın Yayın Bürosu Müdür Yardımcısı Lou Huanran, İngilizce Tercümanı Che Xubing ile birlikte Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun`u ziyaret etti. Ziyarette Manisa Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, Manisa Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu da hazır bulundu. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Coşkun ziyarette yaptığı konuşmada, "472.`sini kutladığımız mesir festivali dolayısıyla Çin`in Yiwu kentinin odamızdan ağırlamaktan memnuniyeti duymaktayız. Kardeş şehir olmaktan son derece mutluyuz. Manisa`mız saniyisi ve tarımıyla Türkiye`de önde gelen kentlerden biridir. Yiwu kenti de Çin için çok önemli bir kent olduğunu biliyoruz ve onlarla bu kardeş şehir protokolunin imzalanmasından son derece mutluyuz. Bizlerde bir protokol hazırladık. Daha doğrusu bu bir iyi niyet mektubu. Bu iyi niyet mektubunun kendilerine o bölgedeki temsilcisi olan ticaret odasına iletmelerini istiyeceğiz. Bizlerde onlarla bir oda kardeşliği yapacağız. Bunu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği`yle ile bu şekilde bir hareketi uygun görüyoruz. Bunu kabul ederlerse her iki odamızla birlikte kardeş oda olmaktan son derece mutlu olacağız. Festival boyunca kendilerine Manisada tahmin ediyorum en güzel bir şekilde ağırlayacağız. Bu konuda Hüseyin bey son derece büyük bir gayret ile çalışıyor. Türk misafir perverliğinin örneğini göstereceğinden asla şüphemiz yok." dedi.
Mesir festivalinde Manisa`da olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirten Yiwu kentinin Belediye Başkanı Yardımcısı Mr. Chen Young, "Bu toplantının ayarlanmasında görev alan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyoruz ve bunun çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bugün Manisa Belediyesi ile öğleden sonra bir kardeş şehir anlaşması imzalayacağız. Bunun Yiwu ve Manisa arasındaki ilişkileri ilerleyen dönemde artacağına inanıyoruz. Aynı şekilde de Yiwu Ticaret ve Sanayi Odası ile sizin bu isteğinizi iletmekten çok memnun olacağız. Başarılı olacağına da inanıyorum " diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir