YEREL HABERLER - 06 Nisan 2012 Cuma 14:21

ERZİNCAN`DA AVUKATLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

A
A
A
ERZİNCAN`DA AVUKATLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

5 Nisan Avukatlar Günü etkinlikler kapsamında Erzincan Baro Başkanlığı ve Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi işbirliği ile Avukatlar Mesleği konulu panel düzenlendi.
Erzincan Baro Başkanı Avukat Can Tekin ve Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Özbay tarafından verilen panel Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti. Panele Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şafak, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Mustafa Sarıgedik, Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Özel, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Baygın, akademisyenler, avukatlar ve öğrenciler katıldı.
Panelin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Cem Baygın avukatlığın tanımını, amacını ve görevlerini belirterek bu mesleğin güçlü ve bağımsız olması gerektiğini vurguladı. Tarihi süreç içersinde avukatlık mesleğini anlatan Avukat Can Tekin, konuşmasında ilk insanlardan olan Kabil in kardeşi Habil i öldürerek evrenin ilk cinayeti işlemesi ve buna karşılık Âdem in Kabili ana ocağından kovmasıyla ilk suçun cezalandırılmış olduğu ve böylece ilk adalet başlangıcının başladığını belirtti. Mitolojide adalet kavramını açıklayan Tekin, tarihte ilk olarak baronun Atina da kurulması, Sokrates in savunmasının dünyada birçok ülkede hukuk fakültesinde, boralarda, mahkemelerde kullanılması, Eski Roma da savunma, Fransa da avukatlık mesleğinin başlangıcı gibi konulara da değindi. Avukatlık mesleğinin kamu hizmeti ve serbest meslek nitelikleri anlatan Doç. Dr. İbrahim Özbay ise Avukatlık kanunun 1. ve 2. Maddesinde avukatlık mesleğinin tanımı, bu mesleğin kamu hizmeti olmasının sosyal boyutu ve sonuçlarına değindi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Yunusemre Belediyesinde engelli birimi hayata geçecek Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, makamında Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Başkan Balaban, engelsiz bir şehir için çalışacaklarını söyledi. Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ve yönetimi, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ı ziyaret etti. Başkan Balaban’a görevinde başarılar dileyen Dernek Başkanı Yasemin Yıldız, derneğin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi, bedensel engelliler olarak yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Yasemin Yıldız ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “Dernek başkanı olarak kendisine teşekkür ederim. 2008 yılında dernek başkanı olduğumda kendisinden büyük destek görmüştük. Makamına da çok yakıştı. Elbette sıkıntılarımız var, bunları da istişare ederek çözmek istiyoruz” dedi. “Engelli birimi oluşturacağız” Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Balaban ise, engelsiz bir şehir için belediye olarak çalışacaklarını söyledi. Başkan Balaban, “Tüm sivil toplum örgütlerine eşit mesafedeyiz. Değişik engelli bireylerin kurduğu dernekler var. Bu derneklerle bir platform oluşturursanız mücadeleniz daha güçlü olur inancındayım. Belediyemizde de bir engelli birimi oluşturacağız. Birimde de engelli bir vatandaşımız olacak. Bunun da çalışmasını yapıyoruz. Haziran ayı içerisinde de oluşturacağız" dedi.