ASAYİŞ - 04 Nisan 2012 Çarşamba 13:14

5 TEDAŞ GÖREVLİSİNİN BARAJ GÖLETİNDE KAYBOLMASI

A
A
A
5 TEDAŞ GÖREVLİSİNİN BARAJ GÖLETİNDE KAYBOLMASI

Erzurum Valisi Sabahattin Öztürk, Aşkale ilçesi Karasu Baraj Göleti`nde kaybolan 5 işçinin bulunması için bütün imkanların seferber edildiğini söyledi. Vali Öztürk, "Olay yerine gittik, dalgıçlar oradaydı. Tabi bu üzücü bir olay. En kısa zamanda kendilerine ulaşabilmeyi temenni ediyoruz" dedi.
Sabahattin Öztürk, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı öncesinde gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevaplandırdı. Vali Öztürk, ihmal iddiasıyla ilgili olarak sorulan bir soruya, "Onu bilemeyiz şimdi, savcılık bakıyor, biz de idari olarak var mıdır yok mudur bakacağız. Kurtarma için bir ihmal yok. Zamanında her şey gitti ama zamanı derken zaman şudur; bizim gidebileceğimiz zaman vatandaşın lazım olan zamanı değildir. Yoksa vatandaşlarımızın bir kısmı en azından belki de kurtulabilirdi ama sonuç
itibariyle kaybettik vatandaşlarımızı, öyle görünüyor ama daha belli değil tabi de" diye cevap verdi.
Vali Öztürk, işçilerin deniz bisikletiyle gölete girdikleri yönünde sorulan bir soruya ise, "Bilmiyorum, bu konuda bir bilgim yok" şeklinde açıklama yaptı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Karapınar’da "Gıda Güvenliği, Gıda Sektöründe Taklit ve Tağşişler" semineri Konya’nın Karapınar ilçesinde üniversite öğrencilerine "Gıda Güvenliği, Gıda Sektöründe Taklit ve Tağşişler" konulu seminer düzenlendi. Selçuk Üniversitesi (SÜ) Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksek Okulu Prof. Dr. Ahmet Kesik Toplantı Salonunda düzenlenen seminere SÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Karakaya katıldı. Seminerde konuşan Karapınar Aydoğanlar MYO Müdürü Öğretim Görevlisi Naim Çağlar Diri, hayatımızın her bölümünde yer alan gıda konusunda faydalı bir program olduğunu söyledi. Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Karakaya, gıda güvenliğinin; gıdaların hasadı, taşınması, işlenmesi, hazırlanması, depolanması ve tüketiciye sunulması sürecinde gıda kaynaklı rahatsızlıklara ya da hastalıklara neden olan fiziksel, biyolojik, kimyasal nitelikteki çeşitli risk unsurlarını önleyecek ve zararsız kılacak önlemlerin alınması anlamına geldiğini belirtti. Prof. Dr. Karakaya, "Güvenilir gıda, raf ömrü süresince fiziksel, kimyasal ve biyolojik herhangi bir risk taşımaması anlamına gelir. Aksi durumda tüketici olarak bizlerin, bilinçlenmesi gerekir. Günümüzde gıda üretimi zincirinde fazla karşılaştığımız küresel sorun, haksız kazanç elde etmeye yönelik hileli gıda üretimdir. Ülkemizde hileli gıda üreten çok firma mevcut. Ancak yazılan cezalar caydırıcı olmamaktadır. Gıdada taklit ve tağşiş olmak üzere 2 türlü hile var. Gıda güvenliği, gıda güvencesi, gıda güvenirliği, gıda egemenliği diye terimler hayatımızda sıkça kullandığımız terimlerdir. Dünyaya hakim olmak istiyorsanız enerjiyi kontrol altına alın. Bugün savaşların ana sebebi enerjiyi kontrol altına almaktır. İnsana hakim olmak istiyorsanız gıdaya sahip olmalısınız. Gıdaya hakim olmalısınız, gıda egemenliğini sağlamalısınız. Ürettiğiniz sürece güçlüsünüz. Üretemiyorsanız güçlü değilsiniz. Ülkemizde toprağımızla, havamızla, suyumuzla üretme kabiliyetine sahibiz. Bunun yanında üretmek için tohuma, gübreye, ilaca ihtiyacımız var. Bunları temin ettiğimizde üretecek potansiyele ulaşırız. Gıda güvenliği konusu önümüzdeki 100 yılın problemidir. Daha fazla üretebilirsiniz ama ürettiğinizin güvenliği tartışmaya açık olmamalıdır. Yani güvenilir gıda üretmeniz gerekiyor. Her bir bireyin yaşama devam etmesi için güvenli ve yeterli gıdaya erişimi evrensel bir haktır” dedi. Prof. Dr. Karakaya, program sonunda öğrencilerden gelen sorular cevaplandırırken kedisine teşekkür plaketi verildi.
Mersin Mersin’de doğa yürüyüşleri 1 Haziran’da başlıyor Yenişehir Belediyesi vatandaşları spor yapmaya ve sağlıklı hareketliliğe teşvik etmek amacıyla doğa yürüyüşleri düzenleyecek. İlk yürüyüş 1 Haziran’da gerçekleştirilecek. Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Mersin Şubesi işbirliğiyle ’Yenişehir’de hareket zamanı’ sloganıyla gerçekleştirilecek etkinliklerde vatandaşlar bir yandan doğanın keyfini çıkarırken aynı zamanda sağlıklı aktivite yapma fırsatı da bulacak. İlk yürüyüş etkinliği 1 Haziran Cumartesi günü saat 09.00’da başlayacak. Kocahamzalı Mahallesi’ndeki baz istasyonundan başlayacak yürüyüş Çukurkeşlik Mahallesi’nde sona erecek. 5,5 kilometrelik yürüyüş parkurunda vatandaşlar, hareketli ve keyifli bir gün geçirme imkanı bulacak. Yürüyüşe katılmak isteyenler için saat 08.00’de Yenişehir Belediyesi önünden servisler de kaldırılacak. "Sağlıklı hareketliliği ve aktif bir yaşamı önemsiyoruz" Başkan Abdullah Özyiğit, sağlıklı hareketliliği ve aktif bir yaşamı önemsediklerini belirtti. Tüm Mersinlileri gerçekleştirecekleri yürüyüşlere katılmaya ve doğanın tadını çıkarmaya davet eden Özyiğit, “Yönetim anlayışımızı oluşturan 6 temel ilkemizden biri olan hareket ilkemiz kapsamında gerçekleştireceğimiz bir etkinlik olacak. Bu anlamda her yaştan vatandaşlarımıza yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Doğayla iç içe, temiz havada ve keyifli yürüyüşler düzenleyeceğiz" dedi.