GÜNDEM - 01 Mayıs 2024 Çarşamba 10:48

TÜRK-İŞ Kazancı Yokuşu’na karanfil ve Taksim’e çelenk bıraktı

A
A
A
TÜRK-İŞ Kazancı Yokuşu’na karanfil ve Taksim’e çelenk bıraktı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Kazancı Yokuşuna Kazancı Yokuşu’na karanfil ve Taksim’e çelenk bıraktı.


Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), TOLEYİS ve beraberindeki grup 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Kazancı Yokuşuna karanfil bırakıp Taksim Meydanı’na gelerek çelenk bıraktı.


Kazancı Yokuşunda TÜRK-İŞ ve TOLEYİS adına açıklama yapan TOLEYİS Sendikası Genel Başkanı Cemail Bakındı, “İşçi sınıfı 1 Mayısı asla unutmayacaktır. 1 Mayıslar 12 Eylül öncesi kötü sonuçlarla neticelendi. 12 Eylül’den sonra yeniden özgürlükleri kazanmak için işçi sınıfı çok büyük mücadeleler verdi. Sonunda sayın Cumhurbaşkanımız 1 Mayıs’ı bayram ilan etti. Taksim gibi bir yerde güvenliğin mutlak suretle sağlanması gerekir. Gerekmemesi içinde hiçbir sebep yok. Biz artık polisimize saygı duyan, askerimize saygı duyan, milletimize saygı duyan bir birimizi seven bir topluluk haline geldik. Bundan sonra hem siyasetçilerin hem Türkiye’yi yönetenlerin kucaklaşması gerekiyor” dedi.



TÜRK-İŞ Kazancı Yokuşu’na karanfil ve Taksim’e çelenk bıraktı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Çerkez sürgününde hayatını kaybedenler 160. yılında anıldı Sivas’ta yaşayan Çerkez kökenli vatandaşlar, Kafkasya’da yaşanan soykırım ve sürgünün 160. yılında hayatlarını kaybedenleri andı. Kafkas Dernekleri Federasyonu, Sivas Kuzey Kafkas Kültür derneği, Yavu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Sivas Çeçen Kafkas Kültür derneği soykırımının 160. yıldönümü nedeniyle Sivas Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. Çerkez kökenli vatandaşlar "21 Mayıs sürgündür soykırımdır", “21 Mayıs 1864’ de yaşanan Çerkez soykırımını ve sürgününü asla unutma unutturma yazılı pankartlar açtı. “Kültürümüzü ve kimliğimizi korumamız gerektiği hatırdan çıkartılmamalı” Grup adına konuşan Sivas Kuzey Kafkas Kültür Derneği Başkanı Mehmet Fatih Özdemir, “Çerkezler dağınık iskan edilmiş olmalarına rağmen 160 yıldır yaşadıkları ülkelere her bakımdan nüfuslarına oranla çok üst düzeyde katkı verdi. Osmanlı Cihan Devletinin ve Türkiye Cumhuriyetinin en zor dönemlerinde önemli katkılar verdi. Bugüne kadar kamu hizmetlerinin yanı sıra kültür, edebiyat, sanat, bilim, spor gibi farklı alanlarda önemli çalışmalara ve eserlere imza attı. Bu başarılı işlere imza atılmasında toplumsal özelliklerimiz, kültürümüz ve kimliğimiz temel bir faktör oldu. Gelecekte de ulusal ve uluslararası düzeyde katkı verebilmemiz için bu toplumsal özelliklerimizi, kültürümüzü ve kimliğimizi korumamız gerektiği hatırdan çıkartılmamalı" dedi. Konuşmaların ardından soykırım ve sürgünde hayatını kaybedenler için dua edildi ve yaşananları anmak adına grup sessizce yürüdü.
Muş Muş’ta Müzeler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı Muş Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Müzeler Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Muş Müzesinde düzenlenen program tarihi ve kültürel mirasın korunması ve bu mirasın gelecek nesillere aktarılmasının önemini vurgulamak amacıyla gerçekleştirildi. Öğrenciler ve vatandaşlar, rehberler eşliğinde müzeyi gezerek sergilenen eserler hakkında bilgi aldı. Programa katılan Vali Yardımcısı Cahit Abukan Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri tarafından düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışını yaptı. Vali Yardımcısı Abukan, Türkiye’de 18-24 Mayıs müzeler haftası olarak kutlandığını söyleyerek, “İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu gün de çocuklarımızla birlikte müzeyi geziyoruz. Biliyorsunuz Muş tarihi bakımında da kapalı değil bir açık hava müzesi gibi. İnşallah gençlerimiz burada sergilenin görür” dedi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Şengül ise, “Anadolu’muz dünyanın en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapmış ve eski medeniyet kalıntılarını Kültür ve Turizm Bakanlığımızın himayesinde çeşitli kazılarla gün yüzüne çıkartılarak Müzelerimizde sergilenmektedir. Muş açık hava Müzesi konumunda bulunmakla birlikte, Malazgirt İlçemizde 1071 Malazgirt savaşının geçtiği alanın sondaj ve kazı çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığımızın projesi kapsamında her yıl yaz aylarında devam ediyor. Kazılardan çıkacak olan eserlerimizi ’de Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda Muş Arkeoloji Müzesi ve 1071 den 2071’e temalı zaman tünelinde Türk tarihine yolculuk Malazgirt etnografik ve panoramik Müzelerimizde sergilemeye başlayacağız” ifadelerini kullandı.