YEREL HABERLER - 26 Mart 2012 Pazartesi 16:13

DİNÇER`DEN SPORCULARA EŞOFMAN DESTEОİ

A
A
A
DİNÇER`DEN SPORCULARA EŞOFMAN DESTEОİ

Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, muai thai milli takım seçmelerine katılma hakkı elde eden Mohikan Spor Kulübü`ne eşofman dağıtarak destek verdi.
Mersin ESOB Başkanı Dinçer, Akdeniz Muai Thai Bölge Şampiyonası`nda elde ettiği başarılarla Aydın Kuşadası`nda bugün başlayan 30 Mart`ta sona erecek olan milli takım seçmelerine katılmaya hak kazanan Mohikan Spor Kulübü`nün 11 sporcusu ile 4 antrenörüne eşofmanla destek verdi. Sporcular, Kuşadası`na hareketlerinden önce milli antrenörler Salih Erden ve Kahraman Vangölü ile birlikte Dinçer`i ziyaret etti. Ziyarette eşofmanlarını teslim alan sporcular, verdiği destek dolayısıyla Dinçer`e teşekkür ettiler.
Mersin ESOB Başkanı Dinçer, ziyarette yaptığı konuşmada, sporun gençleri kahve köşelerinden ve kötü alışkanlıklardan uzak tutan en önemli etkinliklerin arasında yer aldığını söyledi. Dinçer, ``Bu gençlerimiz hem kötü alışkanlık kazanmıyor hem de kentimizi ve ülkemizi temsil ederek bizlerin göğsünü kabartıyorlar. Biz imkanlarımız ölçüsünde onlara destek olmaya çalıştık. Bu tür desteklerimizi yine imkanlarımız ölçüsünde devam ettirmeye çalışacağız. Sporcularımıza milli takım seçmelerinde başarılar diliyorum`` dedi.
Antrenörler Salih Erden ve Kahraman Vangölü de muai thai sporcularının en büyük sıkıntılarının imkansızlık olduğunu kaydederek, kendilerine destek olunması halinde büyük başarılara imza atacaklarını dile getirdiler. Bu anlamda Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer`e gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkürlerini ileten Erden ve Vangölü, diğer kurum ve kuruluşlardan da aynı duyarlılığı beklediklerine vurgu yaparak, ``Milli takım seçmelerinde bizlere destek olan başkanımızı mahcup etmeyeceğiz`` ifadesini kullandılar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da çölyak hastaları için farkındalık yürüyüşü düzenlendi Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Samsun Çölyak ve Glütensiz Beslenme Derneği işbirliğinde ‘Çölyak Farkındalık Yürüyüşü’ düzenlendi. Atakum ilçesinde Samsun Cumhuriyet Kadınları Bando Takımı eşliğinde başlayan yürüyüş, Çobanlı İskelesi’nde sona erdi. Yürüyüş ile çölyak hastalığı ile ilgili toplumda farkındalık oluşturulması hedeflendi. Yürüyüş sonnası değerlendirmelerde bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Eyüp Çakır, “Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Halit Doğan Bey’in talimatıyla kent merkezinde bulunan ‘Balık Evi’ olarak bilinen tek katlı yapıyı çölyak hastalarımız için bir kafeye dönüştürüyoruz. Burada çölyak hastalarımız için her türlü glütensiz ürünü bulabilecekleri ve satın alabilecekleri bir alan oluşturuyoruz. Bugünkü yürüyüşümüzle beraber hem çölyak hastalarımızla ilgili farkındalığı artıracağız hem de onlarla birlikte olduğumuzu, devamlı onlarla birlikte yürüyeceğimizi göstermek istiyoruz” diye konuştu. Samsun İl Sağlık Müdürü Mustafa Uras, çölyakın çocuklardaki büyüme ve gelişme geriliğinin, ishal ve kabızlık ataklarının görüldüğü bir hastalık olduğunu belirterek, bu hastalığa dikkat çekmek ve çölyak hastalarının yanında olduklarını göstermek için etkinliğe katıldıklarını söyledi. Samsun Çölyak ve Glütensiz Beslenme Derneği Başkanı Sara Kosif ise, 2019 yılında kurulan derneğin amacının Samsun’daki çölyak hastalarını bilinçlendirmek, onların glütensiz gıdalara ulaşmasına yardımcı olabilmek olduğunu vurguladı. Kosif, “Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Halit Doğan, 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü münasebetiyle bize bir jest yaparak bizleri onurlandırdı, glütensiz kafe yapacağını açıkladı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi. Etkinliğe çölyak hastaları ile aileleri ve vatandaşlar katıldı.