ASAYİŞ - 28 Nisan 2024 Pazar 10:56

Kağıthane’de mezarlıkta başıboş bir köpek 12 yaşındaki çocuğu ısırdı

A
A
A

Kağıthane’de mezarlıkta başıboş bir köpek, korkup kaçan 12 yaşındaki çocuğu ısırdı. Bacağından yaralanan çocuk ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yaşananlar kameralara yansıdı.

Olay, geçtiğimiz Çarşamba günü saat 19.30 sıralarında Kağıthane Şirintepe Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 12 yaşındaki yabancı uyruklu bir çocuk, okulun hemen yanında bulunan mezarlığa gitti. Burada bir süre dolaşan çocuğa başıboş köpek saldırdı. Saldırı sonucu bacağından yaralanan çocuk can havliyle kendini mezarlıktan dışarıya attı.

12 yaşındaki çocuğu köpek ısırdı

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekibi, yaralı çocuğu yaptığı ilk müdahale sonrasında ambulansla hastaneye kaldırarak tedavi altına alındı. Çocuğun hayati tehlikesinin olmadığı, ısırmayı karşı olarak bir dizi teste tabi tutulacağı öğrenildi. Öte yandan, polis ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı.

Doğan Can Cesur - Güvenç Açaroğlu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Başkan Mandalinci: "Hayatımıza iz bırakan anneler, toplumsal yaşamın olmazsa olmazıdır" Kadınların, yaşamın her alanına anlam kattığına dikkat çeken Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci; "Hayatımıza iz bırakan anneler, toplumsal yaşamın olmazsa olmazıdır" dedi. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kadınların, yaşamın her alanına anlam kattığına dikkat çeken Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, mesajında "Yaşamın ilerleyişinde büyük katkıları bulunan; göstermiş olduğu mücadele, cesaret ve fedakarlıklarla hayatımıza iz bırakan anneler, toplumsal yaşamın olmazsa olmazıdır. Yetiştirdikleri her bir birey, hayat yolculuklarında anneliğin kutsal yetenekleriyle örülmüştür. Çocuklarını hayata getirme ve geleceğe hazırlama sürecinde kullandıkları yöntem ve uygulamalarla yaşamda ilk öğretmen ve rehber olmuşlardır. Anneler Günü sadece bir günden ibaret değildir. Annelerimize olan sevgi ve minnetimizi ifade edebilmemizi sağlayan eşsiz bir hatırlatıcıdır. Onların yıllar boyunca verdiği emeği, fedakarlığı, sevgiyi ve desteği onurlandırmak adına kutlanan bu özel günü değerli kılmak bizlerin görevidir. Anneler Günü yalnızca çocuğu olan kadınların değil hayatı boyunca annelik rolü üstlenen, yaptıklarıyla yaşamın her alanına anlam katan tüm kadınların günüdür. Tek beklentisi sağlıklı, huzurlu ve mutlu bireyler yetiştirmek olan annelere sonsuz saygı ve minnet duymak bir gereklilik değil mecburiyettir. Hayattaki en değerli hazine olan annelerin aydınlattığı yolda yürümeyi seçenler ise her zaman huzurlu ve başarılı bir hayatın içerisinde var olacaklardır. Her bireyin hayat yolculuğunda varlığını hissettiren, sadece dünyaya getirirken değil büyütürken de vicdanlı, tüm değerlere sahip çıkan, güçlü ve kendine güvenli bireylerin yetişmesi için çocukların hayatlarını ilmek ilmek işleyen tüm annelerin Anneler Gününü kutluyor, sonsuzluğa uğurladığımız annelerimizi saygı ve rahmetle anıyorum" ifadelerine yer verdi.
Uşak Gazze’deki anneler için yürüdüler Uşak’ta Anneler Günü’nde sivil toplum kuruşları önce yürüdüler ardından oturma eylemi yaptılar. İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfının (İHH) önderliğinde sivil toplum kuruşları Anneler Günü’nde, İsrail’i protesto etmek ve Gazze’deki annelere destek vermek için Uşak Belediyesi Yöresel Ürünler Çarşısı önünde bir araya geldi. Buradan yürüyüşe başlayan grup sloganlar eşliğinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na ilerledi. Burada basın açıklaması yapan İHH Uşak Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Döne Tınas Topbay, “İnsanlık, tarih boyunca gördüğü en büyük zulümlerden birine şahitlik ediyor. Siyonist işgalci İsrail rejimi, kadın, çocuk, yaşlı ve sivil ayırt etmeden Gazze’de soykırım suçu işliyor. Yaşanan bu işgal ve soykırım vicdan sahibi yürekleri kanatıyor, katil İsraillin bu tavrı tüm dünyayı huzursuz ve güvensiz bir hale getiriyor. Son bilgilere göre şu an Filistin’de 15 binden fazlası çocuk, 9 binden fazlası ise kadın olmak üzere toplamda 35 bini aşkın insan katledildi. Bir ülke göz göre göre soykırıma maruz bırakıldı. Bugün anneler günü ancak Gazzeli anneler kadın haklarına, anneliğin kutsallığına rağmen tüm kutsalları ve tüm kuralları ayaklar altına alan katil İsrail tarafından katledildi, katlediliyor. Bizler biliyoruz ki bir anne için dünyadaki en önemli şey çocuklarıdır ve yine bebek ve çocuk katili İsrail 15 binden fazla çocuğu katlederek annelere dünyanın en acı duygusunu; evlat acısını yaşatmış, binlerce çocuğu öksüz ve yetim bırakarak çocukları dünyada korunaksız bir hale getirmiştir. Dünya çocuk haklarına rağmen çocukların aile yanında güvenli bir şekilde yaşam hakkı da yine terör organizasyonu İsrail tarafından yok edilmiştir. Biz Gazze’yi unutmadık, unutmayacağız. Nehirden denize özgür Filistin için anneler olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Zulmü durdurmak için zalime sesimizi, öfkemizi yükselteceğiz. Gazze’ye aş olmak, ilaç olmak, Gazzeli annelerin, Gazzeli çocukların yüzlerinde tebessüm olmak için onların yanında olacağız.” şeklinde konuştu. Basın açıklamasının ardından kadınlar oturma eylemi yaparak program sona erdi. (ÖA-MB-