YEREL HABERLER - 27 Mart 2012 Salı 14:08

BURSA`DA HIZLI TREN ÇALIŞMALARI FİİLEN BAŞLADI

A
A
A
BURSA`DA HIZLI TREN ÇALIŞMALARI FİİLEN BAŞLADI

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk Bursalıların merakla beklediği hızlı tren çalışmalarıyla ilgili müjde gibi bir açıklama yaptı.
Hızlı tren çalışmaları ile ilgili Bursa Valisi Şahabettin Harput`un ev sahipliğinde, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Demiryolları Yetkilileri ve Taşeron Firma yetkilileri ile birlikte fikir alışverişinde bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, hızlı tren çalışmalarının fiili olarak başladığı müjdesini verdi.
Toplantıda karşılıklı fikir alışverişinde bulunduklarını dile getiren Öztürk, Bursa`da hızlı tren çalışmalarının önümüzdeki günlerde Alaşar`da yapılacak tünelle birlikte başlayacağını söyledi. Demiryollarının hızlı tren ihalesini alan firmanın kullanımı için İğdir Köyü Yakınları`nda bulunan bir araziyi şantiye olarak belirlediğini anlatan Öztürk, ilgili firmanın şantiyenin kurulması için çalışmalara başladığını ifade etti.
Hızlı trenin güzergahı ile ilgili çalışmaların da kısa süre içerisinde tamamlanacağını vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hepimizin heyecanla beklediği hızlı tren çalışmaları fiili olarak başlamış durumda. İlgili firmaya şantiye olarak kullanması için Demiryolları tarafından yer teslimi yapıldı. Güzergah çalışmalarında da sona doğru yaklaşılıyor. Güzergâh çalışmaları yürütülürken tarım arazilerine zarar vermemek veya en zararı verecek şekilde bir yol çiziliyor. Bursa`daki çalışmalarda şu an için güzergah sorunu olmayan Alaşar ve Balat arasındaki bölümün inşaatına başlanacak. Bunun için gerekli kamulaştırmalar hızla yapılacak. Bu konuda sayın valimiz de süreci hızlandırmak için çalışıyor."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir