YEREL HABERLER - 29 Mart 2012 Perşembe 19:35

ÇORUM`DA ANNEBABA EОİTİMİ PROJESİ`NİN İKİNCİ AŞAMASI START ALDI

A
A
A
ÇORUM`DA ANNEBABA EОİTİMİ PROJESİ`NİN İKİNCİ AŞAMASI START ALDI

Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi tarafından tüm okullarda uygulanması planlanan "Aile Okulu, Anne Baba Eğitimi" projesinin ikinci aşaması start aldı.
Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu`ndaki proje açılış törenine İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, Belediye Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Nuran Hakyemez, Aile Eğitim Merkezi Müdürü Betül Özseçer ve okul müdürleri ile veliler katıldı.
Toplumun temel taşlarından birisi olan ailelerin sağlıklı ve bilinçli nesiller yetiştirebilmeleri için yapılan çalışmalara bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Aile Eğitim Merkezi Müdürü Betül Özseçer, "Tarih boyunca aile bütün toplumların temelini oluşturan sosyal bir kurum olmuştur. Türk tarihindeki mevcut bütün anayasalarda `Aile` Türk toplumunun temeli olarak kabul edilmiştir. Bu kapsamda Çorum Belediyesi olarak toplumsal birlik ve beraberliğimizi üzerine inşa ettiğimiz aile kurumunun temellerinde hissettiğimiz sarsıntıların farkında yaklaşan, depremden en az zararla çıkabilmek için tedbirler alınması gerektiğinin ve üzerimize düşen sorumluluk bilinci ile Aile Okulu Projesi başlattık. Bu proje tüm okullarda uygulanacak" şeklinde konuştu.
Çocuk eğitiminde sevgi ve disiplinde orta yolun bulunması gerektiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin`de, çocukların yanlış davranışların cezalandırılmasını, anne ve babaların kendi hırs ve kaprislerini tatmin için çocuklarını kullanmaması gerektiğini söyledi.
Girgin, proje ile ailelerin çocukları ile daha sağlıklı iletişim kurmalarının hedeflendiğini ve bu sayede çocukların gelişiminin olumlu yönde etkileneceğini, çocukların başarısında ailenin rolünün büyük olduğunu vurguladı.
İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, çocukların davranış bozuklarının en önemli sebeplerinden birisinin de anne ve babanın tutumunun tutarsızlığından kaynaklandığını belirterek çocuklar arasındaki ayrımcılığın da sağlıklı bir tutum olmadığını dile getirerek ailelerin eğitimi konusunda geniş bilgiler sundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İş yerine sığınan genci taraftarlara vermediler, ortalık savaş alanına döndü...O anlar cep telefonu kamerasında İzmir’de, Göztepe’nin Süper Lig’e çıkmasının arından yaşanan kutlamaların devamında kavga çıktı. Bir grup taraftardan kaçarak bir iş yerine sığınan gence esnaf sahip çıkınca, taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasında kavga çıktı. Tekme ve yumrukların yanı sıra sandalyelerin havada uçuştuğu kavga kameraya yansıdı. Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar doyasıya takımlarının bir üst lige çıkışını kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Motosikletle kavganın arasına dalıp, kaskıyla vurmaya başladı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan motokuryenin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu, o esnada iş yerinin önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer aldı. Öte yandan, yine aynı caddede taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Polis ekiplerinin müdahalesiyle kalabalık grubun dağıldığı öğrenildi. (Mİ-