YEREL HABERLER - 08 Nisan 2012 Pazar 10:22

GKV ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ, EОİTİM TRENDİNİ DEĞžİŞTİRECEK

A
A
A
GKV ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ, EОİTİM TRENDİNİ DEĞžİŞTİRECEK

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları tarafından, kamuoyuna tanıtımı gerçekleştirilen GKV Çocuk Üniversitesi`yle eğitim trendinin değişeceği ifade edildi.
GKV Özel Okulları Çocuk Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Projesi düzenlenen törenle basına ve yetkililere tanıtıldı. GKV Özel Okullarında düzenlenen törene, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Rıza Ergün, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ve Milli Eğitim Şube Müdürleri ile davetliler katıldı. "Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları deyince kararlı, olumlu, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk`ün izinden giden, ecdadın izinden giden, ülkesini ve Gaziantep`i gururlandıran bir okul geliyor aklıma" sözleriyle konuşmasına başlayan Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, ``Güzeli alkışlamak lazım, güzel çalışmaları alkışlamak lazım bugün buraya coşarak ve koşarak geldim. Çünkü ben sizin hizmetkârınızım yüce milletin hizmetindeyim, saygı değer Ekrem Serin hocamda sizlerin hizmetinde ve burada. Biz güzel çalışmalar, güzel projelere kendimizi adamak suretiyle gerekli desteği vermeye çalışıyoruz. Kesinlikle mazeret belirtmiyoruz Gaziantep çok güzel bir kent kendi sorunlarının üstesinden gelebilecek bir kent. Çok iyi yöneticilerimiz var sayın Valimiz Erdal Ata var kendisini sadece eğitim sektörüne değil bütün sektörlerin sorunlarını çözmeye adamış çok güzel bir insan valimiz. Emrinde çalışan insanların büyük memnuniyet duyduğu her an telefonla uylaşabileceğimiz sorunlarımız çözen bir valimiz var. Aynı keza çok değerli siyasetçilerimizde var sayın bakanımız Fatma Şahin hanımefendi, henüz yeni kurulmuş bir bakanlığı koordine etmeye çalışırken bile bütün davetlerimize icabet etmek sünnettir diyerek gelen ve gelmeye çalışan kentimizin sorunlarıyla ilgilenen, Gaziantep`in yetiştirdiği önemli bir değer. Onun için Gaziantep`i alkışlamak lazım bu değerli örencileri yetiştiren bu okulumuzu alkışlamak lazım. Geleceğin Türkiye`ni oluşturacak gençleri yetiştiren Gaziantep Kolej Vakfı`na olan inancım sonsuz. Gaziantep Kolej Vakfı Okulları deyince kararlı, olumlu, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk`ün izinden giden, ecdadın izinden giden, ülkesini ve Gaziantep`i gururlandıran bir okul geliyor aklıma. Bu yavruların bu güzelliği daha da güzelleştireceğine inanıyorum. Biz bir ve beraber olarak daha bir çok projede başarı olacağız ve bu projenin de hayırlı olmasını diliyorum.``dedi.
Eğitim ve öğretimin trendinin değiştiğine dikkat çeken Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin de, ``Çocuk üniversiteleri dünyada yeni bir uygulama 10 yıllık bir mazisi şu anda 6 üniversitede var bunu biliyoruz fakat şunu da biliyoruz eğitim-öğretim ile alakalı trendler değişiyor. Gelişmeler her alanda olduğu gibi eğitim alanında da hızlı bir süreç içerisinde devam ediyor. Bu anlamda çocuk üniversiteleri de vazgeçilmez projelerden birisi olacak. Biz zaten bütün okullarda kariyer günleri yapıyoruz, kariyer günlerinde ki hedefimiz öğrencilerin tercih ettikleri bölümü bilinçli olarak tercih etmeleri. Hayatları boyunca yapacakları meslekleri severek tercih etmeleri, sevmedikleri meslekleri zorunlu olarak yapmamaları. Bir vecize çok hoşuma gider ya sevdiğin işi yapacaksın, ya yaptığın işi seveceksin. Böyle olmadığı zaman başarı gelmiyor. Bu manada önceki yıllarda yapılan bir araştırma bir acı gerçeği ortaya koyuyor. Üniversite 1. Sınıf öğrencileri üzerinde yapılan bir araştırma öğrencilerin yüzde 85`i okuduğu bölüme severek, isteyerek gelmediğini, aslında bulunduğu bölüme geldikten sonra o bölümün kendisiyle pekte uyumlu olmadığını söylüyor. Bu manada bu müthiş iş gücü kaybını, enerji kaybını, kalkınma kaybını önlemek amacıyla bu yapılan çalışmalar son derece önemli. Bu çalışmalar sayesinde öğrencilerimiz çok erken olarak üniversiteyi öğrenecek bazı bölümlerde detaylı bilgi sahibi olacak. Üniversitedeki uygulamaları detaylı olarak görecekler ve bir meslek tercih edecekleri zaman meslekleri kendilerine uygun olarak bilinçli tercih edecekler. Eskiden şöyle yaklaşımlar vardı ben doktor olmak istiyorum, avukat olmak istiyorum şeklinde. Günümüzde ise ben doktor olmak istiyorum ama ikinci olarak da şu bölümü tercih etmek istiyorum denilmeye başlandı. Yapılan çalışmaların bilinçlenme dışında öğrencilere motivasyon aşıladığını da düşünüyorum. Eğer bir öğrencimiz gerçekten kendisine ulaşılabilir bir hedef koymuşsa bu hedefe ulaşmak için daha çok çalışacaktır. Hedefsizsek başarılı olmamız mümkün değil motive olmamamız mümkün değil. Net bir hedefimiz varsa ulaşılabilir bir hedefimiz varsa bu hedefe ulaşmamız için motive olmamız çok daha kolay olur. Biz şu anda ilköğretim 7.ve 8. Sınıfları Anadolu ve Fen liselerini gezdiriyoruz. Özensinler ve daha çok çalışsınlar diye yapıyoruz. Çocuk üniversitelerinin de bu anlamda katkı sağlayacağını düşünüyorum. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bütün olumlu çalışmalara sonuna kadar destek veriyoruz, herkese ulaşmaya özen gösteriyoruz.Böyle bir girişimi bir özel okulumuzun başlatıyor olması son derece anlamlı çünkü özel okullarımızda gerekli imkanlar daha fazla. Bu konuda sunabilecekleri ve ulaşabilecekleri imkanlar daha fazla. Bu çalışmanın iyi olmasını temenni ediyorum ve okul yetkililerine teşekkür ediyorum`` dedi.
GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yard. Doç. Dr. Atanur Vergili ise, tanıtım toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, ``Çocuk üniversiteleri dünyada ve ülkemizde çok yeni bir uygulama. Türkiye`de şu anda 6 üniversitede aktif olarak yürütülen çocuk üniversitelerinin sayısının, kısa sürede artacağı beklenmektedir. Hemen her yaş grubundan öğrenciye yönelik farklı programlar izleyen, bu üniversitelerden bazıları yalnızca yaz aylarında, bazıları da tüm yıl boyunca eğitim vermektedir. Çocuk üniversitesi, öğrencileri üniversitede akademisyenlerle bir araya getiren, onların laboratuvar, atölye, uygulama merkezi, teknopark gibi üst düzey akademik birimleri yakından tanıyarak çeşitli temel bilimsel çalışmalar yapmalarına imkân veren, aynı zamanda üniversitelerin sosyal ortamıyla tanıştıran çok yönlü bir programdır. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları olarak okulöncesinden liseye kadar tüm öğrencilere açık bir çocuk üniversitesi girişimi başlatmış bulunuyoruz. Üniversitelerin imkanlarından genelde hafta sonları ya da tatil dönemlerinde yararlanılacak bu projeden maliyetlerin dışında hiçbir maddi getiri beklentimiz bulunmamaktadır. Proje, GKV öğrencilerinin yanı sıra, ilimizdeki ihtiyaç sahibi, başarılı ve yetenekli öğrencilere de yönelik olacaktır. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün onayı ve desteğiyle bir protokol çerçevesinde işlerlik kazanacak projemiz, il genelinde başarı ve kazanım değerlendirme sınavları ile tespit edilecek öğrenciler için çok önemli bir fırsat sunacaktır`` dedi.
GKV Projeler Koordinatörü Mehmet Uçar da, yaptığı açıklamada, ``Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Çocuk Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Projesi``ne bugün itibariyle başlıyoruz. Projemizin çıkış noktası `Gaziantep`in eğitim sorun yoktur, Gaziantep `in sorunu çocuklarının ve gençlerinin ideallerinin olmamasıdır`. Bu proje ile Gaziantepli nesillere çocuk yaştan idealler kandıracağız. Burada en büyük desteği Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürümüzden aldık öncelikle hem projemize yürekten destek verdiği hem de bu gün bizi yalnız bırakmayarak proje tanıtım toplantımıza katılığı için kendisine teşekkürlerimi ve saygılarımı arz ederiz. 2011 Ekim ayından bu yana, bu proje üzerinde çalışıyoruz yurt içinden ve dışından birçok üniversite ile görüştük çok olumlu yanıtlar aldık. Gaziantepli çocuklara, tüm üniversiteler kapılarını açıyorlar, burada tek eksik üniversite ile çocukların buluşmasını sağlamak. Bizler bu proje ile bunu gerçekleştireceğiz. Çocuklarımız, gençlerimiz üniversiteler ve meslekler ile çok erken yaşta tanışacak ve ideallerini belirleyecek. İdealler ise çalışmayı ve eğitim seviyesinin adım adım yükselmesini sağlayacak. Bu projedeki temel amaç yeni nesillerin, bilim - sanat çalışmaları ve üniversite ile erken yaşta tanışmasını sağlayarak Gaziantep ilimizin eğitim seviyesi ve sınav başarılarını arttırmaktır. Proje ile ilgili akademik desteği; ilimizdeki, ülkemizdeki ve Avrupa`daki devlet üniversitelerinden ve vakıf üniversitelerinden almak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla gerekli görüşmeler tarafımızdan sağlanmıştır. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Çocuk Üniversitesi kapsamında ``yıllık ve dönemlik`` programlar düzenleyerek ilimizde bulunan ilk ve ortaöğretim çağındaki özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan, akademik ve sosyal desteğe ihtiyaç duyan öğrencilerimize yönelik etkinlikler, üniversite gezileri, atölye çalışmaları yapacaktır. Bu projeden GKV Özel Okulları olarak hiçbir maddi beklentimiz yoktur. Tek hedefimiz Gaziantep`in eğitim çıtasını yükseltmek ve çocuklarımıza, gençlerimize, yeni nesillerimize ideal kazandırmaktır. GKV Özel Okulları 49 yıldır Gaziantep`e hizmeti bir misyon edinmiştir. Bir özel öğretim kurumu olarak butik okullar, özel sınıflar, seçkin zümreler peşinde hiçbir zaman olmadık, bizim misyonumuz Gaziantep`e hizmet etmek, şehrimizin eğitim seviyesini yükseltmek olmuştur. Bu proje bunun en güzel örneğidir. Başarılı ve yetenekli çocuklarımıza, gençlerimize çok erken yaşlarda üniversitelerin ve akademik bilim eğitiminin kapılarını açacağız ve onlara ideal kazandıracağız`` dedi.
Düzenlenen tanıtım töreninin ardından yapılan görsel şovla meslek seçimiyle ilgili öğrencilerin görüşleri de dile getirildi. Projenin önümüzdeki günlerde uygulanmaya başlanacağı da açıklandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Turkcell engelleri teknolojinin gücüyle aşıyor Engelli bireylerin sosyal hayata eşit ve bağımsız katılımları için pek çok çalışmaya imza atan Turkcell, engelsiz mağazalardan Hayal Ortağım uygulamasına, görüntülü çağrı merkezinden engelli spor branşlarında desteğe hayatın her alanında teknolojik çözümlerle engelleri kaldırıyor. Teknolojinin fırsat eşitleyici gücünü ‘insana, ülkesine ve gezegene fayda’ odağıyla kullanan Turkcell, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda da engellilerin yanında olmayı sürdürüyor. Yapılan açıklamaya göre, engelli bireylerin sosyal hayata eşit ve bağımsız katılımlarına destek olmak için çalışan şirket, ‘Engelsiz Mağazalar’ projesi ile Türkiye’de 100 Turkcell mağazasında tam donanımla herkes için erişilebilir hizmet sunuyor. Engelsiz mağazalarda görme engelliler için hissedilebilir zemin ve Braille etiketleme yer alırken, ‘Hayal Ortağım’ uygulaması üzerinden de mağaza içi alanlarda navigasyon teknolojisi bulunuyor. İşitme engellilere özel işaret diliyle hizmet verilirken, görüntülü çağrı merkezi çalışanları mağaza çalışanlarının tabletlerinden hızlıca bağlanarak işitme engelli müşterilere destek oluyor. Bedensel engellileri de düşünen engelsiz mağazalarda, akülü tekerlekli sandalye kullananlar için mağaza girişinde rampa, şarj noktası, ergonomik kasa ve akıllı destek üniteleri gibi çözümler yer alıyor. Engelsiz mağazalarda sosyal desteğe ihtiyaç duyanlar için farklı sosyal destek indirimleri ve kampanyalar da yürütülüyor. Turkcell’in yaptığı çalışmalar şöyle açıklandı: ‘Hayal Ortağım’ ile hayat daha kolay Şirket, 2012 yılından bu yana görme engellilere özel geliştirdiği Hayal Ortağım uygulamasıyla sesli kitaplardan film festivallerine, tiyatrolara kadar hayatın her alanında görme engellilerin hayatını kolaylaştırıyor. Hayal Ortağım ile görme engelli kullanıcılar güncel haber, köşe yazısı, sesli kitap, eğitim gibi içeriklere ulaşıyor, Turkcell mağazaları, AVM’ler, üniversiteler gibi kapalı alanlarda navigasyon teknolojisinden yararlanıyor, sinema salonları ve dijital platformlarda yayınlanan filmler için anlık sesli betimleme teknolojisinden faydalanıyor. Bu uygulama ile 2023 yılında 54 film sesli betimleme yoluyla görme engellilere ulaştı, FilmEkimi ve Engelsiz Filmler Festivali erişilebilir oldu. Sadece filmler değil, ‘Peter Pan ve Varolmayan Ülke’, ‘Şehirde Kimse Yokken’, ‘Kusursuz Dünya Müzikali’ ve ‘Aşık Shakespeare’ gibi tiyatro oyunları da canlı betimlemeyle görme engelli sanatseverlerle buluştu. TV+ ‘Engelleri Aşan Filmler ve Diziler’ Dijital içerik platformu TV+’ta da 2019 yılından bu yana devam eden ‘Engelleri Aşan Filmler’ kategorisi her yıl yeni içeriklerle devam ediyor. Görme ve işitme engelli izleyicilerin platformdan eşit şekilde yararlanması amacıyla filmlere ve dizilere ayrıntılı altyazı, işaret dili ve sesli betimleme seçenekleri ekleniyor. TV+’ta bu yıl ‘Türk Dedektif’, ‘Doğu, ‘Masum’, ‘Yeşilçam’, ‘Alef’ ve ‘7Yüz’ dizilerine de sesli betimleme, işaret dili ve ayrıntılı altyazı yapıldı. Kapsayıcı ve yenilikçi hizmetler Şirket, engelli müşterilerin en iyi deneyimi yaşaması için uçtan uca yeniliklerini sürdürüyor. Bu kapsamda işitme engelli müşteriler, ‘Yüz Yüze Müşteri Hizmetleri’ne ulaşarak, haftanın her günü 10.00-01.45 saatleri arasında işaret diliyle görüntülü hizmet alabiliyor. Aynı zamanda Turkcell, tamamen yerli mühendislik gücüyle geliştirdiği Turkcell Asistan ile engelli müşterilerinin yanında oluyor. Dijital Turkcell Asistan (Chatbot), işitme veya görme engelli müşterilerin durumunu otomatik olarak tanıyarak, uygun hizmetlere kolayca erişim sağlayacak insan desteği sağlıyor. Örneğin, işitme engelli müşteriler doğrudan dijital uygulama üzerinden görüntülü çağrı merkezine yönlendirilirken, görme engelli müşteriler doğrudan telefonla müşteri temsilcilerine bağlanıyor. Son bir yılda, her ay ortalama 2200 görme ve işitme engelli müşteri chatbot ile temasa geçerek ayda ortalama 4 bin kez bu hizmetlerden faydalandı. Sadece görme ve işitme engelliler değil, şehit yakınları, gaziler, fiziksel veya kısmi engelli müşteriler için de farklı seçenekler sunuluyor. Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda da sporcuların yanında Kurulduğu günden bu yana engelli spor branşlarına da desteğini sürdüren Turkcell, şimdiye kadar atıcılık, atletizm, badminton, boccia, tekerlekli sandalye basketbol, bilek güreşi, curling, eskrim, halter, kayak, masa tenisi, okçuluk, oturarak voleybol, triatlon, tekerlekli sandalye dans, tekerlekli sandalye tenis, yelken ve yüzmede spora ve sporculara destek oldu. Turkcell, 28 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda da Türkiye’yi temsil edecek sporcuların yanında olacak.
Denizli Denizli Büyükşehirden ‘Bizim Bestelerimiz’ konseri Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Oda Orkestrası, “Bizim Bestelerimiz” adlı konser düzenledi. Geceye katılan Başkan Çavuşoğlu, “Bu güzel Cumhuriyet’in babalarımızdan miras değil, çocuklarımızdan bizlere emanet verildiği bilinciyle davranmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Oda Orkestrası’nın düzenlediği “Bizim Bestelerimiz” adlı konser Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Aşık Veysel, Teoman Alpay, Kevser Hanım ve Kaptanzade Ali Rıza Bey gibi unutulmaz isimlerin besteleri Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Oda Orkestrası tarafından sahneye taşınırken tangodan longaya, türküden sanat müziğine birçok eser başarıyla seslendirildi. Orhan Dikici’nin orkestra şefliğini yaptığı konserde Konservatuvar Şube Müdürü Hakan Eyiden, Pamukkale Üniversitesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatıma Akyüzlüer, Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Sanatçısı Okan Özkan, Sadi Cesuroğlu ve Murat Doruk Bursalı sahne aldı. Davetliler unutulmaz sanatçıların unutulmaz eserleri ile muhteşem bir gece yaşadı. Denizli’den yakılan ateş Türkiye’yi sardı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, anlamlı bir tarihte güzel bir konser için bir araya geldiklerini belirterek, tüm sanatçı ve müzisyenlere teşekkür etti. Bu özel programda kendilerini yalnız bırakmayan izleyicilere de teşekkür eden Başkan Çavuşoğlu, “Çok anlamlı bir günde bu etkinliği yapıyoruz. 15 Mayıs Denizli açısından çok önemli bir gün. Denizli’de milli direnişin, Kurtuluş Savaşı’nın fitilinin yakıldığı bir gün, bu ateş tüm Türkiye’yi sardı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurtuluşa giden bu sürecin başladığı haftadayız. Bu güzel Cumhuriyet’in babalarımızdan miras değil, çocuklarımızdan bizlere emanet verildiği bilinciyle davranmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Kastamonu Kastamonu Belediyesi’ndeki görev değişikliğine tepki: “CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’in belediyelerine gönderdiği genelge elinize ulaşmadı mı” Kastamonu Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, Kastamonu Belediyesi Veteriner İşleri Müdür Vekilliği görevine başka bir birimde şef olarak görev yapan personelin atanmasına tepki göstererek, “Yapılan bu uygulama bizim bildiğimiz liyakat anlayışı ile uyuşmamaktadır. Ayrıca CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’in belediyelerine gönderdiği genelge elinize ulaşmadı mı?” dedi. Kastamonu Belediye Başkanlığı tarafından 13 Mayıs’ta yapılan görevlendirme ile Veteriner İşleri Müdür Vekili olarak görev yapan Veteriner Hekim Kenan Güçükbergen’in yerine Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nde şef olarak çalışan Ferhat İsmail Şahin atandı. Veteriner Hekim Kenan Güçükbergen’in ise Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde veteriner hekim olarak görev yapmasına karar verildi. Yapılan görev değişikliğine tepki gösteren Kastamonu Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, Kastamonu Belediye Başkanlığı’nın yönetmeliğinin ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in gönderdiği genelgenin hiçe sayıldığını söyledi. “Görevlendirmede konu ile hiçbir mesleki bilgisi olmayan bir arkadaşımızın atanmasının izahı ne olabilir” Konu ile ilgili konuşan Maşalacı, "Kastamonu Belediye Başkanlığının E-64756495-903.07-80416 saylı ve 13/05/2024 tarihli görevlendirmesinde Veteriner İşleri Müdür Vekili olarak görev yapan meslektaşımız Kenan Güçükbergen’in Veteriner İşleri Müdürlüğü emrinde veteriner hekim olarak, Veteriner İşleri Müdürlüğüne ise uzman çavuşluktan belediyeye geçen ve başka bir birimde şef olarak görev yapan başka bir personel vekaleten görevlendirilmiştir. Belediye bünyesinde 657 sayılı Kanun’a tabi iki tane veteriner hekim ve geçici bakımevinde görev yapan işçi kadrosunda iki tane veteriner hekim olmak üzere toplamda 4 tane veteriner hekim mevcut. Veteriner İşleri Müdürlüğünün asli görevi olan insan, çevre ve halk sağlığı ile ilgili başta bulaşıcı hayvan hastalıkları yönünden gerekli tedbirleri almak, salgın hastalıkların görülmesi durumunda ilgili kuruluşlarla koordinasyonu sağlamak ve gerekli tedbirleri almak, başıboş sokak hayvanlarının üremesini kontrol altına almak, sağlıklarını korumak, Kurban Bayramı’nda kesilen kurbanların yasa ve yönetmeliklere göre kesilmesinin kontrolünü sağlamak, kuduz hastalığı başta olmak üzere zoonoz hastalıkların yayılmasını, hayvansal ürünlerin üretim ve tüketim safhalarının çevre sağlığı ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde yürütülmesini sağlamak gibi birçok teknik ve mesleki temele dayalı faaliyetler içermesine rağmen ayrıca Kastamonu Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü Görev, Yetki, Sorumluluk ve Çalışma Yönetmeliği’nin 3. bölüm 10. maddesi 13. bendinde yer alan ‘Veteriner İşleri Müdürlüğü müdürlük görevi veteriner hekim tarafından yürütülür’ ifadesi hiçe sayılarak yapılan görevlendirmede konu ile hiçbir mesleki bilgisi olmayan bir arkadaşımızın atanmasının izahı ne olabilir” dedi. “Yapılan bu uygulama bizim bildiğimiz liyakat anlayışı ile uyuşmamaktadır” CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in CHP’li belediyelere gönderdiği genelgeyi hatırlatan Maşalacı, “Yine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’in 8 Mayıs 2024 tarih ve ’Halk Sağlığı, Hayvan Hakları ve Politikaları’ konulu CHP’li belediye başkanlarına gönderdiği genelgenin 2. maddesinde yer alan, ‘Toplum ve hayvan sağlığını doğrudan ilgilendiren bu alanda görev yapacak daire başkanı ve/veya müdürlerin veteriner hekim olması’ ifadesi yer almaktadır. Doğrudan çevre ve insan sağlığını ilgilendiren Veteriner İşleri Müdürlüğüne bünyesinde 4 veteriner hekim olmasına rağmen bu müdürlükle hiç alakası olmayan başka bir kişinin müdür vekili olarak görevlendirilmesinin anlamı nedir? Her yapılan konuşmada liyakatten bahsedilirken ve teamüllere uygun atamalardan söz ederken, veteriner hekim olmayan bir kişiyi Veteriner İşleri Müdürlüğüne atayarak mı teamülleri uyguluyorsunuz? Yapılan bu uygulama bizim bildiğimiz liyakat anlayışı ile uyuşmamaktadır. Ayrıca CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’in belediyelerine gönderdiği genelge elinize ulaşmadı mı? Yine aynı müdürlükte görev yapan haşere ile mücadele şefliğine bağlı personellerin yer değişikliğini yaparken, bu işi yapacak personelin biosidal ürün uygulama belgesi olup olmadığını biliyor musunuz? Şayet bu personellerin yeterlilikleri yok ise hem onların iş güvenliği ve can güvenliği hem de halk sağlığı hiçe mi sayılıyor? Mesleğimiz ve meslektaşlarımızla ilgili her türlü konuda istişareye açık olduğumuzu ifade ederek bir an önce yapılan hatanın düzeltilmesi arzumuzdur” diye konuştu.
Yozgat Yozgat’ta 38 engelli birey askerlik heyecanı yaşadı Yozgat İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen temsili askerlik töreninde 38 engelli birey, bir günlüğüne de olsa asker olmanın mutluluğunu yaşadı. Engelliler Haftası dolayısıyla Yozgat İl Jandarma Komutanlığı tarafından engelli bireylerin bir günlüğüne de olsa vatani hizmetlerini yerine getirebilmeleri adına temsili askerlik töreni düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende 38 engelli birey Türk bayrağına el basarak yemin etti. İl Jandarma Komutan Albay Nejdet Özcan, Türk milletinin kültür, gelenek ve inancında askerlik hizmetinin kutsal olduğunu söyledi. Özcan, asker ocağının peygamber ocağı kabul edildiğini belirterek, "Kutsal askerlik görevini ifa eden her birey, bunun haklı gururunu bir ömür boyu taşır. İşte bu maksatla birliğimize katılan özel vatandaşlarımız Mehmetçik adayı olarak karşınızda durmaktadır" dedi. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, İl Jandarma Komutanı Albay Nejdet Özcan, engelli askerlere terhis belgelerini teslim ederek tebrik etti. Tören geçişinin ardından çocuklarıyla buluşan aileler duygu dolu anlar yaşarken, çocukları ve yakınlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. "Bu gününü gördük" Oğlunun askerlik hayalinin gerçekleştiğini söyleyen Gülseren Yalçın, "Oğlumuz üniformasını giydi, bu gününü gördük. Çok mutlu olduk, çok güzel duyguymuş" diye konuştu. "Bu üniformayı giymek hayalimdi" Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki İlhami Bölükbaşı, askerlik hayaline kavuştuğunu söyleyerek, "Bu üniformayı giymek hayalimdi, çocuk felci geçirdiğim için bu vazifemi yapamadım. 50 senedir hasretini çekiyordum, bugün gerçekleşti çok mutluyum, sevinçliyim" şeklinde konuştu.
Hakkari Hakkari’de mayıs ayında kayak yarışması düzenlendi HAKKARİ (İHA) – Hakkari’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen kayak yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Hakkari Valisi Ali Çelik ve beraberindeki heyet, mayıs ayına rağmen karın hala olduğu Mergabütan Kayak Merkezi’nde yapılan yarışmaları takip etti. Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Çelik, Hakkari’de huzur ve sevgi olduğunu belirterek, “Hakkari’de, mayıs ayının ortalarında olmamıza rağmen kayak sporunu yapmak mümkün. Bizlerde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle gençlerimiz ile bir araya geldik, hem onların yarışmasını izledik hem de bu karın keyfini sizlerle beraber yaşama fırsatı bulduk. Hakkari yüksek rakımlarıyla ve eşsiz doğasıyla kış sporları merkezi olmak için en uygun yerlerden biridir ve bu bizler için çok değerli. Hepimizin malumu olduğu üzere küresel ısınma gerçeğinden dolayı kar tutan rakımlar git gide azalıyor ama Hakkari’nin böyle bir sorunu yok. Bu yağan karlar yapay kar değil doğal kar, niteliği ve kalitesi de çok yüksek. Hakkarili gençlerimiz de kayak yapıyorlar. İnanıyorum ki ileride kayak sporları ile ilgili şampiyonlukları şehrimizin gençleri ve vatandaşları alacak. Coğrafyamız çok güzel, Hakkari’miz trekkingden kayak sporuna kadar birçok spor alanına imkan tanıyor. Adrenalin ile ilgilenen herkesin Hakkari’ye gelmesi gerekiyor. Hakkari’de artık huzur var, sevgi var. Hakkari’de ülkemizin her yeri gibi görülmesi gerekli bir şehrimiz, bu yüzden bende sizlerin aracılığıyla ülkemizdeki bütün vatandaşlarımıza, Hakkari’yi görmelerini ve eşsiz doğasını tanımalarını tavsiye ediyorum” dedi.