YEREL HABERLER - 03 Nisan 2012 Salı 10:12

DÜNYA GENÇLERİNDEN ELEKTRONİK ATIKLARA TEPKİ

A
A
A
DÜNYA GENÇLERİNDEN ELEKTRONİK ATIKLARA TEPKİ

Yaşar Üniversitesi Bilişim ve Bilgi Teknolojileri Topluluğu öğrencileri, elektronik atıkların çevreyi kirletmesine dikkat çekmek amacıyla "Topraktan geldik, toprağa gitmeyeceğiz" adlı sosyal sorumluluk projesi geliştirdi. Projeyle Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı`ndan da destek alan öğrenciler, Bulgaristan, Litvanya, Romanya ve Slovakya`dan 28 genci bir hafta boyunca İzmir`de ağırladı.
Elektronik atıkların çevreyi verdiği zararlara dikkat çekmek amacıyla geliştirilen projeyle bir araya gelen öğrenciler, bir hafta boyunca İzmir`in elektronik atıkların geri dönüşümü sağlayacak kutular tasarladı, fidan dikti ve atıklardan giysiler üretip defile sundu.
Çevre teması üzerinde güç birliği yapan öğrenciler, doğayı tehdit eden elektronik atıklar toplar toplayarak, kıyafetler ve aksesuarlar tasarladı. Tasarlanan kıyafetleri giyen öğrenciler, emeklerini Balçova`daki alışveriş merkezinde mini bir defileyle sundu.
ATIK KUTULAR İZMİR`DE SERGİLENECEK
Defilenin ardından proje takımı ``Elektronik Atık Toplama Kutuları`` tasarladı. İzmir`de bulunan üniversite kampüsleri, liseler, alışveriş merkezi ve şehrin belirli noktalarına konacak olan kutular, periyodik olarak toplanacak ve insan sağlığını tehdit eden atıkların geri dönüşümü sağlanarak doğaya zarar vermesi engellenecek.
Elektronik atıkların doğayı da kirlettiğine ve şehirlerde yeşillendirme çalışması yapılması gerektiğine dikkat çeken gençler, Işıkkent`e 100 adet fidan dikerek projelerini tamamladılar.
Farklı dil, din ve kültürlerin buluştuğu projede hedefin; dünya için oldukça önemli bir tehlike haline gelmiş elektronik atıklara dikkat çekmek, toplumu bu konuda bilinçlendirmek, kültürel faaliyetlerle karşılıklı anlayış, hoşgörü ve diyalogun oluşturulması ve Avrupalılık bilincinin kazandırılması olduğu belirtildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Dünyaca ünlü fizikçiler Fethiye’de buluştu Muğla’nın Fethiye ilçesinde 9. Uluslararası Süperiletkenlik ve Manyetizma (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansları (ICQMT2024) başladı. 9. Uluslararası Süperiletkenlik Manyetizma Konferansı (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansı (ICQMT2024) Fethiye’de başladı. Ölüdeniz Mahallesi’nde düzenlenen konferanslara dünyadaki ünlü fizikçiler katıldı. Konferansa Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli ve 55 ülkeden yaklaşık 800 kişi katıldı. Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Gencer Başkanlığı’nda gerçekleşen konferans açılışında küresel ısınmaya dikkat çekildi. Prof. Dr. Ali Gencer konuşmasında, “Konferansımızın asıl amacı, küresel iklim değişikliği ve bunun dünyamıza getireceği değişiklikleri önlemek üzere uluslararası bir çabanın ürünü olarak ortaya çıkan yeni teknolojilerin tartışılmasıdır. Dünyanın ortalama sıcaklığı artışı eğer kontrol altına alınamazsa hem ülkemiz hem de dünya açısından gerçekten yaşanamaz bir yer olacak. Ülkemizin uluslararası başlattığı çabalara bir destek olsun diye akademik bir bakış açısıyla gelişmeleri tartışacağız. Ülkemizin bu coğrafyada daha yaşanabilir bir ülke olması için yeni teknolojilerin geliştirilmesi kaçınılmaz. Bunun için Türkiye’nin pozisyon almasına ve yükseltmesi konularını teknik açıdan bu konferansta değerlendirmiş olacağız. Katılım oldukça yüksek” ifadelerini kullandı.