POLİTİKA - 30 Mart 2012 Cuma 12:39

MHP`Lİ YENİÇERİ: "AK PARTİ`NİN TUTTUОU YOL YANLIŞ, YAPTIОI TEHLİKELİDİR. BU GERİLİMİ TÜRKİYE KALDIRAMAYACAKTIR"

A
A
A
MHP`Lİ YENİÇERİ: "AK PARTİ`NİN TUTTUОU YOL YANLIŞ, YAPTIОI TEHLİKELİDİR. BU GERİLİMİ TÜRKİYE KALDIRAMAYACAKTIR"

MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, AK Parti`nin tuttuğu yol yanlış, yaptığı tehlikelidir. Bu gerilimi Türkiye kaldıramayacaktır" dedi.
TBMM`de basın toplantısı düzenleyen Yeniçeri, 4+4+4 kesintili eğitim sisteminin TBMM Genel Kurulu`nda görüşülmesinde, AK Parti`nin komisyonda gösterdiği zorbalığı TBMM Genel Kuruluna taşıdığını ifade etti. AK Parti milletvekillerinin saldırganlıkta perva tanımadıklarını ileri süren Yeniçeri, "Onca olan bitene karşın TBMM Başkanvekili görüşmelere ara vermemiş muhalefete saldırarak, darp edip dövüp sindirerek yasa tasarısını geçirmek gibi bir yöntem izlemişlerdir. AK Parti kendi milletvekilinin darp
olayına doğrudan iştirak etmiştir. Kimi milletvekilleri kandan ve silahtan bahsetmeye başlamışlardır. Demokrasi, üzerinde diledikleri her tasarrufu yapabilecekleri bir kadavra değildir. Ülkeyi geriyorlar, kutuplaştırıyorlar ve safları daha da derinleştiriyorlar. Gittikleri yol doğru, yaptıkları iş ahlaki ve tutumları da demokratik değil. AK Parti`nin tuttuğu yol yanlış, yaptığı tehlikelidir. Bu gerilimi Türkiye kaldıramayacaktır" diye konuştu.
AK Partiyi teste tabi tuttuklarını ifade eden Yeniçeri, MHP olarak Kuran-ı Kerim`i sıradan seçmeli derslerden bir ders olarak gören AK Parti`nin tavrını doğru ve ahlaki bulmadıklarını belirterek, "AK Partililer bizim verdiğimiz teklifimizi reddederken, yeni bir önerge hazırlayarak bizim önergede yer alan hususları kendi önergelerine yazıp, onu oylayıp kabul etmişlerdir. Biz ise AK Parti`nin önerisini tereddütsüz kabul ettik ve evet oyu kullandık. AK Parti`nin ikinci samimiyetsizliği ise üniversitelerde
genç kızların başörtü sorunlarına son vermek konusu olmuştur. Bununla ilgili önergemiz AK Parti tarafından reddedilmiştir. AK Parti bir partiden daha çok bir çıkar hareketi olduğunu kanıtlamıştır. AK Parti`nin yüzüne taktığı maske yırtılmıştır" şeklinde konuştu.
Yeniçeri, AK Parti`nin Bilecik Üniversitesine Şeyh Edebali ile Erciyes Üniversitesi`nin isminin Alpaslan Türkeş isminin verilmesini esirgediklerini ifade ederek, "AK Parti TBMM`de takındığı tavırla samimiyet, ahlak ve tutarlıktan yoksun olduğunu göstermiştir. AK Partililer milli görüşün lideriyle sonradan milli görüş gömleğini çıkaranlardın isimlerini üniversitelere vermiştir. Kendi mensuplarının adlarını üniversitelere verenler, o üniversitelerin üzerinde yükseldiği toprağın milli ve manevi sahibi olan
Şeyh Edebali`nin ismini Bilecik Üniversitesinden esirgemişlerdir. Alpaslan Türkeş, varlığını milletine adayan, ideallerini de kendi var eden çok nadir insanlardandır. Hayatın, gençliğini mili ülkü ve ahlakla yetişmesi için harcayan Alpaslan Türkeş`in ismi gençliğin kimliğinin mayalandığı bir üniversiteyle en fazla yıkışırdır. AK Parti Türkeş`in isminin bir üniversiteye verilmesini esirgemiştir" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri MHP’li Özdemir: “Biz vatan sevmenin de hizmetin de ustası, sizse Türkiye hasımlarının yoldaşısınız” Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, tekrar edilecek olan Pınarbaşı seçimleri ile ilgili yaptığı açıklamada, ”Biz vatan sevmenin de, hizmetin de ustası, sizse Türkiye hasımlarının yoldaşısınız” dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir, sosyal medya hesabından tekrar edilecek olan Pınarbaşı seçimleri ile ilgili açıklama yaptı. Özdemir açıklamasında, “Keşke Pınarbaşı’nda hemşehrilerimizin oyları çalınmasaydı da seçimler yenilenmeseydi. Ne var ki MHP olarak hemşehrilerimizin verdiği kararın arkasında durup, hakkın yerini bulması için yaptığımız hukuk mücadelesinde başarılı olmamız belli ki birilerinin zoruna gitmiş. Ve şimdi kutuplaşma siyaseti diyorlar. PKK, DHKP-C, FETÖ gibi tüm Türkiye hasımlarıyla kol kola giren sizsiniz. Sizin bunca ihanet içeren eylemleriniz ve Türkiye hasımlarıyla kol kola giren davranışlarınız karşısında elbet ki bizler vatanı, bayrağı, ezanı ve milletimizin birlik ve beraberliğini sonuna kadar savunacağız. Mesele hizmete gelince Pınarbaşı’na barajlar yapan biziz, doğalgazı getiren biziz, gençlerimize çağın şartlarına uygun spor imkanları sunan biziz, altyapı imkanlarını ileri seviyeye ulaştıran biziz, çiftçimizi her türlü olanaklarla destekleyerek yalnız bırakmayan biziz. Biz vatan sevmenin de, hizmetin de ustasıyız. Sizse Türkiye hasımlarının yoldaşı. Aramızdaki fark bu kadar açık ve net. Hazımzsızlığınızın temel sebebi de bu. Pınarbaşılı hemşehrilerimiz sizi de, bizi de çok iyi tanıyor. Merak etmeyin az kaldı, 2 Haziran’da boyunuzun ölçüsünü Pınarbaşılı hemşehrilerimizden alacaksınız” dedi.