GENEL - 04 Nisan 2012 Çarşamba 12:29

"12 EYLÜL" DAVASI

A
A
A
"12 EYLÜL" DAVASI

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, 12 Eylül askeri darbesine ilişkin davanın, Türkiye`de darbelerin bir daha gündeme gelmemesi açısından önemli olduğunu vurgulayarak, "Bütün yaşananların ortaya çıkarılması, toplumsal barışın teminatı olur" dedi.
Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya`nın yargılandığı Ankara Adliyesi`nde hareketli dakikalar sürüyor. Çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütünün müdahil olduğu dava için kalabalık bir grup adliye önünde davanın sonuçlanmasını bekliyor. Ankara Adliyesi`nde bir açıklama yapan Bağımsız Milletvekili Türk, davanın, darbe ve darbecilerin bir daha ülkede gündeme gelmemesi açısından önemli olduğunu söyledi. Türk, "Bu yüzleşmelerin çok açık şekilde yapılması gerekir. Önemli bir adım. Bütün yaşananların ortaya
çıkarılması, toplumsal barışın teminatı olur" dedi.
Mahkemenin nasıl süreceği konusunda henüz bir şey söyleyemeyeceğini ifade eden Türk, önemli unsurun, geçmişten ders çıkarmak olduğunu kaydetti. "Evren ve Şahinkaya`nın ceza alması önemli değil" diyen Türk, toplumun nasıl kullanıldığını görülmesinin önemli olduğunu vurgulayarak barışçıl bir sürecin başlamasını umut ettiğini kaydetti.
Öte yandan mahkemenin verdiği arada dışarı çıkan BDP Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana ise basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir