YEREL HABERLER - 27 Mart 2012 Salı 12:14

SİVEREK İKRA-DER KUTLU DOОUM ETKİNLİОİNİN YERİ VE TARİHİNİ AÇIKLANDI

A
A
A
SİVEREK İKRA-DER KUTLU DOОUM ETKİNLİОİNİN YERİ VE TARİHİNİ AÇIKLANDI

Şanlıurfa`nın Siverek ilçesinde faaliyet yürüten Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, bu yıl 4.`sünü düzenleyeceği Kutlu Doğum etkinliğinin tarih ve yerini açıklandı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Siverek İkra-Der üyesi Hüseyin Şeker, "Geçen yıllarda Siverek kalesinde düzenlediğimiz etkinliğimizi bu yıl Allah kısmet ederse Ramazan Baran Bulvarı`nda düzenleyeceğiz. Bu yıl derneğimiz tarafından ilk defa 14 Nisan saat 10.00`da umre ödüllü siyer yarışması düzenleyecek ve akabinde 15 Nisan Pazar günü saat 13.00` te ise etkinliğimizi yapacağız. Halkımızdan yoğun bir katılım bekliyoruz. Herkesi Hz. Peygambere olan bağlılığını göstermek için 15 Nisanda Ramazan Baran Bulvarına
görmek istiyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli SUV aracın 4 yayaya çarptığı kaza anı güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı Denizli’de yayaya çarpmamak için yaptığı manevra sonrası direksiyon hakimiyetini kaybeden SUV araç, çaptığı 4 yayadan 2’sini altına aldı. Kaza anlarının yansıdığı güvenlik kamerasında bir taksi şoförünün ise kıl payı kurtulduğu görüldü. Kaza, Pamukkale ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinde sabah saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Eyüp Y., idaresindeki 20 ALT 897 plakalı SUV araç ile Ulus Caddesinden Fevzi Çakmak Bulvarına dönüş yapacağı sırada kırmızı ışıkta yolun karşısına geçmek isteyen Sıla C.’yi son anda fark etti. Yayaya çarpmamak için yaptığı manevra sonrası direksiyon hakimiyetini kaybeden Eyüp Y., önce Sıla C.’ye ardından işe gitmek için servis aracı bekleyen 3 işçiye çarptı. SUV aracın çarptığı 3 kişiden ikisini ise altına alarak taksi durağına daldı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Hastaneye kaldırılan 4 yaralıdan 2’sinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Dehşete düşüren kaza anı güvenlik kamerasında Yöndem’in idaresindeki SUV araç ile 4 yayaya çarptığı anlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde Bursa Caddesinde bulvara bağlanmak üzere trafik ışıklarında bekleyen Yöndem, kendisine yeşil ışığın yanmasıyla harekete geçiyor. Dönüş yaptığı esnada yolun karşısına geçmek isteyen Sıla C.’yi son anda fark eden sürücü Yöndem, yaptığı manevra sonrası hızlanarak servis aracı bekleyen ve Afganistan uyruklu oldukları öğrenilen vatandaşların arasına daldığı görülüyor. Yayalara çarptıktan sonra bina duvarına da çarpan araç iki yayayı altına aldıktan sonra Ulus taksi durağına çarparak durabildi. Görüntülerde bir taksi şoförünün ise kazadan kıl payı kurtulduğu dikkat çekti. Kaza anının görgü şahitlerinde taksi şoförü Mustafa Çakır, "Sabah servis bekleyen vatandaşlar vardı. Ben duraktan çıkıp arkaya geçtiğim esnada kazanın sesini duydum. Araç durağa çarptı. O anda yaralılara müdahale ettik, 112’ ye ihbarda bulunduk. Yaralılardan ikisinin durumu ağırdı. Araç ışıklarda bekliyordu. Yaya yolun karşısına koşuyor. Yayayı fark edememiş sanırım. Işıklardan geçtikten sonra yayaya çarpmamak için hamle yaptıktan sonra direksiyon hakimiyetini kaybederek durağa giriyor" dedi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. (FK-MB-
Bursa Bursa’da motokuryeler Ata Emre Akman için kontak kapattı Bursa’da motokuryeler, Balıkesir’de üniversite eğitimini sürdürürken bir zincir restoranda kuryelik yapan ve götürdüğü sipariş sonrasında bıçaklanarak öldürülen Ata Emre Akman için kontak kapattı. Balıkesir’de bir restoranda kurye olarak çalışan Ata Emre Akman, önünü kesen E.Ö. tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Kurye arkadaşlarının öldürülmesi sonrası Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi’nde toplanan yüzlerce motosikletli kurye, kontak kapatarak olayı protesto etti. Kuryeler önce kontak kapattı, daha sonra Görükle Mahallesi’nde kornalar çalarak tur attı. Öte yandan Görükle Mahallesi’nde 12 yıldır motokuryelik yaptığını belirten Salih Sevim, “Daha önce böyle bir olay ile karşılaşmadık. Ne yazık ki kardeşimiz bıçaklanarak hayatını kaybetti. Biz de kuryeler olarak bugünü protesto ediyoruz. O ölmedi bizim kalbimizde yaşıyor. İşimiz gereği yoğun oluyoruz. Araçlar bizi görmezden geliyor, geç kaldığımızda vatandaşlardan tepki alıyoruz. Biz böyle olsun istemiyoruz. Bundan dolayı da bugün kontak kapatıyoruz” diye konuştu. Ayrıca, motokurye Ahmet Kadir ise, “Görükle’de motokuryelik yapıyorum. Ata Emre Akman için adalet istiyorum. Ülkemizin adaletine güveniyoruz. Zor şartlar altında çalışıyoruz. Biz kurye camiası olarak yapılan katliamı kınıyoruz” dedi. Kuryeler, kontak kapattıktan sonra kornalar eşliğinde Ata Emre Akman’ı andı.
Kocaeli Polisin üstüne araç sürdüğü iddia edilen sürücü: "Beni yanlış anladı" Kocaeli’nin İzmit ilçesinde hatalı park gerekçesiyle uyarılan sürücünün aracını polisin üzerine sürdüğü iddia edildi. Suçlamayı kabul etmeyen sürücü, polisin kendisini yanlış anladığını söyledi. Olay, Cumhuriyet Bulvarı’nda meydana geldi. 41 ACT 650 plakalı hafif ticari aracın sürücüsü Hasan İpek, hatalı park sebebiyle trafik polisi tarafından uyarıldı. Bu sırada İpek’in aracı polisin üzerine sürdüğü iddia edildi. İhbar üzerine adrese takviye ekip sevk edildi. Sürücüye 12 bin 878 TL cezai işlem uygulandı, aracı ise 15 gün trafikten men etti. Olay yerine gelen çekici yardımıyla araç otoparka çekildi. "Şoför polisin üstüne arabayı sürünce halk ayaklandı" Olaya ilişkin konuşan vatandaşlar, "Şoför polis memurumuza kafa tutup bağırdı, üstüne arabayı sürdü. Polisi ezecekti. Vatandaşlar az daha şoförü dövecekti. Şoför polisin üstüne arabayı sürünce halk ayaklandı" iddialarında bulundu. "Polis bana kaçacakmışım gibi tavırlar sergiledi" Suçlamayı kabul etmeyen şoför Hasan İpek ise "Polis kaçacağımı düşünmüş. Ben trafikte yaya geçidinde başka araçla sıkıştım. Diğer araç sürücüsü bana hakaret ederek konuştu. Bende arabamı daha müsait bir yere çekmeye çalıştım. Polis de bana ’Arabayı başka yere park et’ dedi. Nereye çekeyim zaten yolun ortasındayım. Yolun ortasında işlem mi yapacağız? ’Bana müsaade et yolun ortasında kaldım’ dedim. Polis bana kaçacakmışım gibi tavırlar sergiledi. Sorun yok aslında. Sorun diğer sürücü ile olan tartışmayla başladı. Önüm yaya geçidi, trafik olduğu için orada duraksayarak park ettim. Polis bana ’Sen burada neden durdun?’ dedi. Şehir içi trafik var, arabamın başında bekliyordum" ifadelerini kullandı.
Ankara Türkiye’nin “genç üniversiteleri” dünyanın en iyileri arasında Dünyanın en iyi genç üniversitelerinin sıralandığı listede Türkiye’den ilk 500’e 21 üniversite girdi. İngiltere merkezli Times Higher Education’ın (THE) 2024 yılı Dünya Genç Üniversiteler Sıralaması’nda Türkiye, 58 üniversite ile bu yıl da en çok temsil edilen ülke oldu. Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) kalite odaklı çalışmalarının ardından Türk üniversitelerinin dünya sıralamalarındaki yükselişi dikkat çekiyor. İngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education’ın (THE) dünyanın en iyi genç üniversitelerine yer verdiği 2024 Genç Üniversiteler Sıralaması’nda Türkiye geçen yıl olduğu gibi bu yıl da en fazla üniversiteye sahip ülke oldu. Yaşı 50 ve altındaki dünyanın en iyi üniversitelerinin yer aldığı listede 79 ülkeden gerekli kriterleri sağlayan 673 üniversite değerlendirmeye alındı. İncelemeler sonucunda Genç Üniversiteler Sıralaması’na bu yıl Türkiye’den 58 üniversite girdi. 2020 yılında 23, 2021 yılında 31, 2022 yılında 40 ve 2023 yılında 47 Türk üniversitesi sıralamada yer almıştı. 2024 verilerine göre ilk 100’de 2, 101-500 aralığında 19, 501-600 aralığında 20 ve 600+’da 17 Türk üniversitesi sıralamada yer alma başarısı gösterdi. Bunların 43’ü devlet, 15’i ise vakıf üniversitesi oldu. Hem devlet hem de vakıf üniversiteleri Türkiye’nin yükseköğrenim sistemindeki ağırlıklarına göre dengeli bir şekilde listede yer aldı. Koç Üniversitesi 52., Sabancı Üniversitesi 54. olarak ilk 100’e girme başarısı gösterirken, toplam 21 Türk üniversitesi ilk 500 içinde yer aldı. Dünya Genç Üniversiteler Sıralaması’nda yer alacak üniversiteler, öğretim, araştırma, bilgi transferi ve uluslararası görünüm misyonları açısından değerlendiriliyor.