YEREL HABERLER - 23 Mart 2012 Cuma 18:49

YEREL MEDYA BULUŞMASI KÜTAHYA`DA GERÇEKLEŞTİ

A
A
A
YEREL MEDYA BULUŞMASI KÜTAHYA`DA GERÇEKLEŞTİ

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından yerel medyaya yönelik hizmetler kapsamında gerçekleştirilen "Yerel Medya Buluşması" Kütahya`da yapıldı.
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından yerel medyaya yönelik hizmetler kapsamında yapılan "Yerel Medya Buluşması" İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği toplantı salonunda yapıldı. Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya ve Başbakanlık Basın Enformasyon Genel Müdürlüğü İl Müdürleri, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu, bazı daire müdürleri ile ilimizde bulunan yaygın ve yerel medya kuruluş temsilcilerinin katıldığı
toplantıda ilk olarak Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu ve akabinde Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya konuştu.
Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, "Yeni dönem yabancı dil eğitimi için yurt dışına gidecek arkadaşlarımızın ekseriyetle yerel basından olmasını istiyoruz" dedi.
Karakaya "Yerel Medya Buluşması" etkinliğinde yaptığı konuşmada, şimdiye kadar 21 ilde toplantı yaptıklarını, Kütahya`dan sonra Balıkesir ve Çanakkalede yerel basın yönetici ve çalışanlarıyla bir araya geleceklerini belirtti.
Türkiye`deki önemli gelişmeleri dış basına sunmaya çalıştıklarını ifade eden Karakaya, "Son 10 yılda ülkemizin trendinin yükselmesindeki en önemli göstergelerden biri, ülkemize gelen yabancı gazeteci ve turist sayısındaki artıştır. Bugün itibariyle 300ü aşkın Türkiye`de yerleşik olan yabancı gazeteci var. Bunlar, Türkiyedeki haberleri doğrudan yabancı medya kuruluşlarına iletiyor. Türkiye tanıtım kitapçığını da ilgililere sunarak ülkemizin tanıtımına katkı sağlamaya çalıştık. Birkaç yıl önce yurtdışında
yabancı dil eğitimi konusunda çalışmamız olmuştu. Çok istememize rağmen maalesef yerel basından arkadaşlarımız değişik nedenlerle buna katılamadı. Çalışmalarımız devam ediyor. Yeni dönem yabancı dil eğitimi için yurtdışına gidecek arkadaşlarımızın ekseriyetle yerel basından olmasını istiyoruz" dedi.
Bu işi en iyi bilen sizlersiniz diyerek basın mensuplarına seslenen Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, "Medyayı nasıl kullanacağınızı, haberleri nasıl kullanacağınızı en iyi sizler biliyorsunuz. Son zamanlarda özellikle son yıllarda medya ön planda olduğu için hassaten yerel medya da bizim için ön plandadır. Çünkü bizim valilik olarak kamu kurum ve kuruluşları olarak ildeki yöneticiler olarak muhatap olduğumuz insanlar Kütahya`nın insanları. Dolayısıyla biz Kütahya`nın insanlarına hitap ediyoruz.
Uygulamalarımızdan da daha çok Kütahyalılar etkileniyor. Dolayısıyla Kütahyalılarla bizim bir şekilde iletişim kurmamız gerekiyor. Bu bütün iller adına da böyle, vali adına da böyle, kendi iliyle daha çok iletişim kurmak zorunda. Bu iletişimi yerel medya mensuplarıyla yapacak. Yapılacak olan uygulamaları, kamu kurum ve kuruluşların yapmış olduğu yatırımları, genelgelerini yine yerel medya vasıtasıyla valinin sorumlu olduğu sınırlar içerisindeki halka sizler vasıtasıyla ulaştıracak. Halkında pozitif veya
negatif etkilenmelerini yine sizler vasıtasıyla, sizlerin kalemleriyle, sizlerin görsel vasıtasıyla da bizlere ileteceksiniz. Yani bu köprü vazifesini sizler yapıyorsunuz. O yüzden çok önemli hale geldi daha da önemli hale gelmeye başlayacaktır. Ben bizim konumumuzda, kaymakamın konumunda, il müdürü konumun da ki arkadaşlara bu konuma gelmeden önce halka ilişkiler dersi alınmasını, halkla ilişkiler dersinin de en önemli bölümlerinden bir tanesi medya iletişimi almalarını tavsiye ediyorum. Yani gazete,
görsel, işitsel, yazılı iletişim bunun nasıl kullanılması gerektiğini ve nasıl bilgi verilmesi gerektiği bizim için çok önemli" dedi.
Bizim tarafımızdan baktığınızda sizleri çok iyi bilgilendirmemiz gerekiyor diyen Vali Çiftçi, "Biz bunu biliyoruz. Yani ne oluyor, ne bitiyor, ne yapılıyor, olaylar nedir, bu konuyla ilgili tabi önce kendimiz öğrendikten sonra size bilgi vermemiz gerekiyor. Çünkü sizin bir sürü bilgi kaynaklarınız var. Size de farklı kaynaklar farklı bilgiler ulaştırabilir. Dolayısıyla biz sizi bilgilendirdiğimiz zaman sizlerin de işte bu tür eğitimlerle veya bilgilendirmelerle veya kendinizi yenilemeyle aldığınız doğru
bilgileri halkın, hitap ettiğiniz kesimin anlayacağı şekilde ve doğru anlayacağı şekilde de halka ulaştırmanız gerekiyor. Buna bazen bir fotoğraf yetiyor. Bazen bir cümle yetiyor. Bazen de uzun uzun belki anlatılması gerekiyor. Tabi bunun tekniklerini, taktiklerini, iletişim modellerini sizler bizlerden daha iyi biliyorsunuz. Kendinizi geliştiriyorsunuz. Kütahya güzellikleriyle dünyaya nam salan bir şehir işte biz bu çeyiz sandığımızı sizler vasıtasıyla yerel medya ve basın yayının da katkılarıyla
Türkiye`ye ve dünyaya duyurmak istiyoruz. Artık diyoruz ki, Kütahya`nın çeyiz sandığı sizler vasıtasıyla yavaş yavaş dünyayla buluşacak. Bu buluşma olacak ben bu vesile ile sayın genel müdürümüze ve bütün personeline, çalışan arkadaşlarımıza, bütün il müdürlerimize, bütün katılımcılarına bu konu da katkısı olan herkese buluşmamız hayırlı olsun" diye konuştu.
Yapılan konuşmalardan sonra Genel Müdür Karakaya, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğluna birer çini tabak hediye etti.
Toplantı BYEGM görevlilerinin, basın kartları ve basın mensuplarına yönelik çalışmalar hakkında yaptıkları sunumla sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar davasında 11 sanık beraat etti Ordu’nun Ünye ilçesinde 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar davasında 11 sanık beraat etti. Aile, bu süreçte kızlarının psikolojik destek aldığını belirerek, mahkemenin kararına tepki gösterdi. 2022 yılında o dönem 12 yaşında olan S.A. adlı kız çocuğuna cinsel istismar iddiası üzerine 11 şüpheli gözaltına alındı. 2 yıl süren mahkeme sonucunda sanıkların tümü beraat etti. “Karar bizi bir kez daha yıktı” Duruma tepki gösteren aile, olayın mahkemeye taşınması ile başlayan süreçte kızlarının psikolojik tedavi gördüğünü söyledi. Hastaneden alınan raporlar doğrultusunda kızlarının cinsel istismara uğramasına ve bu raporların mahkemeye sunulmasına rağmen beraat kararının kendilerini adeta yıktığını ifade eden baba İsmet A., “Sanıkların da vermiş olduğu beyanatlara rağmen mahkeme ‘yeterli delil yok’ diyerek, 2-3 mahkeme sonucunda tahliye kararı vermesi bizleri derinden üzdü. Hastanenin vermiş olduğu rapor ve sanıkların ‘Biz onun yaşının küçük olduğunu bilmiyorduk’ ifadelerine rağmen beraat kararı çıkması bizleri bir kez daha yıkmıştır. Kızımla 2-3 yıl öncesinden tanışan ve kızımı korkutan, daha sonra başkaları ile tanıştıran kişi askeriyeye dahil oldu. Olay mahkemeye taşınınca da kendi telefonunu parçalayıp, delilleri yok edip, mahkemeye sunması bile olayın doğruluğunu ispatlamasına rağmen mahkemenin berat vermesi bizleri yıktı” dedi. “Adalet tecelli etmedi” Kızlarını bu olayın etkisinden kurtarmak için çok çaba sarf ettiklerini kaydeden anne Fatma A. ise, “Psikiyatri tedavisi alan kızım zaman zaman intihar etmeye bile yeltendi. Onun tedavisi için ağır ilaçlar kullanıyor. Onu bu durumdan kurtarmak için çok çaba sarf ediyoruz. Ancak mahkemenin kararı ve onların dışarıda gezmesi, başka çocuklar mağdur olmasın istiyoruz ama adalet tecelli etmedi” diye konuştu “Arkadaş kurbanı oldum” Cinsel istismara uğrayan S.A. (15), arkadaş kurbanı olduğunu söyleyerek, “Benim gibi tuzağa düşmesinler istiyorum. Beni korkuttular. Kimse ailesinden korkmasın, asıl tehdit eden kişilerden korkun. Emniyete veya ailelerinize anlatın ki üzerinizdeki baskıdan kurtulun ve bir an önce bu arkadaş çevresinden uzaklaşın. Ben zaten yıkılmıştım, mahkemenin kararı yaşama sevincime bir darbe daha vurdu” şeklinde konuştu.
Isparta Isparta merkezli 7 ilde eş zamanlı dolandırıcılık operasyonu: 20 gözaltı Isparta merkezli 7 ilde dolandırıcalara yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 20 kişi gözaltına alındı. 21 ilde 41 dolandırıcılık olayında şüphelilerin toplam 11 milyon 69 bin 33 lira haksız kazanç sağladığı tespit edildi. Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde vatandaşları telefonla arayarak kendisini kamu görevlisi olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Isparta Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Isparta merkezli olarak Adana, Bursa, İstanbul, İzmir, Samsun ve Şanlıurfa’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Şanlıurfa’da bir iş yerine yapılan operasyonda 3 milyon 874 bin lira ele geçirildi. İş yerinde bulunan 3 şüpheli yakalanırken, şüphelilerden İ.Y. ve R.U. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. K.B. isimli şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Ayrıca dolandırıcılıktan elde edilen paraların aktarıldığı banka hesabı sahibi, banka hesabını kullandıran ve banka hesabı temin eden C.Y.E., İ.A., E.D., S.G., D.Y., C.D., B.B., C.V., O.T.K., Y.K., B.G., F.T. ve D.H. isimli şüpheliler de yakalandı. 7 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, S.G., D.Y., O.T.K. ve D.H. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. B.B. ve B.G.G. isimli şüpheliler ise Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından serbest bırakıldı. Şüphelilerden M.F.Ö., E.A., E.B. ve V.O.’nun farklı illerde meydana gelen dolandırıcılık suçlarından tutuklu bulundukları öğrenildi. 21 ilde vatandaşların toplam 11 milyon 69 bin 33 lirası dolandırılmış Şüphelilerin Isparta’da karıştığı 9 olayda toplam 1 milyon 523 bin 800 lira, İstanbul’da 6 olayda toplam 3 milyon 285 300 lira, İzmir’de 3 olayda toplam 773 bin 220 lira, Bitlis’te 3 olayda toplam 533 bin 150 lira, Antalya’da 2 olayda toplam 300 bin lira, Bursa’da 2 olayda toplam 1 milyon 972 bin 500 lira, Şanlıurfa’da 2 olayda toplam 748 bin 550 lira, Ankara’da 1 olayda 84 bin 280 lira, Adıyaman’da 70 bin lira, Balıkesir’de 221 bin 425 lira, Eskişehir’de 320 bin lira, Gaziantep’te 360 bin lira, Giresun’da 237 bin 566 lira, Kocaeli’de 103 bin 400 lira, Konya’da 131 bin 972 lira, Kırıkkale’de 87 bin 670 lira, Manisa’da 101 bin 500 lira, Zonguldak’ta 160 bin lira, Van’da 54 bin 700 lira haksız kaçan elde ettiği, Tokat ve Çanakkale 1 olayın gerçekleştiği ancak zararın olmadığı belirlendi. Operasyon sonucunda 21 ilde meydana gelen 41 olayda toplam 11 milyon 69 bin 33 lira dolandırıcılık yapıldığı tespit edildi. Operasyonlarda 17 adet cep telefonu, 1 adet bilgisayar, 16 adet sim kart, 1 adet flash bellek, 1 adet modem ve 1 adet CD kart ele geçirildi. Yakalanan 20 şüpheliden 13’ü nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklanırken, 5 şüpheli adli kontrol şartı ile 2 şüpheli ise Cumhuriyet Savcılığınca ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
Isparta 21 ilde yapılan 41 dolandırıcılık olayında ,11 Milyon 69 Bin ele geçirildi Isparta merkezli 21 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda 11 Milyon 69 Bin 033 lira ele geçirildi. Gözaltına alınan 20 şüpheli şahıstan 13’ü tutuklandı. Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde, vatandaşları telefonla arayarak kendisini kamu görevlisi olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Isparta Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Isparta merkezli olmak üzere Adana, Bursa, İstanbul, İzmir, Samsun ve Şanlıurfa’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Şanlıurfa’da bir işyerine yapılan operasyonda 3 Milyon 874 bin lira ele geçirildi. İş yerinde bulunan 3 şüpheli yakalanırken, şüphelilerden İ.Y. ve R.U. isimli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. K.B. isimli şüpheli şahıs ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Ayrıca, dolandırıcılıktan elde edilen paraların aktarıldığı banka hesabı sahibi, banka hesabını kullandıran ve banka hesabı temin eden C.Y.E., İ.A., E.D., S.G., D.Y., C.D., B.B., C.V., O.T.K., Y.K., B.G., F.T. ve D.H. isimli şüpheliler yakalandı. 7 şüpheli çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, S.G., D.Y., O.T.K. ve D.H. isimli şüpheliler adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. B.B. ve B.G.G. isimli şüpheliler ise Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından serbest bırakıldı. Şüphelilerden M.F.Ö., E.A., E.B. ve V.O.’nun ise farklı illerde meydana gelen dolandırıcılık suçlarından tutuklu bulundukları öğrenildi. -21 ilde toplam zarar 11 Milyon 69 Bin 033 lira Şüpheli şahısların, Isparta’da karıştığı 9 olayda toplam zararın 1 Milyon 523 Bin 800 lira, İstanbul’da 6 olayda toplam zararın 3 Milyon 285 300 lira, İzmir’de 3 olayda toplam zararın 773 Bin 220 lira, Bitlis’te 3 olayda toplam zararın 533 Bin 150 lira, Antalya’da 2 olayda toplam zararın 300 Bin lira, Bursa’da 2 olayda toplam zararın 1 Milyon 972 Bin 500 lira, Şanlıurfa’da 2 olayda toplam zararın 748 Bin 550 lira, Ankara’da 1 olayda 84 Bin 280 lira, Adıyaman’da 70 Bin 000 lira, Balıkesir’de 221 Bin 425 lira, Eskişehir’de 320 Bin lira, Gaziantep’te 360 Bin lira, Giresun’da 237 Bin 566 lira, Kocaeli’ de 103 Bin 400 lira, Konya’da 131 Bin 972 lira, Kırıkkale’de 87 Bin 670 lira, Manisa’da 101 Bin 500 lira, Zonguldak’ta 160 Bin lira, Van’da 54 Bin 700 lira olduğu Tokat ve Çanakkale 1 olayın gerçekleştiği ancak zararın olmadığı belirlendi. Operasyon sonucunda 21 ilde meydana gelen 41 olayda 11 Milyon 69 Bin 033 lira dolandırıcılık yapıldığı tespit edildi. Öte yandan, operasyonlarda 17 adet cep telefonu, 1 adet bilgisayar, 16 adet sim kart, 1 adet flash bellek, 1 adet modem ve 1 adet CD kart ele geçirildi. Yakalanan 20 şüpheliden 13’ü nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklandı, 5 şüpheli şahıs ise adli kontrol şartı ile 2 şüpheli şahıs ise Cumhuriyet Savcılığınca ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.