ASAYİŞ - 29 Nisan 2024 Pazartesi 16:28

Piyasa değeri 1 milyon liralık tütün ele geçirildi

A
A
A
Piyasa değeri 1 milyon liralık tütün ele geçirildi

Kırşehir’de polis ekipleri tarafından yapılan operasoyonda; Kayseri-Ankara kara yolunda durdurulan bir kamyonette piyasa değeri yaklaşık 1 milyon lira olan 700 kilo bandrolsüz tütün ele geçirildi.


İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kaçak ürün taşıdığı değerlendirilen bir kamyoneti Kayseri- Ankara karayolunda durdurdu. Araçta yapılan aramada, piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon lira olduğu belirlenen 700 kilo bandrolsüz tütün ele geçirildi. Ankara’ya götürülmesi planlanan tütünün daha sonra piyasaya sürüleceği öğrenilirken sürücü K.Ö. gözaltına alındı.


Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Milli Mücadele’nin kadın kahramanlarının giydiği kıyafetler defilede sahnelendi Milli Mücadele’de 23 kadın kahramanın giydiği kıyafetler, Samsun Olgunlaşma Enstitüsü tarafından yeniden tasarlanarak defilede sunuldu. 19 Mayıs Atatürk Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Samsun Olgunlaşma Enstitüsü’ndeki usta öğreticiler tarafından Milli Mücadele döneminde 23 kadın kahramanın giydiği kıyafetler yeninden yapıldı. Her kadın kahramanın giydiği kıyafetler o döneme ait kumaşlarla dikildi. El emeğiyle dikilen kıyafetler Olgunlaşma Enstitüsü’nde düzenlenen defilede izleyicilerin beğenisine sunuldu. Fatma Çavuş’tan Halide Edip’e kadar birçok kadın kahramanın kıyafetlerinin sergilendiği defile hem duygulandırdı hem de herkesin beğenisi topladı. ’Atatürk Samsun’da konulu sergiyi ise ziyaretçileri ilgiyle inceledi. "Yöresel ve o döneme ait kumaşlar kullanarak tasarladık" Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Arzu Yıldırım, "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında aynı zamanda enstitümüzün 64. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Milli Mücadele kadın kahramanlarından oluşan çok güzel bir defile hazırladık. Aynı zamanda birde resim sergisi açtık. Her iki çalışmada çok güzel oldu. 23 kadınımızı canlandırdık. Onların kıyafetlerini yöresel ve o döneme ait kumaşlar kullanarak tasarladık. O döneme uygun olarak giydirdik. Aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk 2 kere binamızın ziyarete gelmiş ve burada derslere katılmış. Bunları canlandırmak istedik” dedi.