YEREL HABERLER - 30 Mart 2012 Cuma 14:19

UMEM İLE KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRİLİYOR

A
A
A
UMEM İLE KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRİLİYOR

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Umem Projesi kapsamında açılan kursa katılan usta adaylarını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğinde Türkiye`de işsizliği azaltmak amacıyla uygulamaya konan UMEM BECERİ `10 projesi kapsamında Sivas Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi`nde Otomasyon üzerine kurs açıldı. SESOB Başkanı Beşir Köksal, Tesviyeciler ve Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil ile birlikte kursu ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Cemal Dalcı, kursun iki ay eğitim, iki ay da uygulamalı olarak işbaşı eğitimlerin yapılacağını belirterek, kurs bitiminde istihdam sağlanacağını söyledi. Kursiyerlerin günümüz modern araçların arızalarını bilgisayarlı cihazlarla tespit edip arıza gidermeyi, dizel ve benzinli araçların enjeksiyon sistemlerini öğrendiğini dile getiren Dalcı, ``Proje kapsamında kursa katılan 19 kişi, eğitimlerini tamamladıktan sonra sanayide iş imkanına kavuşacak. Kursiyerlere günlük 15 TL harçlık veriliyor. Ayrıca SSK işveren primleri 4 yıl boyunca devlet tarafından karşılanacak.`` dedi. Esnafın kalifiye eleman sıkıntısı çektiğini dile getiren SESOB Başkanı Beşir Köksal ise, Umem projesinin esnafa eleman konusunda büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Sivas`ta kalifiye eleman bulmakta zorlanıldığını dile getiren Köksal, ``Bir taraftan iş bulma sıkıntısı yaşanırken diğer taraftan da işini emanet edecek nitelikli eleman bulmakta sıkıntı çekilmektedir. Sanatkarımız özellikle vasıflı eleman bulmakta zorlanmaktadır. Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri`nde kursa katılan işsiz ve mesleksiz gençlerimiz, ihtiyaç duyulan alanlarda teorik eğitimlerini alıyorlar. İşbaşı eğitimlerini de sanayi de alacaklar. Vasıfsız gençlerimiz alıp yetiştiren, harçlık veren ve sonrasında istihdam garantisi veren bu sistem, esnaf ve sanatkarımız açısından da çok önemlidir. Eğitimler yaygınlaştırılmalı, okullarda teknolojik araç ve gereçlerle donatılarak piyasaya kalifiye elaman yetiştirilmelidir.`` ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.