GENEL - 26 Mart 2012 Pazartesi 18:10

BAОCILAR`DA ÇOCUKLAR YENİ ANAYASAYI TARTIŞTI

A
A
A
BAОCILAR`DA ÇOCUKLAR YENİ ANAYASAYI TARTIŞTI

Bağcılar Kültür Merkezi`nde bir araya gelen okul başkanları, yeni anayasada çocuk haklarını tartıştı. Başkan Çağırıcı, çocukların da yeni anayasa ilişkin görüşlerini almak istediklerini söyledi.
Bağcılar Belediyesi`nin düzenlediği programla bir araya gelen Bağcılar`daki okulların okul başkanları yeni anayasayı tartıştı. Kültür Merkezi`nde düzenlenen programın açılışında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Gelişmiş ülkelerde ilk halledilen problem, kadın, çocuk ve özürlülerle ilgili düzenlemeler olmuştur" dedi.
Bağcılar Belediyesi`nin kuruluşu ile birlikte demokrasi kurallarının da işletilmeye başlandığını ifade eden Başkan Çağırıcı, "Halk meclislerimizi, istişare toplantılarımızı gerçekleştirmeye başlayarak katılımcı bir yönetim anlayışını uygulamaya koyduk" diye konuştu.
Çocuk Meclisi`ni ilk kuran belediyelerden biri olduklarını belirten Çağırıcı, anayasa çalışmaları devam ederken, çocukların da yeni anayasa ile ilgili görüşlerini dile getirmelerini beklediklerini onun için okul başkanlarını bir araya getirdiklerini söyledi.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kenan Gültürk de yaptığı konuşmada, çocuk hakları açısından dünya anayasalarını incelediklerini söyledi. İsveç ve Kanada anayasalarının, ön plana çıktığını ifade eden Gültürk, "Yeni Anayasa`da çocuk haklarını düzenleyen bölüm başlıkları nasıl olmalı konusuyla ilgili çocuklarımızın, öğretmenlerinden de yardım alarak bir çalışma yapmalarını bekliyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir