ASAYİŞ - 06 Nisan 2012 Cuma 16:34

ÖLDÜRECEKLERİ KİŞİLERİN MEZARLARINI KAZMIŞLAR

A
A
A
ÖLDÜRECEKLERİ KİŞİLERİN MEZARLARINI KAZMIŞLAR

Manisa`nın Salihli İlçesinde, dört milyon lira değerinde sigara yüklü TIR`ı kaçırmaya çalışırken TIR şoförünü öldüren, yedek şoförü ağır yaralayan zanlılardan ikisi adliyeye çıkarıldı. Zanlıların ölenleri gömmek için mezar kazdıkları ortaya çıktı.
Olay, Manisa`nın Salihli ilçesinde dün meydana geldi. İzmir`in Torbalı İlçesindeki bir fabrikadan 4 milyon lira değerinde sigara yükleyen Hanifi Özen idaresindeki 34 GH 5109 plakalı bir lojistik firmasına bağlı TIR yola çıktı. TIR`a, Turgutlu İlçesinde aynı lojistik firmasında çalışan E.Ş. ve adının S. olduğu öğrenilen iki kişi daha binmiş, yoluna devam eden TIR sonradan binen iki kişi tarafından Salihli`nin Durasallı beldesi yakınlarında tuvalete gitme bahanesiyle durdurulmuştu.
Burada sigara yüklü TIR`ı kaçırmak için harekete geçen E.Ş. ve S. ile aracı vermek istemeyen şoför ve yardımcısı arasında boğuşma başlamış, olayda, TIR şoförü Hanifi Özen (42) ve yardımcısı Ahmet Öztürk (35) tabancayla vurularak yaralanmıştı. Şoför Hanifi Özen, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.
YAKALANDILAR
E.Ş ve Celil B geniş güvenlik önlemleri altında Salihli Adliyesi`ne getirildi. Kayıp olan E.B ile adının S olduğu öğrenilen iki kişinin ise aranmasına devam ediliyor.
MEZAR YERİ BULUNDU
Gasp şebekesinin korkunç planını jandarma ortaya çıkarttı. Manisa Jandarma Alay Komutanlığı birimleri, zanlıların öldürecekleri sürücü ve yardımcısını iki özel otonun bagajına atarak İzmir Bornova Pınarbaşı semtindeki bir depoda hazırladıkları iki mezara gömeceklerini ortaya çıkarttı.
Jandarma timleri depo arazisinde kazılmış mezar ile depo içerisinde kazılmış iki mezar yeri buldu. Ayrıca kazılan mezar yerlerine ait özel kalıplar ele geçirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Türk Kültüründe Dede Korkut Kitabı” adlı konferansında Dede Korkut hikayelerindeki kadının konum ve önemine değindi. Prof. Dr. Şenesen, Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi’nde (ÇÜTAM) verdiği konferansta, Dede Korkut Hikayelerinde genel olarak Oğuzların birtakım mücadelelerinin yer aldığını ifade ederek, “Bu mücadelelerin ikisi Oğuzların kendi aralarında yaptıkları mücadelelerdir. Bunlardan birinde Dirse Han ve oğlu Boğaç Han arasında geçer. Bir başka mücadele ise İç Oğuz ve Taş Oğuz karşılaşır” dedi. Prof. Dr. Şenesen, şunları kaydetti: “Dede Korkut Hikayelerinde sağlam temellere oturtulmuş bir sosyal yapıyla karşılaşırız. Eski kültür hayatımızı ile ilgili zengin bilgiye bu hikayelerde rastlıyoruz. Hikayelerde toplumun başında hanlar hanı diye gösterilen Begil oğlu Emren Hikayesinde padişah olarak ifade edilen Bayındır Han vardır. Bayındır Han’ın hikayelerindeki rolü beylere akın izin vermek, divanı toplamak, yılda bir defa büyük bir ziyafet vermektir. Hikayelerde kahraman olarak görünmez.” Dede Korkut Hikayelerinde hemen hemen tüm hikayelerde kadının önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Ç.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Kadın bir güzellik sembolü olmanın yanında sosyal hayat içinde erkeğin yanında onun eşi ve ortağı olarak yer alır. Kadın sosyal hayat içinde düşüncesi alınan, eş seçiminde özgür, vefa duygusu gelişmiş, anne, iffet sahibi, saygı duyulan biridir. Bu özelliklerinin yanı sıra ata biner, kılıç kullanır, ok atar ve erkeklerle yarışır” şeklinde konuştu. Konferans sonunda Prof. Dr. Refiye Şenesen’e teşekkür belgesi verilirken hatıra fotoğrafı çekimi de gerçekleştirildi.