ASAYİŞ - 27 Nisan 2024 Cumartesi 11:27

Döküm sahasında toprak kaydı, hafriyat kamyonu devrilmekten son anda kurtuldu

A
A
A
Döküm sahasında toprak kaydı, hafriyat kamyonu devrilmekten son anda kurtuldu

Sultangazi’de bulunan Cebeci döküm sahası içerisine döküm yapmak için yanaşan bir hafriyat kamyonu, toprak kayması sonucunda kaymaya başladı. Kayan hafriyat kamyonunu devrilmekten son anda iş makineleri kurtardı.


Olay, dün gece saatlerinde Cebeci döküm sahasında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, hafriyat kamyonu döküm yapacağı esnada toprak kayması sonucunda kaydı. Kamyonun çekici kısmı havaya kalkarak askıda kalırken, dorse kısmının devrilmemesi için iş makineleri kullanıldı. Olay sonrasında yaşananlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.



Döküm sahasında toprak kaydı, hafriyat kamyonu devrilmekten son anda kurtuldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Erzurum’da yaşayan bir insan hazinesi Erzurum’un Tortum ilçesinde ahşaptan oyma eserlerle adeta çığır açan Aşur Usta’nın elinden çıkan dibekler, yöre insanı tarafından rağbet görüyor. Anadolu’da yaşayan insan hazineleri bir yandan geçmişten aldıkları mirası geleceğe taşımak için çaba harcarken, bir yandan da sanatın farklı yanlarıyla ortaya çıkardıkları eserlerle sadece gözlere değil gönüllere de hitap ediyor. Erzurum’un Tortum ilçesine bağlı Alapınar Mahallesi’nde yaşan Aşur Taş da bu örneklerden birisi. Ahşap oyma sanatında kendine özgü bir iz bırakan Aşur Usta, asırlık ağaçları titizlikle seçip işliyor. Sandalye, tepsi, bardak, beşik, masa ve peçetelik gibi birbirinden farklı eserler yapan Aşur Usta’nın dibekleri ise dilden dile dolaşıyor. Mütevazi evinin bahçesinde yıkılmaya yüz tutmuş evlerden topladığı asırlık ağaçları kullanan Aşur Usta, bu yaşlı ağaçlardan en çok da yöre insanının hala kullanmaya devam ettiği dibek yapmayı seviyor. Anadolu’da kadim zamanlardan bu yana taştan ya da ağaçtan yapılan, genellikle tahılın kabuğunu ayıklamada, tahıl ve benzeri şeyleri ezmede yararlanılan dibekler Aşur Usta’nın yetenekli ellerinden Türkiye’nin dört bir tarafına da gönderiliyor. Mesleğini geleceğe taşıma noktasında hevesli gençlerin olmadığını ifade eden Aşur Usta, gücünün yettiği ve sağlığının elverişli olduğu sürece tahta oymacılığına devam edeceğini belirterek, "Bu mesleği dededen, babadan öğrendim ve geleceğe taşımak için çabalıyorum. Tahta oymacılığı benim için hem bir meslek hem de yaşam tarzı" diye konuştu.