YEREL HABERLER - 29 Mart 2012 Perşembe 13:36

YETİŞTİRME YURDU İLE ÇOCUK YUVASINDA KALAN 102 ÖОRENCİ FİDAN DİKTİ

A
A
A
YETİŞTİRME YURDU İLE ÇOCUK YUVASINDA KALAN 102 ÖОRENCİ FİDAN DİKTİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı`nın yürüttüğü ``14 Bin Çocuk, 14 Bin Fidan`` projesi kapsamında Uşak`taki çocuk yuvası ve yetiştirme yurdunda kalan 102 öğrenci düzenlenen ağaç dikim etkinliğine katıldı.
Kayaağıl Köyü yakınlarındaki geçen yıl çıkan yangın sonrası tahrip olan ormanlık alanda gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğinde 102 öğrenci üzerlerinde isimleri yazılı ağaçları dikti. Törene; katılan Uşak Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, Denizli Orman Bölge Müdürü Mümtaz Kanat, Uşak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer ile öğrenciler katıldı.
Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız, Türkiye genelinde uygulanan proje kapsamında bir dizi etkinlik düzenleyeceklerini, etkinliklerin ilk ayağının fidan dikimi olduğunu ifade etti. Yıldız, ağaçlandırmada Uşak`ın son yıllarda elde ettiği başarıların takdir edilecek seviyelere ulaştığını dile getirdi.Dikilen ağaçların çocuklar tarafından belirli dönemlerde bakımlarının yapılacağını,çocuklarla birlikte ağaçlarında büyüyeceğini da anlatan belirten Vali Yardımcısı Yıldız, amaçlarının çocuklara ağaç ve doğa sevgisi aşılamak olduğunu kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir