YEREL HABERLER - 24 Mart 2012 Cumartesi 12:25

SÖKE AОIZ VE DİŞ SAОLIОI BİNASININ YER SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

A
A
A
SÖKE AОIZ VE DİŞ SAОLIОI BİNASININ YER SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi`ye yeni bir bina için Sağlık Bakanlığı`ndan müjdeli haber geldi.
Söke`de 2010 yılında önce 10 ünite hizmet vermeye başlayan ardından artan hasta talebi dikkat alınarak 20 ünite ile hizmet veren Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine ihtiyaca cevap veremez hale gelince daha büyük ağız ve diş sağlığı merkezi gündeme geldi. Söke`nin bir süredir gündeminde olan yeni ağız ve diş sağlığı merkezi için başlatılan yer arama çalışmalarında geçtiğimiz günlerde Söke`ye gelen bakanlık yetkilileri yer için alternatiflerin arasında bulunan Çeltikçi Mahallesi 2 No.lu Sağlık Ocağı ile Abdi İpekçi Caddesinde bulunan şu anda aile hekimlerince kullanılan eski devlet hastanesi poliklinikler bölümünde inceleme yapıldı.
Yapılan değerlendirmeler sonunda Çeltikçi Mahallesine ilköğretim okulu olarak da düşünülen atıl durumdaki 2 No.lu Sağlık Ocağına sıcak bakılmadığı, çarşı merkezindeki eski hastanenin daha uygun olduğu görüşü ağırlık kazandı.
Sağlık Bakanlığının 2012 yılı yatırım programına alınan, DPT tarafından da onaylanan yeni ağız ve diş sağlığı merkezinin TOKİ tarafından yapılacağı öğrenilirken; Söke Toplum Sağlığı Merkezi Baş Hekimi Dr. Ersev Kuyucu; ``Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz sadece Söke`ye değil, Kuşadası, Davutlar, Didim, Güzelçamlı başta olmak üzere tüm bölgeye hizmet veriyor. Her geçen gün hasta sayısında ciddi artış yaşanılınca şu anda 1.200 metre karelik alanda hizmet vermekte sorun yaşanılmaya başlanıldı. Yeni binamız 4 katlı ve toplam inşaat alanı 5 Bin metre kare olarak planlanıyor`` dedi.
Kuyucu ``Eğer eski hastane ek binasına yapılması kararı netleşirse bu anda bu binada hizmet vermekte olan aile hekimlerimizi Ana Çocuk Sağlığı binasına taşımayı, 112 ve Halk Sağlığı Laboratuarı ise bir başka yere taşınması için yer arayacağız. Önümüzdeki günlerde bu yerler için sayın kaymakamız Mehmet Demirezer ve sayın Belediye Başkanımız Necdet Özekmekçi ile bir araya gelerek görüş alış verişinde bulunacağız`` şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir 11 İlde yapılan operasyonlarda 27 şüpheli göz altına alındı Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri sahte ilanlar ile yaklaşık 350 kişiyi 3 milyon lira dolandıran çeteyi çökertti. Nevşehir’de ikamet eden Emrah A. isimli vatandaş İnternet sitesinde yayınlanan satış ilanında gördüğü elektrikli bisikleti almak istedi. Piyasa değeri yaklaşık 20 bin lira olan elektrikli bisikleti ikinci el olarak 5 bin 250 liraya pazarlık yaptı. Dolandırıcılar bir İnternet satış platformunun benzerini yaparak bu site üzerinden ödeme yapılmasını sağladı. Müşteki Emrah A. almış olduğu 2. El elektrikli bisikletin ödemesini yaptı. Ödemenin gelmediğini söyleyen dolandırıcılar Emrah A. ile tekrar iletişime geçti. Bunun üzerine dolandırıldığını anlayan Emrah A. şikayette bulundu. Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak çalışma başlatan Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 ay fiziki ve teknik takip yaptı. Ekipler Sosyal medyada yer alan ikinci el ürün satış ilanları aracılığıyla, sahibinden.com isimli alışveriş sitesinin benzerini/sahtesini yapmak suretiyle, sahte "güvenli ödeme" siteleri aracılığıyla; dolandırıcılık işlemi yapıldığını belirledi. Nevşehir Merkezli Iğdır, Van, Mardin, Gaziantep, Adana, Mersin, Kocaeli, Sakarya, Samsun, Tekirdağ ve illerinde yapılan operasyonlarda 27 şüpheli şahıs gözaltına alınırken, 7 şahsın yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Yapılan Çalışmalarda 350 kişiden fazla mağdur olduğu belirlendi. Sahte satış siteleri üzerinden dolandırıcılık yapan şahısların 11 ildeki adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda 27 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınırken, yapılan aramalarda; dolandırıcılık faaliyetlerinde kullanılan 34 cep telefonu, 38 sim kart, 5 sd kart, 3 laptop ile çok sayıda dijital materyal ve 1 adet kurusıkı silah ele geçirildi. Nevşehir Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin Emniyetteki işlemleri devam ediyor.